Harlan Coben boeken op volgorde: bekend van Netflix

De boeken van Harlan Coben zijn al jaren geliefd bij thrillerlezers, maar door de verfilmingen van zijn boeken op Netflix, is zijn populariteit alleen maar gestegen. Wie is Harlan Coben eigenlijk en op welke volgorde moet je zijn boeken lezen? Welke boeken van Harlan Coben zijn verfilmd en staan op Netflix? Je leest het hier.

Wie is Harlan Coben?

Als je wiki over Harlan Coben opslaat, dan lees je al snel dat hij de eerste auteur is, die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen heeft gewonnen. Dat is natuurlijk beslist iets om trots op te zijn. Harlan Coben werd geboren op 4 januari 1962 in Newark, New Jersey. Vandaag de dag woont hij nog steeds in New Jersey, samen met zijn vrouw en hun 4 kinderen. In eerste instantie studeerde hij Politieke Wetenschappen, maar hij ging aan het werk in de reisbranche. Dat was tevens het moment waarop hij met schrijven begon. In 1990 kwam zijn debuut uit: Dood spel. In Nederland verwierf hij echter bekendheid met het boek Niemand vertellen.

Bibliografie Harlan Coben: boeken op volgorde

Hieronder vind je de bibliografie van Harlan Coben. De meeste boeken zijn los te lezen, maar sommige boeken van Harlan Coben kun je beter op volgorde lezen. De eerste lijst hieronder zijn de los te lezen boeken, daarna volgen de series van Harlan Coben op volgorde.

Los te lezen boeken van Harlan Coben

Series van Harlan Coben op volgorde

Myron Bolitar op volgorde

 1. Vals spel (Originele titel: Deal breaker)
 2. Tegenwerking (Originele titel: Drop shot)
 3. Vermist (Originele titel: Fade away)
 4. Ontwricht (Originele titel: Back spin)
 5. Schijnbeweging (Ook uitgegeven onder de titel: Foute boel, originele titel: One false move)
 6. Schaduwleven (Ook uitgegeven onder de titel: Klein detail, originele titel: The final detail)
 7. Laatste kans (Ook uitgegeven onder de titel: Oud zeer, originele titel: Darkest fear)
 8. Eens beloofd (Originele titel: Promise me)
 9. Verloren (Originele titel: Long lost)
 10. Levenslijn (Originele titel: Live wire)
 11. Naar huis (Originele titel: Home)

Serie Wilde op volgorde

 1. Wild (Originele titel: The boy from the woods)
 2. De match (Originele titel: The match)

Serie Mickey Bolitar (Young Adult)

 1. Schuilplaats (Originele titel: Shelter)
 2. Nu of nooit (Originele titel: Seconds away)
 3. Gevonden (Originele titel: Found)

Verfilmde boeken van Harlan Coben op Netflix

Een aantal boeken van Harlan Coben zijn verfilmd en deze verfilmingen vind je ook op Netflix. Welke boeken van Harlan Coben zijn verfilmd? Op dit moment zijn er alleen losstaande boeken van de schrijver verfilmd, dus zijn series zijn nog niet op het witte doek verschenen. Sommige boeken werden al eerder verfilmd, zoals Tell No One. Dit boek werd in Frankrijk verfilmd en kwam uit onder de titel Ne le dis à personne. Ook No Second Chance en Just One Look werden op Franse bodem verfilmd en kwamen in de vorm van miniseries op tv onder de titels Une chance de trop en Juste un regard. Momenteel heeft Harlan Coben een kort lijntje met Netflix en komen er voortdurend nieuwe miniseries bij. De volgende boeken van hem zijn verschenen op Netflix:

 1. The Innocent
 2. The stranger
 3. Gone for Good
 4. The woods
 5. Stay close
 6. Hold tight
 7. Fool me once

Inmiddels staan er dus 7 boeken van Harlan Coben op Netflix, plus nog een bonus die Coben speciaal voor Netflix schreef. De verwachting is dat er 14 boeken van Harlan Coben op Netflix zullen verschijnen. Zodra daar meer over bekend is, dan lees je daarover op deze pagina. Hieronder vind je per verfilming van Harlan Cobens boeken een korte samenvatting van het boek en de trailer.

de-onschuldigen-harlan-coben-The Innocent

The Innocent

The Innocent is in het Nederlands verschenen onder de titel De onschuldigen. Als serie werd deze titel in Spanje opgenomen. De Spaanstalige miniserie heet dan ook eigenlijk El Inocente, maar is meer bekend onder zijn Engelse titel: The Innocent.

Twintig jaar geleden probeerde Matt Hunter een vechtpartij te sussen. Maar er ging daarbij iets behoorlijk mis; hij werd zelf opgepakt en veroordeeld voor moord. Nu, negen jaar na zijn vrijlating, heeft hij een goede baan, een vrouw, een kind op komst en een optie op zijn droomhuis. Matt lijkt eindelijk een rooskleurige toekomst tegemoet te zien. Maar dan belandt hij in een nieuwe nachtmerrie. Matt ontvangt op zijn mobiel compromitterende foto’s van Olivia, zijn vrouw. Een onbekende man begint Matt te schaduwen – en wordt vermoord. Een geliefde non wordt dood aangetroffen. En volgens de politie – onder wie Loren Muse, die Matt nog kent van vroeger – wijzen alle sporen in de richting van een man met een strafblad en minstens één moord op zijn geweten: Matt Hunter.

Bekijk ook:  Lucinda Riley - The Murders at Fleat House

Matt en Olivia’s zo zorgvuldig opgebouwde leven wordt opnieuw ontwricht, maar ze weigeren alles op te geven en slaan op de vlucht.

the-stranger-de-vreemde-harlan-coben

The Stranger

Ook The Stranger op Netflix is een serie naar aanleiding van de boeken van Harlan Coben.

Een vreemdeling spreekt Adam aan in de kroeg en haalt met een paar woorden zijn hele leven overhoop. ‘Je had niet bij haar hoeven blijven. Hannah was nooit zwanger. En misschien is het slim om een DNA-test te doen bij je andere kinderen…’

Thuis is Adam in shock en durft hij niet meteen zijn vrouw te confronteren. Maar eigen onderzoek maakt het steeds waarschijnlijker dat de man de waarheid sprak. Wat te doen? Hij houdt van zijn kinderen, ze zijn van hem. Wil hij wel meer weten?

Dan zegt Hannah dat ze tijd voor zichzelf nodig heeft en laat ze Adam achter met de kinderen. En blijft weg. Adam zet alles op alles om zijn vrouw terug te vinden en duikt in een uiterst gevaarlijke wereld…

spoorloos-harlan-coben

Gone for Good

De film Gone for Good is gebaseerd op het Nederlandstalige boek Spoorloos van Harlan Coben.

Elf jaar geleden werd Will Kleins ex-vriendin Julie gevonden in de kelder van haar huis: gewurgd. Al het bewijs wees in de richting van Wills oudere broer Ken. Die verdween echter spoorloos en er werd nooit meer iets van hem vernomen. Iedereen vermoedt dat hij niet meer leeft.

Wil heeft inmiddels de draad weer opgepakt. Maar als zijn moeder op haar sterfbed onthult dat Ken nog leeft, en kort daarna Wills vriendin Sheila plotseling verdwijnt, pakken donkere wolken zich weer samen boven zijn leven…

geleende-tijd-harlan-coben

The woods

Deze thriller van Harlan Coben kwam in Nederland uit onder de titel Geleende tijd.

Twintig jaar geleden verloor Paul Copeland zijn zus. Opeen zomernacht sprak de zeventienjarige Camilla meteen vriendin en hun vriendjes af in het bos. De volgende ochtend werden de levenloze lichamen van tweejongeren aangetroffen; van de overige twee, onder wie Camilla, werd nooit meer iets vernomen. Het leven werd na die rampzalige nacht nooit meer hetzelfde. Paul wordt nog dagelijks door schuldgevoel gekweld; als hij die nacht beter had opgelet, zou zijn zusje nog leven. Twintig jaar later blijkt dat tenminste éénpersoon die bewuste nacht heeft overleefd…

blijf-dichtbij-harlan-coben-boek-stay-close

Stay close

Stay close verscheen onder de Nederlandse titel Blijf dichtbij.

Megan, Ray en Jack zitten vast in een leven dat ze nooit hebben gewild. Megan, die ooit een wilde meid was, is een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was een fotograaf met een gouden toekomst, maar tegenwoordig doet hij alleen onbenullige opdrachten. En Jack is een politieman die een onopgeloste vermissingszaak niet kan laten rusten.

Drie mensen die ogenschijnlijk normale levens leiden, maar ook geheimen met zich meedragen waar zelfs hun meest dierbaren geen vermoeden van hebben. De Amerikaanse droom blijkt een zwart randje te hebben, en de lijn tussen een keurig burgerleven en totale chaos is soms maar flinterdun…

houvast-harlan Coben Hold me tight

Hold tight

Hold tight, in het Nederlands verschenen onder de titel Houvast, is de meest recente miniserie van Harlan Coben op Netflix.

Hoe ver ga je om je kind te beschermen? Tia en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: ‘Hou je gedeisd en alles komt goed.’ Terwijl Betsy Hill een website voor haar zoon bekijkt, samengesteld door zijn klasgenoten, valt haar oog op een foto die lijkt te zijn gemaakt op de avond van zijn zelfmoord. Spencer was niet alleen… Betsy meent Adam Baye te herkennen op de foto – en als die vervolgens vermist wordt, voorspelt dit weinig goeds. Tia en Mike Baye zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?

Fool me once

de-verbeelding-harlan-coben-verfilmd-als-fool-me-once

De Netflix-serie Fool me once is gebaseerd op het boek De verbeelding van Harlan Coben.

Voormalig special forces-pilote Maya Calloway ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord. Verbeeldt ze het zich? Ze zou het zo graag willen, maar het kan gewoon niet waar zijn.

Voor zijn nieuwste thriller ging Harlan Coben uit van de intrigerende vraag: kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet, vooral als je dat wanhopig graag wilt? Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man – en zichzelf – moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.

Bekijk ook:  Nora Roberts top 10 + boeken op volgorde

Safe

Wist je dat Harlan Coben ook een speciaal filmscript heeft geschreven? Van de miniserie Safe bestaat dus geen boek. Het is een korte Brits-Franse serie van acht delen. Michael C. Hall speelt de rol van Tom Delany. Tom is chirurg en sinds enige tijd weduwnaar. Dan verdwijnt zijn dochter Jenny, 16 jaar, spoorloos. Dat is het moment waarop hij erachter komt dat iedereen in zijn omgeving wel iets te verbergen lijkt te hebben. Het onderzoek van de politie gaat hem te traag, dus gaat hij zelf op onderzoek uit.

Harlan Cobens beste boek

Wat is het beste boek van Harlan Coben? Misschien is dat wel de titel Niemand vertellen. Heb jij een andere favoriet? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel.

niemand-vertellen-beste-boek-harlan-coben

Niemand vertellen – Harlan Coben

Kinderarts David Beck heeft het gevoel dat zijn leven totaal is verwoest. Er gaat geen dag voorbij of hij beleeft die ene nacht met de gruwelijke gebeurtenissen van acht jaar geleden opnieuw; de nacht dat zijn vrouw Elizabeth werd meegesleurd en vermoord. Iedereen zegt dat hij het verleden achter zich moet laten, maar dat kan hij niet. En nu verschijnt er een bericht op zijn computerscherm, een zin die alleen hijzelf en zijn overleden vrouw kennen. Plotseling wordt David overmand door een onmogelijke gedachte: zou Elizabeth op de een of andere manier toch nog in leven kunnen zijn?

Nieuwste boek van Harlan Coben

Wat is het nieuwste boek van Harlan Coben en wanneer komt dat uit? Hieronder vind je meer informatie over zijn nieuwste thriller.

terugkeer-harlan-coben-nieuw-boek

Terugkeer

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek… en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Twee andere recente boeken van Harlan Coben

levenslang-harlan-coben-nieuwste-boek

Levenslang

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek… en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

harlan-coben-de-match

De Match

De Match is het tweede deel in de Wilde-serie. Het is daarmee een vervolg op Wild.

Dertig jaar geleden werd er een kind gevonden in de bossen, een kleine jongen. Hij was volkomen verwilderd en had geen idee wie hij was of hoe hij in de bossen terecht was gekomen. De naamloze jongen werd Wilde gedoopt.

Nu is er weer een kind verdwenen, Naomi Pine, maar niemand is er zeker van of het meisje niet gewoon een soort uit de hand gelopen verstoppertje speelt. Zelfs haar eigen vader lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. Maar strafrechtadvocate Hester Crimstein vraagt zich af of er niet iets duisterders aan de hand is. Haar kleinzoon weet te vertellen dat Naomi vreselijk werd gepest op school en naarmate ze steeds meer verhalen van hem hoort, wordt Hester alleen maar bezorgder. Ze belt Wilde, die met zijn militaire achtergrond en grote kennis van veiligheidsnetwerken vast wel weet wat hij moet doen. Maar zelfs Wilde kan Naomi niet -vinden. Als er na vier dagen vertwijfeld zoeken per post een vinger wordt bezorgd, weet -Wilde dat het vermeende verstoppertje spelen in een geheel nieuwe, verontrustende en -mogelijk gruwelijke fase is beland.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *