De boeken van Ildefonso Falcones, auteur van La Catedral del Mar

La Catedral del Mar ken je wellicht al van Netflix. Deze historische serie is een productie van Netflix zelf en viel bij veel filmliefhebbers in de smaak. Het is een serie met historie, spanning en een goed verhaal. En dat goede verhaal, dat komt oorspronkelijk van de hand van Ildefonso Falcones, een Spaanse auteur die vooral in zijn eigen land razend populair was. Inmiddels heeft hij echter fans over de hele wereld en wordt er reikhalzend uitgekeken naar zijn volgende boek, maar daarover is tot nu toe nog weinig bekend gemaakt.

Alle boeken van Ildefonso Falcones op volgorde

Ken jij de boeken van Ildefonso Falcones al? Inmiddels zijn er al een heel stel in het Nederlands vertaald. Er is ook een serie van Ildefonso Falcones beschikbaar, maar de meeste boeken zijn gewoon los te lezen. Hieronder vind je de boeken van Ildefonso Falcones.

De los te lezen boeken van Ildefonso Falcones

Volgorde serie Ildefonso Falcones Kathedraal van de zee

  1. De kathedraal van de zee (Oorspronkelijke titel: La Catedral del Mar)
  2. De erfgenamen (Oorspronkelijke titel: Los herederos de la tierra)

De kathedraal van de zee samenvatting

Benieuwd naar het verhaal van De kathedraal van de zee? Dit boek speelt zich af aan het begin van de 14e eeuw. Op zich is dat een bijzondere keuze, omdat hier niet zoveel boeken over geschreven worden. Maar juist een goede reden om dit boek eens te lezen. Bernat is lijfeigene, maar ontvlucht het terrein. Barcelona is een ‘vrijstad’, als hij de muren binnen is, dan is hij veilig. Zijn zoon Arnau, die dan nog baby is, neemt hij mee. Zo kan hij hem redden van een leven als lijfeigene. Arnau groeit op met zijn vriendje Joan en werkt mee aan de bouw van de Santa Maria del Mar, de kathedraal van de zee. Stenen sjouwen is zwaar werk, maar Arnau spant zich in om het te leren. In Barcelona vindt hij het geluk en de liefde, maar dan keert alles zich tegen hem. Hij komt tegenover de Inquisitie te staan.

De kathedraal van de zee recensie

Wat vond ik van De kathedraal van de zee? Het boek kwam eigenlijk puur toevallig in mijn handen, omdat iemand het zelf gelezen had en zo mooi vond dat ik het ook eens moest lezen. De kathedraal van de zee is een meeslepend boek, waarin van alles gebeurt. Soms zijn er heftige passages, de vader van Arnau komt niet prettig aan zijn einde en meer van dat soort details, maar dat neemt niet weg dat de verhaallijn prachtig is. Het boek leest lekker weg en is op een fijne manier geschreven. De personages hadden her en der wat verder uitgewerkt kunnen worden, maar het boek is op zichzelf al behoorlijk dik, dus daar ligt het zeker niet aan. Het is een boek dat ik liefhebbers van historische romans zeker aanraad!

Bekijk ook:  Alle boeken van Simone van der Vlugt op een rij

De kathedraal van de zee film: La Catedral del Mar op Netflix

Inmiddels staat de serie La Catedral del Mar al een tijdje online bij Netflix. Er zijn dan ook al vele reviews over te vinden. Het is de verfilming van De kathedraal van de zee en dat betekent dus een gevarieerde serie die zich in Barcelona afspeelt. De algemene mening is dat het een prachtige historische serie is, waarbij je helemaal in het verhaal wordt gezogen. Het verhaal is spannend en je gaat echt meeleven met de personen. Bovendien zit er een mooi stukje historie van Barcelona en omgeving in de serie verwerkt. Heerlijk als je Barcelona kent en graag in deze stad komt. Dat geldt overigens ook wanneer je het boek leest, want veel plaatsen in het boek zullen je bekend voorkomen.

De kathedraal uit La Catedral del Mar

De kathedraal uit het boek De kathedraal van de zee en de serie La Catedral del Mar bestaat echt. Je kunt hem vinden in Barcelona. De Santa Maria del Mar, in het Nederlands ook wel Onze-Lieve-Vrouw van de Zee genoemd, staat in de wijk La Ribera. Het adres is: Plaça de Santa Maria 1. De kathedraal is een mooi staaltje van de Catalaanse gotiek en vele malen hoger in werkelijkheid dan je je aan de hand van de foto voor zou stellen. De echte bijzonderheid bij deze kerk zijn de glas-in-loodramen. De kerk lijkt op het eerste oog simpel als je er binnenstapt, maar het kleurenspel zal je de adem benemen. Ga dan ook zeker op een mooie zonnige dag even naar binnen.

Bekijk ook:  Top 10 spannende boeken voor de liefhebbers van Dan Brown

Vervolg De kathedraal van de zee: De erfgenamen

De kathedraal van de zee lijkt eigenlijk een op zichzelf staand boek, maar er is nog een tweede deel in de serie. De boeken zijn echter wel volledig los van elkaar te lezen. Voor de Netflix-serie is dit overigens wel goed nieuws, want wellicht komt er dus nog een tweede seizoen van La Catedral del Mar.

De erfgenamen samenvatting

Waar gaat De erfgenamen van Ildefonso Falcones over? De erfgenamen vervolgt het verhaal van Arnau en zijn zoon, die Arnau naar zijn vader heeft genoemd: Bernat. Hugo is de beste vriend van Bernat, maar hij werkt voor de grootste vijand van Arnau. Deze samenwerking is uit nood geboren. In dit boek wisselen liefdesperikelen en intriges elkaar af en volg je op de voet de gebeurtenissen in Catalonië in de vijftiende eeuw. De vriendschap tussen Bernat en Hugo loopt als een rode draad door het boek, maar zal deze vriendschap net zo onder druk komen te staan als die tussen Arnau en Joan?

Was jij al bekend met de boeken van Ildefonso Falcones? Welk boek raad jij het meest aan van deze schrijver? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Bekijk ook: De top 10 spannende boeken van 2021

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *