De boeken van Joseph Finder, de ‘voorspeller’

De boeken van Joseph Finder onderscheiden zich door de grote hoeveelheid research die hij daarvoor doet. Ze spelen zich overal af en ook in de juridische wereld. Zijn eerste twee romans werden meteen wereldwijde bestsellers en dat had erg veel te maken met de inhoud. In De Moskou club (1991) gaat het over een opstand van de KGB tegen Michael Gorbatsjov. Een half jaar later werd dit realiteit. Het Orakel project heeft als plot de ontmaskering van een spion op hoog niveau binnen de CIA. Enkele dagen na de uitgave van het boek werd Aldrich Ames gearresteerd, de meest schadelijke spion in de CIA ooit. Gelukkig zijn een aantal andere boeken van Finder geen realiteit geworden.

Wie is Joseph Finder?

Vanwege het beroep van zijn vader kreeg Joseph Finder (1958) een ongewone jeugd. Deze bracht de Amerikaanse schrijver namelijk door in Afghanistan en op de Filipijnen. Terug in de VS studeerde Finder aan de prestigieuze Yale universiteit. Voor meerdere Russische studies slaagde hij summa cum laude. Vervolgens haalde hij een master aan het Harvard Russian Research Center. Daarna gaf hij les aan de faculteit van Harvard.

Zijn eerste boek in 1991 (Moskou-club) werd een wereldwijde bestseller, die in 30 talen werd uitgebracht. Finder staat bekend om het minutieus research dat hij doet voor ieder boek. Als wereldreiziger weet hij ook de details van de omgeving perfect vast te leggen. Zijn oeuvre is relatief beperkt, maar zeer veelzijdig.

Wat kun je verwachten van de thrillers van Joseph Finder?

Al zijn boeken zijn afzonderlijk leesbaar en ze zijn spannend en vlot geschreven. Ondanks het feit dat Finder alles exact napluist voordat hij een boek schrijft, is die kennis van zaken niet storend voor een leek. Voor Paranoia interviewde Finder vele topmanagers bij Apple, Cisco en Hewlett Packard. Kenners van de deze wereld herkennen het realisme en voor leken leest het gewoon lekker weg. Een overeenkomst met de legal thrillers van onder andere John Grisham is het feit dat de wereld van de hoofdpersonen er in het begin normaal uitziet, maar dan komen ze in een stroomversnelling terecht en wil je als lezer weten hoe dat gaat aflopen.

Bekijk ook:  De top 10 spannende boeken van 2021

Alle boeken van Joseph Finder op volgorde

Hieronder vind je alle boeken van Joseph Finder die in het Nederlands vertaald zijn op een rij. De meeste boeken zijn los te lezen, maar hij heeft ook een korte serie over Nick Heller geschreven.

Los te lezen boeken van Joseph Finder

Nick Heller op volgorde

  1. Fraude (Originele titel: Vanished)
  2. Bedrog (Originele titel: Buried secrets)

De 3 beste boeken van Joseph Finder

Wat zijn de beste boeken van Joseph Finder? Hieronder vind je een beschrijving van de meest succesvolle boeken van Finder.

High Crimes (De krijgsraad)

Advocate Clair Heller heeft het allemaal goed voor elkaar. Ze heeft een uitstekende reputatie als strafpleiter in moeilijke zaken. Verder heeft ze een goed huwelijk en is dol op haar man Tom en haar 6-jarige dochtertje. Maar alles verandert als Tom wordt gearresteerd op verdenking van een oorlogsmisdaad die hij 13 jaar geleden zou hebben begaan. Tom beweert onschuldig te zijn en vraagt Claire hem te verdedigen. Dat zal plaats moeten vinden achter gesloten deuren voor een speciale krijgsraad waarvan Claire de regels niet kent. Ze begint ook steeds meer te twijfelen. Is haar man Tom die ze dacht te kennen soms ook een kille moordenaar? Mocht dit scenario je bekend voorkomen uit een film dan is dat mogelijk. Het boek is verfilmd.

Bekijk ook:  Nieuwe serie Julia Quinn: de boeken Smythe-Smith

Bekijk het boek hier.

Paranoia

Adam Cassidy is jong en briljant, maar hij vindt zijn werk bij een grote IT-firma maar saai. Tijdens een nachtdienst haalt hij een grapje uit met het bedrijfsnetwerk. Als hij wordt betrapt, krijgt hij twee opties: een aanklacht wegens diefstal en het einde van zijn carrière of gaan spioneren bij concurrent Trion Systems. Bij Trion verloopt alles perfect. Binnen een paar jaar heeft Adam een belangrijke positie, een dure Porsche en heeft hij een vrouw gevonden waarmee hij gelukkig is. Daarnaast is hij echter nog steeds een spion en dat levert constant spanning op. Als hij daarmee wil stoppen beginnen de problemen pas echt. Ook Paranoia is verfilmd.

Bekijk het boek hier.

bedrog-joseph-finder

Bedrog

Alexa is 17 en verwacht nog alles van het leven. Ze accepteert een drankje in een bar. Een paar uur later is ze levend begraven. Camera’s registeren haar angst en wanhoop en die beelden worden rechtstreeks uitgezonden op het internet. De vader van Alexa is niet de eerste de beste. Hij is een steenrijke en machtige zakenman. Nick Heller, een privé spion voor delicate klussen, is een vriend en wellicht de enige die Alexa kan redden. Maar er is ook een probleem: wat moet er gebeuren als Heller te veel zou ontdekken?

Bekijk het boek hier op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *