De boeken van Tjarko Evenboer, bekend van Evert Kwok

Tjarko Evenboer is een Nederlandse cartoonist, die vooral bekend werd van Evert Kwok, een personage dat hij samen met Eelke de Blouw bedacht heeft. Daarnaast is Tjarko echter ook schrijver van diverse boeken en die zetten we hier graag voor je op een rijtje.

Wie is Tjarko Evenboer?

Tjarko Evenboer is een Nederlandse schrijver, cartoonist, ontwerper en scenarist. Hij heeft samen met Eelke de Blouw het personage Evert Kwok bedacht en werkt daarnaast ook voor Donald Duck. Alsof hij het nog niet druk genoeg heeft, houdt hij zich daarnaast nog bezig met het schrijven van boeken.

Boeken van Tjarko Evenboer

De meeste boeken van Tjarko Evenboer zijn los te lezen. Hieronder vind je alle los te lezen boeken op een rijtje:

Simon Ryevaar-trilogie

In samenwerking met Jeroen Windmeijer schreef Tjarko Evenboer de Simon Ryevaar-trilogie, waarvan het eerste deel recent is uitgegeven.

  1. Openbaring

Uitgaven van Evert Kwok

Nieuwsgierig naar Evert Kwok? Hieronder hebben we ook alle boeken van Evert Kwok voor je op een rijtje gezet.

Vuurvliegen

Vuurvliegen Tjarko Evenboer

Kunstenaar Marijn van Asperen is hoogsensitief en een grote dromer. Vanwege zijn bovenmatige fantasie wordt hij niet altijd serieus genomen door zijn vrienden en familie. Als Marijn na een avond in de kroeg met een innemende man meegaat om nog wat te drinken in diens witte villa, wordt hij de volgende ochtend onder een viaduct wakker met een gapend gat in zijn geheugen. Hij herinnert zich niet hoe de avond ervoor is geeindigd en heeft geen idee wat er met hem is gebeurd. Terwijl Marijn het incident probeert los te laten, beginnen in de maanden die volgen mysterieuze gebeurtenissen elkaar in rap tempo op te volgen. Het voelt voor Marijn alsof hij is terechtgekomen in een beangstigend levend schaakspel waarvan hij de regels niet kent. Langzaam maar zeker ontdekt hij dat iemand het op zijn leven heeft gemunt. Maar vormen zijn bizarre ervaringen wel de werkelijkheid, of beeldt hij zich alles in?

Openbaring – Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Het onderstaande boek is ontstaan uit een samenwerking tussen Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer. Lees hier het exclusieve interview dat op Meerlezen.nl is verschenen.

Openbaring Jeroen Windmeijer Tjarko Evenboer

In de thriller Openbaring, het eerste deel in de Ryevaar-trilogie van bestsellerauteurs Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer, is Simon Ryevaar is religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in ‘eindtijdbewegingen’ – geloofsgroepen die menen dat het einde van de wereld aanbreekt. Als een bevriende archeoloog in een grot in Turkije een mysterieuze inscriptie uit het Bijbelboek Openbaring ontdekt, zet dit alles wat Simon denkt te weten op zijn kop. Is het mogelijk dat gelovigen het Bijbelboek al tweeduizend jaar lang verkeerd interpreteren? Voordat hij een antwoord heeft kunnen vinden, wordt zijn vriend op grimmige wijze vermoord.

Bekijk ook:  The Gray Man: het boek waar de Netflix-hit op gebaseerd is

Ondertussen doet de Leidse journalist Nova le Temps onderzoek naar The Bride, een sekte die dankzij zijn charismatische leider steeds meer leden trekt. Terwijl Nova dieper graaft komt er schokkende informatie over de sekte naar boven, maar stuit ze ook op steeds meer verzet en raadselachtige intimidaties.

Wanneer de paden van Simon en Nova kruisen, beginnen ze een zoektocht naar het verborgen verleden van de sekteleider. Het is het begin van een levensgevaarlijke reis dwars door Europa en daarbuiten – op zoek naar de waarheid, en op de vlucht voor de mensen die hen ten koste van alles tegen willen houden.

En omdat wij houden van spelen met taal, hieronder onze favoriet van Evert Kwok.

De slechtste woordgrappen Evert Kwok

De slechtste woordgrappen

Al 15 jaar maken cartoonisten Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw furore met woordgrappen die zó überslecht zijn dat ze weer goed worden. Voor deze bundel selecteerde het duo de honderd allerslechtste – en dus de allerbeste – cartoons uit hun oeuvre.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *