Leila Meacham boeken: epische romans in de stijl van Gejaagd door de wind

Op zoek naar epische historische romans die je nog wel een tijdje bijblijven? Dan zijn de boeken van Leila Meacham wellicht iets voor jou. Deze historische romans lezen lekker weg en de verhalen blijven boeien. De boeken van Leila Meacham doen denken aan romans als De Doornvogels, Gejaagd door de wind en andere klassiekers.

Wie is Leila Meacham?

Leila Meacham is een Amerikaanse auteur van romans. Eigenlijk is ze wat vaak een ‘laatbloeier’ wordt genoemd, ze begon pas met schrijven toen ze al gepensioneerd was. Haar eerste roman Rozen was meteen een succes. Alleen in de VS werden er al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Deze roman heeft vele weken in de top 10 van de New York Times Bestseller List gestaan. Inmiddels zijn er vijf boeken van haar hand verschenen.

Alle boeken van Leila Meacham op volgorde

De boeken van Leila Meacham zijn over het algemeen dikke pillen met een historische achtergrond. Ze heeft een aantal los te lezen boeken geschreven, maar ook een serie. Hieronder vind je de boeken van Leila Meacham op volgorde.

Los te lezen boeken van Leila Meacham

Serie Somerset op volgorde

  1. Somerset (Originele titel: Somerset)
  2. Rozen (Originele titel: Roses)

Samenvatting van de boeken van Leila Meacham

Wat mag je verwachten van de boeken van Leila Meacham? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn deze boeken zeer geschikt voor liefhebbers van epische klassiekers, zoals De Doornvogels en Gejaagd door de wind.

Het zwarte goud

In het Texas van 1900 hebben de koeien en grote veehouders het nog voor het zeggen, maar de eerste olie stroomt al uit de grond en de hele samenleving staat op het punt van een grote verandering. In deze tumultueuze wereld moeten Samantha Gordon, een welgestelde erfgename van een van de grootste veebaronnen, en Nathan Holloway, een op het oog onopvallende boerenknecht, hun weg vinden. Deze twee jonge mensen moeten het web van geheimen, liefde en verraad dat hen verbindt ontwarren als ze ooit hun eigen pad willen kiezen.

Bekijk ook:  Internationale bestsellers: 10 boeken voor jou geselecteerd
Korenblauw Leila Meacham

Korenblauw

Texas, 1979. Cathy Benson is elf als haar ouders omkomen bij een ongeluk. Ze wordt in huis genomen door haar grootmoeder, die in een klein dorpje op het Texaanse platteland woont. Daar sluit ze al snel vriendschap met TD Hall en John Caldwell, de footballbeloftes van de plaatselijke highschool.

De drie groeien samen op, en hun vriendschap groeit met hen mee. Alles lijkt eindelijk voorspoedig te gaan, en ze plannen een toekomst waarin ze alle drie hun dromen waar kunnen maken: football-beurzen voor de jongens en een opleiding tot arts voor Cathy, aan dezelfde universiteit. Maar de gebeurtenissen van die laatste zomer zetten de driehoeksverhouding op scherp, en op wat een rustige zomermiddag had moeten zijn komt het tot een breuk die al hun plannen en dromen doorkruist. Daarna is niets meer hetzelfde.

Dertig jaar later komt TD Hall, sportlegende en miljonair, terug naar het dorp om de dingen recht te zetten. Maar het verleden valt niet recht te zetten – je kunt alleen hopen op vergiffenis…

Somerset deel 1: Somerset

Voor ‘Rozen’ was er ‘Somerset’…

Het is 1835, en de planterszonen Silas Toliver en Jeremy Warwick weten dat ze in South Carolina geen toekomst hebben omdat hun vaders’ plantages naar hun broers zullen gaan. Maar in Texas wordt nog land weggegeven, en de twee smeden plannen om daar hun geluk te beproeven.
Als Silas de ene na de andere financiële tegenslag moet verduren, dreigt de hele onderneming te mislukken. Tot hem een oplossing in de schoot wordt geworpen: als hij de koppige Jessica Wyndham trouwt, zal haar vader zijn expeditie bekostigen. Maar aan het huwelijk zitten wel wat haken en ogen, zoals het feit dat Jessica hem niet uit kan staan…

Bekijk ook:  Robert Jordan - Het Rad des Tijds boeken

Tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij en de dreiging van de Eerste Wereldoorlog tekent zich een verhaal af van drie pioniers die in de zwarte Texaanse aarde de fundering leggen voor een familiesaga die de eeuwen omspant…

Somerset deel 2: Rozen

Vlak voor de Eerste Wereldoorlog erft de zestienjarige, vroegwijze Mary Toliver haar vaders katoenplantage Somerset. Haar moeder en broer zijn woedend, ze voelen zich verraden en keren zich tegen haar. Maar Mary is verknocht aan de plantage en ze zet alles op alles om het succes van haar vader voort te zetten. Dan vraagt houtmagnaat Percy Warwick, de liefde van haar leven, Mary om de plantage op te geven om met hem te trouwen, maar daarmee vraagt hij haar het onmogelijke: Mary’s hart ligt boven alles bij Somerset en ze wijst Percy’s aanzoek af. Ze trouwen beiden iemand anders, maar moeten de rest van hun leven de gevolgen dragen van deze fatale beslissing: de geheimen, het bedrog en het knagende gevoel van wat als…

Nieuwste boek van Leila Meacham

Op zoek naar het nieuwste boek van Leila Meacham? Hieronder vind je de laatste titel die in Nederland is uitgegeven.

parijs-in-september-leila-meacham-hitorische roman

Parijs in september

De Tweede Wereldoorlog is op zijn hoogtepunt als vijf jonge Amerikanen gevraagd wordt om zich in te zetten voor hun land – als spion. Samuel, Bridgette en Victoria spreken vloeiend Frans; Chris en Brad hebben een Duitstalige opvoeding gehad. Het maakt hen tot de perfecte kandidaten voor deze klus. Tijdens hun training worden de vijf al snel vrienden, en ze leren elkaar met hun levens te vertrouwen.

De groep wordt naar Parijs gebracht om hun geheime missie uit te voeren. De bedoeling is dat ze elkaar niet meer zullen zien tot de missie afgelopen is, maar dat plan blijkt niet geheel waterdicht. Wat volgt is een kat-en-muisspel met de nazi’s, en met elkaar – want niet alles is wat het lijkt… Kan hun vriendschap de druk van een oorlog doorstaan?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Leila Meacham boeken: epische romans in de stijl van Gejaagd door de wind

  1. Jammer, dat Leila Meacham, overleden is!
    Haar Boeken staan bij mij in de Boekenkast
    Net als de Boeken van Jennifer Donelly en Corinne Bomann enz. enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *