Top 10 spannende boeken voor de liefhebbers van Dan Brown

Bestsellers Dan Brown

Ben je op zoek naar schrijvers zoals Dan Brown? Heb je de reeks van De Davinci Code en Het Bernini Mysterie allang uit? Dan hebben wij hier 10 spannende boeken voor je verzameld die vergelijkbaar zijn met de boeken van Dan Brown. Deze boeken zijn echter een stuk minder bekend, dus grote kans dat er onbekende titels voor je in dit lijstje staan.

Top 10 spannende boeken zoals de boeken van Dan Brown

Op zoek naar spannende boeken die vergelijkbaar zijn met Dan Browns thrillers? Dan hebben wij hier een mooie lijst voor je. Deze lijst is op een wel heel bijzondere manier samengesteld. Hiervoor gingen wij namelijk de samenwerking aan met Dewey, een website die met behulp van artificial intelligence met suggesties komt. Nieuwsgierig hoe dat precies gaat? Bekijk dat hier: Wat is Dewey?

1. De zonde waard, Simone van der Vlugt

spannende boeken zoals Dan Brown

Niet zo gek om De zonde waard van Simone van der Vlugt hier op de eerste plaats te zien. De boeken van Dan Brown en deze thriller van Van der Vlugt hebben verschillende overeenkomsten: spannende boeken met een religieus tintje en een intrigerende achtergrond.

Het verhaal draait om een jonge vrouw, Ella, en een jong meisje, Demi Hulshof. Ella ziet Demi op de achterbank van een auto liggen en is plotseling verwikkeld in een vermissingszaak die haar verleden weer helemaal oprakelt. Doordat ze gebroken heeft met haar vrienden en familieleden, die allemaal Jehova’s getuigen zijn, lijkt niemand meer te vertrouwen te zijn.

2. Semper Fi, Ellen Lina

Boeken zoals Dan Brown

Nog een boek van een Nederlandse schrijfster in deze lijst. Uit het onderzoek rolde namelijk ook de titel Semper Fi van Ellen Lina.

Het verhaal handelt over Helena Dijks, die 18 jaar is als ze in Amsterdam op kamers gaat met haar vriendin Kim. Kim raakt echter al snel vermist en na 20 jaar is ze nog steeds niet gevonden. Helena is inmiddels bekend schrijfster en besluit dan om over de verdwijning van Kim te gaan sluiten. Dat brengt Helena en haar gezin echter in ernstig gevaar. Wie bedreigt haar en haar familie en wat is er destijds echt gebeurd in Amsterdam? Wat weet ze dat haar leven zou kunnen kosten?

3. Ik ben Pelgrim, Terry Hayes

Ik ben Pelgrim, spannende boeken Dan Brown

Ook Terry Hayes hoort in het lijstje met auteurs zoals Dan Brown thuis. De thriller Ik ben Pelgrim staat op de eerste plaats van beste boeken aller tijden op lezersplatform Hebban, en dat is natuurlijk een mooie aanbeveling op zich. De titel is een echte aanrader voor iedereen die genoten heeft van De Riksjarenner van Lao She, het boek waarmee deze schrijver succesvol werd. Ik ben Pelgrim is net zo intrigerend als De Davinci Code. De roman handelt over het kruisen van de levens van een geheim agent, een jonge moslim ‘met een missie’ en een held van 9/11?

4. Gone Girl, Gillian Flynn

Hoewel dit boek wellicht wat minder ingewikkeld in elkaar zit dan de spannende boeken van Dan Brown, is de thriller van Gillian Flynn beslist een aanrader.

Bekijk ook:  Linda van Rijn: pseudoniem & volgorde boeken

Deze thriller gaat over Nick Dunne, die op de dag dat hij 5 jaar getrouwd zou zijn, meldt dat zijn mooie vrouw Amy vermist wordt. Nick is de eerste verdachte in de zaak, zeker als Amy’s vrienden in het onderzoek meldden dat Amy bang voor Nick was en geheimen voor hem had. Nick zegt dat dit leugens zijn, maar hoeveel leugens vertelt hij zelf eigenlijk? Heeft hij zijn eigen vrouw vermoord?

5. Moord op de Nijl, Agatha Christie

Moord op de Nijl Agatha Christie

De boeken van Agatha Christie zijn wellicht net zo bekend als die van Dan Brown. Ze worden ook vaak als suggestie genoemd voor liefhebbers van de boeken van Dan Brown. In het lijstje dat via kunstmatige intelligentie werd samengesteld, bleek dat dit boek erg gewaardeerd werd door lezers die Dracula van Bram Stoker als favoriet boek hadden gekozen. Voor ons voldoende reden om ook deze klassieke detective in deze lijst op te nemen.

Pssst, bekijk hier nog meer spannende boekentips van Dewey.

6. De mysteries van Robbie Corbijn, Anne van Doorn

Spannende boeken zoals Dan Brown

Deze Nederlandse verhalenbundel is een aanrader voor iedereen die houdt van klassieke misdaadverhalen. Je leest onder andere het spannende verhaal over een vastgoedhandelaar die verdwijnt tijdens zijn wandeling in de Hoge Venen en over een al 80 jaar oude moordzaak in Albanië. Dichtbij en ver over de grens, de verhalen zijn allemaal even mysterieus.

7. Waar dan ook, Denise Drost-Ridder

Waar dan ook

Een mysterieuze jonge vrouw gaat zich Grace noemen. Niemand weet of ze op zoek is naar zichzelf of op de vlucht. Wat achtervolgt haar? En wie kan ze vertrouwen? Als ze denkt dat ze eindelijk vrij is, treft ze een aantrekkelijke man die ze eerder ook in Bangkok al tegen het lijf liep. Ze praat met hem en besluit met hem verder te reizen, maar of dat nu zo’n goede keuze was…

8. Het blauw van Rembrandt, Jörg Kastner

Boeken zoals Dan Brown

Voor liefhebbers van Dan Brown en Lao She raden we deze thriller over de bekende Nederlandse schilder Rembrandt aan.

Bekijk ook:  Guillaume Musso boeken, de Franse koning van de misdaad

Het is het jaar 1669 en de jonge Cornelis Suythof, schilder en groot bewonderaar van Rembrandt, is niet succesvol in de kunstwereld. Daarnaast werkt hij dus als bewaker in het Rasphuis, de Amsterdamse gevangenis. Niet lang daarna wordt de stad opgeschrikt door een aantal vreselijke moorden. Cornelis ontdekt de sleutel tot het oplossen van de misdaden: een schilderij was tijdens beide moorden zeker in de buurt van de moordenaar. Het zou een echte Rembrandt zijn, maar als kenner ziet Cornelis dat de kleur blauw niet overeenkomt met het blauw dat Rembrandt gebruikte. Als dit ‘dodelijke doek’ dan ook nog verdwijnt, gaat Cornelis op onderzoek uit.

9. Noblesse oblige, Leonardo Pisano

Natuurlijk spelen een aantal adellijke personen de hoofdrol in dit bijzondere boek van Leonardo Pisano, zoals Lodewijk van Loosduyne, die na een zware commandotraining afreist naar Engeland. Door Johannes Hamstra, van de binnenlandse veiligheidsdienst, is hij overtuigd om het werk van zijn broer over te nemen. Die vindt dat een mooie kans om uit te vinden wat er precies met zijn broer gebeurd is. Maar hij weet niet dat Johannes Hamstra hem nauwkeurig in de gaten laat houden.

10. Een ongenode gast, R.J. Ellory

Een ongenode gast, spannende boeken zoals Dan Brown

De 30-jarige Annie O’Neill heeft haar vader nooit gekend. Hij stierf toen ze nog erg klein was. Dan stapt er op een dag een vreemdeling haar boekwinkel in Manhattan binnen. Hij beweert haar vader gekend te hebben en zij ziet het als een kans die ze nooit gekregen heeft: zo kan ze haar vader toch nog laten kennen. De vreemdeling, Forrester, wil echter niet zoveel over haar vader kwijt. Wel overhandigt hij haar een manuscript om te lezen. Daarin leest ze het verhaal van een weeskind dat is opgegroeid tot een van de machtigste onderwereldfiguren van New York. Het verhaal leidt van de gaskamers in Auschwitz naar het New York van de jaren zestig. Maar is het verhaal wel echt fictief?

Dit artikel betreft een samenwerking.

Geef een antwoord