Boekentip van de week – 34

Zoals je van ons gewend bent, komen we elke week met een boekentip. Inmiddels is het alweer tijd voor de boekentip van week 34. Hoewel het warme weer nog niet voorbij is, zit voor de meeste mensen hun vakantie er weer op. Maar dat betekent ook weer uitkijken naar het weekend! Dit weekend gaan we naar Indonesië en duiken we de onbekende geschiedenis in, met een wel heel bijzonder boek.

Onze boekentip voor deze week: Zusters van Tarakan

‘Zusters van Tarakan’ van David Meijer is het waargebeurde verhaal van Mila Herman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermist raakte en doodverklaard werd. 75 jaar later reconstrueert haar kleinzoon David haar verhaal, zich baserend op jarenlang onderzoek. Een liefdevol monument voor Mila Herman en haar moedige collega’s.

Op 24 december 1941 staat de 23-jarige Mila Herman, Rode Kruis-helpster der 2e klasse, samen met een twintigtal andere zusters op het vliegveld van Bandoeng, Java. Twee weken geleden heeft Nederland de oorlog verklaard aan Japan. Mila is nog nooit buiten Java geweest, en ze staat op het punt om voor het eerst in haar leven in een vliegtuig te stappen – zonder te weten wat haar plaats van bestemming is.

Na een lange tocht arriveren de zusters op Tarakan, een klein olie-eiland voor de kust van Borneo. Omgeven door dichte jungle wachten daar honderden soldaten op wat komen gaat. Jong, onervaren en onvoorbereid voegen Mila en haar collega’s zich bij hen. Dan, in het duister van de nacht, door oerwoud dat ondoordringbaar werd geacht, bestormen duizenden Japanse troepen het eiland. De verbinding met Tarakan gaat verloren; aan het thuisfront tast men in het duister. Wat is er met Mila gebeurd?

Wat mag je verwachten van dit boek?

Zusters van Tarakan is een toegankelijk geschreven boek met een waargebeurd verhaal als basis. Eigenlijk zijn fictie en non-fictie in dit boek op een nauwe manier verweven. Dat zorgt er enerzijds voor dat het verhaal echt binnenkomt en anderzijds dat je steeds weer verder wilt naar de volgende bladzijde. Een boek dat je niet zo snel zal wegleggen, met een indringende geschiedenis en personages die echt tot leven komen.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 50

Over David Meijer

David Meijer werd geboren in 1983 en groeide op in diverse landen, namelijk Frankrijk, Singapore en Nederland. Hij kan bouwen op een veelzijdige carrière en werkte onder meer voor kunstgaleries. Vandaag de dag is hij werkzaam in de bouw. Het bovenstaande boek is zijn debuut.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Boekentip van de week – 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *