De boeken van Inez Corbi, serie Tuinen van Heligan op volgorde + recensie

Een nieuwe historische roman is altijd een feestje en als die dan ook nog eens deel uitmaakt van een serie, maakt dat het nog beter. Vooral als die boeken dan zo lekker weglezen als die van Inez Corbi. Tuinen van Heligan is een nieuwe serie, waarvan Een nieuw begin het eerste deel is. Het boek omvat twee verhaallijnen: eentje in het verleden en eentje in het heden, en doet daardoor ook wel denken aan de boeken van Lucinda Riley, Tamara McKinley en Corina Bomann.

De serie Tuinen van Heligan op volgorde

Op dit moment is alleen het eerste deel nog uitgegeven, maar er zitten nog twee delen in the pipeline. Zodra daar meer over bekend is, lees je dat hier.

  1. Een nieuw begin
  2. De roep van het onbekende (verwacht zomer 2024)

Gegevens van Een nieuw begin

Titel: Een nieuw begin
Auteur: Inez Corbi
Uitgeverij: A.W. Bruna
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 368 blz.

Waar gaat Een nieuw begin over?

Drie vrouwen gescheiden door de eeuwen. Een schipbreukeling die alles heeft verloren. Een prachtige tuin die hen met elkaar verbindt.

De in Londen geboren Lexi begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan: het plannen van het grote jubileumfeest van de ‘Verloren Tuinen’ van Heligan, aan de zuidkust van Cornwall. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van de tuinen ontdekt ze het verhaal van de weeskinderen Damaris en Allie, die in 1781 opgroeiden op het landgoed van hun neef Henry Tremayne. Hij droomt ervan een grote tuin aan te leggen – een droom die hij deelt met Damaris, die verstand heeft van planten. Henry’s vrouw is niet gerust op de nauwe band tussen de twee, hoewel Damaris allang verliefd is geworden op iemand anders – de mysterieuze jachtopziener Julian. Maar de demonen uit zijn verleden dreigen hun geluk in gevaar te brengen…

Bekijk ook:  Ken Follett boeken op volgorde, een veelzijdige schrijver uit Wales

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boekt kent twee tijdlijnen: die van Damaris in het verleden en die van Lexi in het heden. Dat staat telkens duidelijk aangegeven bij het hoofdstuk en doordat de verhalen nogal verschillend zijn, is het nergens verwarrend.

Recensie Een nieuw begin

Historische romans zijn altijd al boeiend als je geïnteresseerd bent in geschiedkundige details. Als een aantal personages in een roman dan ook nog eens echt bestaan blijken te hebben, gaat het lezershart toch wel sneller kloppen. Dat geldt ook voor deze bijzondere roman van Inez Corbi. Heden en verleden is op een vloeiende manier met elkaar verweven en zo ga je met Lexi op zoek naar het verhaal achter het ontstaan van de tuinen van Heligan. The Lost Gardens of Heligan bestaan nog steeds en zijn te bezoeken in het mooie Cornwall.

Dit boek is niet alleen heerlijk om te lezen als je van historische romans houdt, maar ook wanneer je een echte tuinliefhebber bent. Het wordt zo schilderachtig beschreven dat je soms het idee hebt dat je zelf in die tuinen loopt. Het is interessant om op deze manier meer te weten te komen over de aanleg van botanische tuinen in die tijd.

De geschiedenis van Julian geeft een diepere inhoud aan het verhaal. Die passages waren emotioneel beladen, maar heel mooi om te lezen. De personages kwamen ook erg goed uit de verf en ik zou graag meer over hen lezen. Persoonlijk vond ik de lijn van Damaris mooier dan die van Lexi, de laatste lijn leek wat minder goed uitgewerkt te zijn. In ieder geval wekken beide vrouwen je sympathie op en wellicht lezen we over Lexi meer in een volgend deel.

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Julie Klassen

Is dit boek een aanrader?

Een nieuw begin is geen typisch feelgoodverhaal, maar een mooie historische roman met diepgang. Het is ook leuk dat je in het dankwoord meer leest over welke dingen uit het boek echt gebeurd zijn. Hou je van de boeken van Lucinda Riley en Corina Bomann, dan is Een nieuw begin vast iets voor jou.

Wanneer komt deel 2 van Tuinen van Heligan uit? Die staat al voor de zomer van 2024 gepland, dus goed nieuws als jij ook genoten hebt van deel 1!

Wie is Inez Corbi?

Inez Corbi wist al in haar jonge jaren dat ze graag schrijfster wilde worden. Ze studeerde Engels en Duits en zette uiteindelijk de stap om aan diverse verhalenwedstrijden mee te doen. Dat bleek succesvol en al snel schreef ze haar eerste roman. Inmiddels heeft ze al meerdere boeken gepubliceerd, Een nieuw begin is het eerste boek dat in het Nederlands is uitgebracht. Inez Corbi woont met haar gezin in Frankfurt.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie