Alle boeken van Jo Nesbø op volgorde

De boeken van Jo Nesbo op volgorde

Jo Nesbø is een van de meest populaire schrijvers van dit moment. Heb jij wel eens een thriller van zijn hand gelezen? Misschien vraag je je af: moet je de boeken van Jo Nesbo op volgorde lezen? Wanneer je een van zijn boeken wilt kopen, is het handig om wel de volgorde te weten. De boeken zijn wel los te lezen, maar wanneer je meerdere delen leest, is het aan te raden de serie op volgorde te lezen. Op deze pagina vind je de serie Harry Hole op volgorde en een overzicht met de los te lezen boeken. Daaronder hebben wij de kinderboekenserie over Doktor Proktor op volgorde gezet. Bovendien lees je hier meer over zijn beste boek en het nieuwste boek van Jo Nesbø.

Wie is Jo Nesbo eigenlijk?

De naam kennen we allemaal wel als fervente lezers, maar wie is de persoon achter de schrijver? Jo Nesbo werd op 29 maart 1960 geboren in Oslo. Hij studeerde economie aan de Norges Handelshøyskole in Bergen, maar ging niet verder in de economie. Hij ging de creatieve kant uit en verwierf in Noorwegen veel bekendheid met zijn band Di Derre. Daarnaast is hij inmiddels internationaal beroemd vanwege zijn boeken. Hij heeft zowel misdaadboeken als kinderboeken geschreven. Hij mocht diverse grote prijzen ontvangen, zoals de Glazen Sleutel, een Scandinavische prijs en Rivertonprisen, een Noorse prijs.

Alle los te lezen boeken van Jo Nesbø

De serie Harry Hole op volgorde

 1. De vleermuisman – Flaggermusmannen
 2. De kakkerlak – Kakerlakkene
 3. De Roodborst (Ook uitgegeven onder de titel: Wraakuur, originele titel: Rødstrupe)
 4. Nemesis (Ook uitgegeven onder de titel: Zes seconden te laat, originele titel: Sorgenfri)
 5. Dodelijk patroon (Ook uitgegeven onder de titel: Duivelster, originele titel: Marekors)
 6. De verlosser – Frelseren
 7. De sneeuwman – Snømannen
 8. Het pantserhart – Panserhjerte
 9. De schim – Gjenferd
 10. Politie – Politi
 11. De dorst – Tørst
 12. Het mes – Kniv
Bekijk ook:  Boek Koningsdag - Lidewij Martens

Meer over de serie Harry Hole

Hierboven staat de serie Harry Hole op volgorde, maar wat kun je inhoudelijk nu van deze serie verwachten? Het zijn stuk voor stuk spannende thrillers, met Harry Hole in de hoofdrol. Harry Hole is een ietwat belachelijke naam voor een Noor en dat zal je in het begin van de serie zeker tegenkomen. Harry Hole heeft bij de FBI zijn opleiding gevolgd en is in zijn dagelijks leven politie-inspecteur. Het is een inspecteur met zeer menselijke trekjes. Hij heeft echt een drankprobleem. Maar hij heeft ook goede kanten en is bijvoorbeeld zeer betrokken bij zijn zusje met het syndroom van Down. Moet je de serie Harry Hole op volgorde lezen? Als je van plan bent om meerdere delen te lezen, dan is het zeker verstandig om de volgorde van de serie Harry Hole aan te houden. De boeken zijn echter ook prima los te lezen.

Dr. Proktor op volgorde

 1. Dr. Proktors Schetenpoeder – Doktor Proktors prompepulver
 2. Dr. Proktors Teletijdtobbe – Doktor Proktors tidsbadekar
 3. Dr. Proktor redt de wereld (misschien) – Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje.
 4. Dr. Proktor en de grote goudroof – Doktor Proktor og det store gullrøveriet
 5. Kan Dr. Proktor kerstmis redden? – Kan Doktor Proktor redde jula?

Het nieuwste boek van Jo Nesbo

Nieuwsgierig naar het nieuwste boek van Jo Nesbo? Dat boek kun je hieronder vinden. Wanneer er nieuws is over een volgend boek, dan melden wij dat zeker. Je kunt ons volgen op Facebook om op de hoogte te blijven.

Koninkrijk – Jo Nesbo

Momenteel is Koninkrijk het nieuwste boek van Jo Nesbo. Dit boek heeft een ietwat andere invalshoek dan zijn andere thrillers. De meeste Jo Nesbo-lezers zijn het erover eens dat dit niet zijn beste boek is. Welk boek dat wel is, kun je hieronder lezen.

Het volgende boek van Jo Nesbo is inmiddels aangekondig: Rateiland.

Rateiland Jo Nesbo

Rateiland van Jo Nesbo

Rateiland is een verhalenbundel met ijzingwekkende verhalen die helemaal passen bij de huidige tijd.

In Rateiland richt Jo Nesbø zijn blik op een wereld die in de greep is van een pandemie waar geen vaccin tegen bestand is. Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren terwijl op straat een dodelijke strijd heerst om simpelweg te kunnen overleven. De zoon van de rijkste techgoeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele gangs die dood en verderf zaaien, en op een avond overvallen en vermoorden zij een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de gang ooit had kunnen vermoeden.

Het beste boek van Jo Nesbo

Wat is het beste boek van Jo Nesbo? Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze, maar een van de beste boeken van Jo Nesbo is toch zeker De sneeuwman. De boeken uit de Harry Hole-serie zijn ook los te lezen, dus wanneer je nog twijfelt, kun je zeker dit boek eens proberen.

Bekijk ook:  Wie is Elena Ferrante en is de serie een aanrader?

Het verhaal begint in Oslo, in november, als de eerste sneeuw begint te vallen. Als Birte Becker thuiskomt van haar werk, bewondert ze de sneeuwpop. Ze denkt meteen dat haar man en zoon die gemaakt hebben, maar die weten van niets. Met zijn drieën kijken ze door het raam naar de sneeuwpop, maar dan zien ze plotseling dat deze sneeuwpop wel heel echte ogen heeft. Inspecteur Harry Hole krijgt een brief, die ondertekend is met ‘De sneeuwman’. In de brief worden diverse verdwijningszaken aan elkaar gekoppeld. Het betreft allemaal getrouwde vrouwen die zoek raakten op de dag dat er voor het eerst sneeuw viel in Noorwegen. Diezelfde nacht slaat Sylvia Ottersen op de vlucht. Maar waarvoor weet ze eigenlijk zelf niet eens.

Welke boeken van Jo Nesbo zijn verfilmd?

Er zijn verschillende boeken van Jo Nesbo verfilmd, namelijk:

 • Headhunters
 • Jackpot (Arme Riddere, geschreven als verhaal en omgezet naar filmscript)
 • Doktor Proktors Prompepulver
 • Dr. Proktors Teletijdtobbe
 • The Snowman

De films staan echter niet bijster goed bekend. Zeker de film The Snowman kreeg zware kritiek te verduren.

Waarom Scandinavische thrillers lezen?

Waarom zou je Scandinavische thrillers lezen? Wat is dat toch met Scandinavische auteurs, dat ze altijd weer je aandacht weten te vangen? De laatste jaren verschijnen er steeds meer Scandinavische thrillers op de internationale markt. Waar je vanuit Zuid-Europa eerder cosy detectives deze kant op ziet komen, zie je vanuit Noord-Europa thrillers die je soms echt de koude rillingen geven. De plot is meestal ijzersterk en de personages sluit je vanaf het begin in je hart.

Welke Scandinavische auteurs zijn momenteel populair?

Er zijn momenteel een aantal bekende Scandinavische auteurs, zoals:

Bekijk hier de andere thrillers en spannende boeken die wij aanraden.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

Geef een antwoord