De top 10 spannende boeken van 2021

De herfst nadert met rasse schreden. Het seizoen dat de natuur nog even fel kleurt totdat de winter invalt. De periode om lekkere wandelingen te maken, terwijl de wind je haren doet wapperen en je neus beslist fris wordt. Maar ook de tijd om met een dekentje en een goed boek op de bank te kruipen als het weer buiten tekeer gaat. Voor welk genre kies jij dan? Hieronder hebben we een top 10 van spannende boeken verzameld die in 2021 vaak over de toonbank gingen.

Top 10 spannende boeken 2021

Is het verrassend dat er zoveel vrouwelijke auteurs tussen zitten? Waarschijnlijk niet, want juist schrijfsters hebben de laatste jaren een echte reputatie opgebouwd als het gaat om dit genre, dat graag wordt gelezen door vrouwen en mannen.

1. De nachtdienst – Esther Verhoef

de-nachtdienst-esther-verhoef-thriller

Esther Verhoef is de officieuze koningin van de thriller in ons land. Een nieuw boek van haar wordt door de vele fans dan ook al snel gekocht en zo kom je op de nummer 1 terecht uiteraard. Het verhaal is weer nagelbijtend spannend. Een vrouwelijke dierenarts woont met haar dochter van 14 op het platteland. Tijdens een nachtdienst dringen 2 zwaarbewapende mannen de praktijk binnen. Ze hebben een zwaargewonde collega bij zich. De dierenarts moet hem opereren. Dat is echter nog maar het begin.

2. Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins

Paula Hawkins is een Engelse journaliste. Haar debuutroman ‘Het meisje in de trein’ werd een enorm succes, waarvan er 20 miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht. Maar weinig auteurs waren zo succesvol met een eerste boek. Met het tweede boek wil ze uiteraard die lijn doorzetten. Op een woonboot in Londen wordt het lijk van een jongeman gevonden, hij is behoorlijk toegetakeld. Er zijn drie vrouwen in zijn leven geweest. Al gauw wordt duidelijk dat bij alle drie de wrok als een laag smeulend vuur brandt. Maar bij wie is het opgevlamd?

3. Koninkrijk – Jo Nesbo

Jo Nesbø is een bekend Noors schrijver van misdaadverhalen en popmuzikant in zijn vaderland. Hij weet de spanning in zijn verhalen perfect te combineren met de vaak harde natuur in Noorwegen. Dat geldt zeker voor dit boek. Twee jongens groeien op in een klein afgelegen dorp. De vader is dominant en hanteert een strikt ‘wij tegen de rest’ principe. Als ze volwassen zijn emigreert een van de broers meteen naar de VS. De ander blijft in het dorp wonen. Volkomen onverwacht komt de broer uit Amerika weer terug en met grootste plannen. Dat blijkt geen goed idee te zijn.

4. Dwaalspoor – Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer was het pseudoniem van de in 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de reeks boeken van ‘Suzanne Vermeer’ voort te zetten. De reisbranche en het toerisme speeln altijd een belangrijke rol in de romans. In principe komen er ieder jaar twee boeken uit in deze serie. Vincent komt om bij het mountainbiken tijdens een vakantie in het Zwarte Woud. De politie doet het in eerste instantie af als een tragisch ongeluk. Dat is niet meer mogelijk als korte tijd later op dezelfde plek het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden. Haar verwondingen lijken erg veel op die van Vincent.

5. De Camino – Anya Niewierra

De camino Anya Niewierra

Anya Niewierra is een Limburgse schrijfster die de Hebban Thriller award heeft gewonnen voor haar eerdere werk. Haar nieuwe boek is weer spannend en houdt je op het puntje van je stoel. Lotte en haar man hebben een winkeltje waar ze chocolade-producten verkopen in Zuid-Limburg. Haar man is een voormalig vluchteling uit Bosnië, maar dat speelt geen echte rol meer in hun leven. Haar man besluit een camino te lopen, een pelgrimspad in Zuid-Limburg, bedoeld voor bezinning en bewustwording. Geheel onverwacht pleegt hij daarna zelfmoord.

Bekijk ook:  Alle boeken van John Grisham

6. Valse getuige – Karin Slaughter

Karin Slaughter wordt wel de Queen of Crime genoemd. Ze schrijft al 20 jaar thrillers die vrijwel altijd in de bestsellerslijsten terechtkomen. Het is wel een goed idee dat je over een sterke maag beschikt, want de details kunnen behoorlijk bloedig worden. Twee zussen zijn op het oog gewoon aardige doorsnee mensen. Maar in hun jeugd hebben ze iets vreselijks gedaan. Het drukt nog steeds op hun leven, maar ze hebben het deels kunnen verwerken. Dan krijgt de zus die bij een advocatenfirma werkt een nieuwe cliënt. Deze weet exact wat de zussen in het verleden hebben gedaan.

7. Camping Oosthoek – Nathalie Pagie

Nathalie Pagie woont met haar man en 2 kinderen in Breda. Ze schrijft sedert 2013 succesvolle thrillers maar blijft zoveel mogelijk uit de publiciteit. Haar boeken kenmerken zich door een sobere stijl en karakters die boeien. Meteen op de eerste bladzijde word je al gegrepen door het drama.

Een succesvolle echtscheidingsadvocate wordt volkomen onverwacht uit haar villa gezet. Haar man heeft schijnbaar forse schulden gemaakt en lijkt verdwenen. Met haar dochters komt ze terecht op de Camping Oosthoek. Hier is duidelijk niet alles zoals het hoort. Dan krijgt ze bericht dat haar man is ontvoerd. De losprijs is € 10 miljoen.

8. Bonuskind – Saskia Noort

Saskia Noort is inmiddels een bekende naam als het op thrillers aankomt. Met 3 miljoen verkochte boeken is een auteur in Nederland beslist een topper. Ze kreeg al diverse prijzen voor haar oeuvre.

Een 15-jarig meisje ontdekt dat het bed van haar moeder onbeslapen is. Haar smartphone heeft ze achtergelaten. Heeft deze vrouw haar echtscheiding niet kunnen verwerken en is ze bewust in de anonimiteit verdwenen? De omgeving en de politie lijken dit zeer aannemelijk te vinden. Er blijft  voor de dochter geen enkele andere optie over dan zelf op zoek te gaan.

9. De Cock en de eenzame dood – Baantjer

Een nieuwe Baantjer hoort natuurlijk in deze lijst. Na de scenario’s voor de tv-serie is het nu weer tijd voor een nieuw boek over de onvolprezen rechercheur de Cock. Deze wordt op de moord gezet van Hennie. De heeft jarenlang een aardappelkraam bestierd op de Lindengracht. Aardig was Hennie blijkbaar niet, maar veel rijker dan iemand kon vermoeden. Of is ze toch met een kussen gesmoord vanwege de erfenis? 

10. Wie niet horen wil – Nicci French

Nicci French staat voor het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Met de psychologische thrillers die ze schrijven, staan ze al jarenlang op de bestsellerslijsten in dit genre. Dat zal met deze spannende roman ook weer lukken.

Bekijk ook:  Alle boeken van Cristina Caboni, haar beste boek & haar nieuwste boek

Tess heeft haar leven weer een beetje op orde na een echtscheiding. Voor haar dochtertje Poppy is er gedeelde voogdij en haar ex is inmiddels weer getrouwd. Ineens slaat Poppy vreemde taal uit en maakt lugubere tekeningen. Tess is ervan overtuigd dat het kind getuige is geweest van een misdaad. Maar niemand gelooft haar, ook de politie niet.

Wat denk jij van de bovenstaande lijst top 10 spannende boeken van 2021? Spreekt het genre je aan en heb je wellicht al een aantal boeken hiervan gelezen? Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

11 gedachten over “De top 10 spannende boeken van 2021

  1. Nu heb ik helemaal zin om in een boek te duiken. Ik doe het veeel te weinig. Vroeger wel boeken van Saskia Noort en Suzanne Vermeer verslonden. Toch weer tijd om eens een nieuw boek te pakken.

  2. Oeehhh ja love it. Ik heb er al een paar van gelezen en zou de rest ook graag lezen. Hou wel van een spannend boek. De bekende schrijvers zijn top maar ik ben ook altijd op zoek maar pareltjes van onbekende schrijvers.

  3. Een spannend boek op zijn tijd vind ik wel ok maar het is niet mijn favoriete genre. Ik ga over het algemeen voor boeken met humor, het liefst lekker gietzwarte humor. Ik heb niet veel tijd om te lezen dus ben ik extra kieskeurig.

  4. Wat een heerlijk overzicht! Het is alweer veel te lang geleden dat ik mezelf een goed spannend boek heb gegund. Die van Karen Slaughter gaat wel direct op mijn ‘wanna have’ lijstje. Ik vind haar fantastisch!

  5. Oe, het boek van Paula Hawkins! Daar ben ik heel benieuwd naar. En wat een top overzicht. Vroeger verslond ik dit soort boeken, maar jammer genoeg heb ik er de laatste tijd veel te weinig tijd voor. Dat gezegd hebbende ga ik daar verandering in aanbrengen. Te belangrijk om niet te doen deze vorm van ultieme ontspanning.

  6. Ik ben dol op spannende boeken! Helaas lees ik de laatste tijd wat minder, binnenkort toch maar weer wat tijd ervoor maken. Het boek was ik als eerste wil lezen van dit lijstje is zeker die van Paula Hawkins!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *