Tamara McKinley boeken op volgorde: Zomerstorm en andere favorieten

De boeken van Tamara McKinley hebben onlangs een nieuw jasje gekregen. Een goede reden om deze boeken nog eens in de spotlights te zetten. Deze boeken zijn fantastisch als je houdt van de boeken van Sarah Lark en Ellie Dean. Tamara McKinley heeft een boeiende Australië-trilogie geschreven, maar ook los te lezen boeken. Lees hieronder meer over haar boeken en bekijk onze selectie met de beste boeken van Tamara McKinley.

Wie is Tamara McKinley?

Tamara McKinley is een Australische auteur van voornamelijk historische romans. Veel van haar boeken spelen zich af in Australië. Wellicht niet zo gek, omdat Tamara McKinley daar vandaan komt. Toch woont de schrijfster inmiddels al vele jaren in Groot-Brittannië. Ze gaat overigens ieder jaar nog terug naar Australië en kan dan ter plaatse nog research doen. Haar romans zijn inmiddels al in ruim 15 talen vertaald. Wist je trouwens dat ze ook nog onder een pseudoniem schrijft? Wellicht ben je al bekend met de boeken van Ellie Dean.

Alle boeken van Tamara McKinley op volgorde

Hieronder vind je alle boeken van Tamara McKinley op een rij: haar los te lezen boeken, maar ook de Australië-trilogie op volgorde.

Los te lezen boeken van Tamara McKinley op volgorde van uitgave

Bekijk ook:  10 populaire chicklit-boeken

Australië Trilogie / Rode aarde serie

 1. Het land achter de horizon (Originele titel: Lands beyond the sea)
 2. De verre kolonie (Originele titel: A kingdom for the brave)
 3. De erfgenamen van het land (Originele titel: Legacy)

De beste 3 boeken van Tamara McKinley

Hieronder vind je onze selectie van de beste boeken van Tamara McKinley.

Matilda's laatste dans, Tamara McKinley

#1. Matilda’s laatste dans

Genoten van De doornvogels? Dan is Matilda’s laatste dans wellicht een boek voor jou.

Jenny erft een afgelegen schapenboerderij in de Australische outback. Eenmaal daar aangekomen, ontdekt ze dat haar nieuwe thuis omgeven is door geheimen…

Als Jenny’s echtgenoot overlijdt, ontdekt ze dat hij haar een afgelegen schapenboerderij in de Australische outback heeft nagelaten, Churinga genaamd. Ze besluit er te gaan wonen, omdat ze dan het gevoel heeft nog een beetje bij hem te zijn. De overweldigende natuur en rust maken indruk op Jenny, maar Churinga blijkt ook een geheim te herbergen. Er hangt een sfeer van mysterie rond de vorige bewoonster, ene Matilda Thomas. Dan ontdekt Jenny Matilda’s dagboeken, en al lezend wordt ze in een schokkend verhaal getrokken…

Zomerstorm Tamara McKinley

#2. Zomerstorm

Om haar 75ste verjaardag te vieren, besluit Miriam Strong een familiereünie op haar landgoed Bellbird Station te houden. Ze ziet ernaar uit iedereen na lange tijd weer te ontmoeten. Maar wanneer ze het eerste bewijs in handen krijgt over de toedracht van haar gestolen erfenis, weet ze dat ze het voor een tweede keer moet opnemen tegen een oude vijand en pijnlijke herinneringen uit het verleden. Dan ontmoet ze de gescheiden, hulpvaardige advocaat Jake Connor. Samen met hem begint Miriam haar zoektocht naar de waarheid; een zoektocht die het leven van velen om haar heen zal veranderen. Zeker dat van haar kleindochters Fiona en Louise, want de een zal de ware liefde vinden en de ander durft eindelijk de vrouw te zijn die ze altijd had willen worden.

#3. Het land achter de horizon

Dit is het eerste deel uit de beroemde Rode aarde-trilogie van Tamara McKinley.

Bekijk ook:  Alle boeken van Sarah Jio & meer over haar nieuwste boek

1768. Al duizenden jaren leven de Aboriginals, de tot dan toe enige bewoners van Australië, in harmonie met het land. Maar in de achttiende eeuw verandert alles: schepen vol witte kolonisten verschijnen aan de horizon en de kust wordt op brute wijze veroverd. Een van de opvarenden aan boord van de Endeavour is de rijke avonturier Jonathan Cadwallader. Hij kan zijn geluk niet op dat hij op ontdekkingsreis is, weg van het saaie leven in Cornwall. Zijn achtergebleven geliefde, Susan Penhalligan, is ontroostbaar, nog onwetend dat ook haar lot zal liggen in het land achter de horizon. Voor Billy Penhalligan ligt het anders. Als veroordeelde is hij op transport gezet naar Australië en het enige dat hem op de been houdt, is de vage belofte van een nieuw begin. Maar voor alle drie zal het nog lang duren voor ze hun geluk kunnen beproeven…

Nieuwste boek van Tamara McKinley

Hieronder vind je de meest recente roman van Tamara McKinley.

Eiland in de wolken

Eiland in de wolken

Australië, 1905. Christy is 65 en besluit dat het tijd is om af te rekenen met spoken uit haar verleden. Daarom reist ze, samen met haar dochter Anne en kleindochter Kathryn, terug naar het Schotse eiland Skye, waar ze is opgegroeid. De gebeurtenissen van die tijd echoën nog altijd na in haar leven en in dat van haar familie. Christy hoopt met deze reis een pijnlijk hoofdstuk af te kunnen sluiten. Maar is het verleden ooit echt voorbij?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

5 gedachten over “Tamara McKinley boeken op volgorde: Zomerstorm en andere favorieten

 1. Haar boeken ken ik niet. Maar het schijnt dat ze ook schrijft onder de naam Ellie Dean. Die serie, Een veilige haven, vind ik prachtig.

  1. Klopt, ze schrijft ook onder dat pseudoniem! Dat zijn meer oorlogsromans, maar ik vind de boeken die onder haar eigen naam gepubliceerd worden net zo mooi qua schrijfstijl.

 2. Ben de trilogie Het land achter de horizon,, aan het lezen.Wat een geweldig boek en zoveel geschiedkundige informatie!
  Prachtig..boeiend!!

 3. Ik heb de serie bijna helemaal! En sommige boeken, zoals Mathilda’s laatste wals, heb ik al 2x gelezen. Prachtige boeken!! De trilogie moet je echt helemaal lezen…
  Spannend, óntspannend en boeiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *