Emelie Schepp serie op volgorde

Emelie Schepp is een Zweedse thrillerauteur die inmiddels al een aantal titels op haar naam heeft staan. Ze brak door met haar debuut Memento. Alle boeken die ze tot op heden geschreven heeft, maken deel uit van de Jana Berzelius-serie. De boeken kunnen los gelezen worden, maar vanwege de rode draad, raden we aan om de serie van Emelie Schepp op volgorde te lezen.

Jana Berzelius op volgorde

  1. Memento (Originele titel: Märkta för livet)
  2. Narcotica (Originele titel: Vita spår)
  3. Post mortem (Originele titel: Prio ett)
  4. Postuum (Originele titel: Pappas pojke)
  5. Alter ego (Originele titel: Broder Jakob)
  6. Sub rosa (Originele titel: Nio Liv)

Emelie Schepp serie op volgorde lezen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het niet per se nodig om de boeken op volgorde te lezen. Ben je van plan om meerdere boeken uit de serie te lezen, dan raden we dat echter wel aan. De serie gaat over Jana Berzelius en haar levensverhaal loopt als een rode draad door de verhalen heen. Het is dus wel zo dat er in latere delen verwezen wordt naar zaken die in eerdere boeken gebeurd zijn.

Waar gaat de serie van Emelie Schepp precies over?

Jana Berzelius is een vrouwelijke Officier van Justitie. In sommige boeken komt dit echter niet helemaal goed uit de verf en zou je meer intelligentie verwachten van een vrouw met een dergelijke positie. Soms lijkt het alsof ze overal mee wegkomt, terwijl ze wel sporen achterlaat. Wellicht wordt dit echter in een van de latere boeken nog verder uitgewerkt. Het is wel zo dat het een mooi uitgangspunt is om een thrillerserie te schrijven en het maakt de boeken beslist een stukje interessanter.

Bekijk ook:  The Gray Man: het boek waar de Netflix-hit op gebaseerd is

Wat is het beste boek van Emelie Schepp?

Uiteraard is het een persoonlijke keuze wat het beste boek van Emelie Schepp is. Maar deel 5 uit de serie, Alter Ego, is beslist een ijzersterke thriller.

Als er twee vrouwen als zeemeerminnen aan elkaar dood worden gevonden, verdenkt Jana Berzelius meteen Simon Norell. Hij weigert echter om te praten. Jana weet wel wie hem mogelijk aan het praten zou kunnen krijgen, maar deze man is haar aartsvijand: Danilo Pena.

Wat is het nieuwste boek van Emelie Schepp?

Hieronder vind je het nieuwste boek van Emelie Schepp.

Sub Rosa

Het nieuwste boek van Emelie Schepp is momenteel Sub Rosa. In dit boek is Jana Berzelius bezig met een onderzoek naar moorden binnen een crimineel circuit. Dan realiseert ze zich plotseling dat de zaak wel heel dichtbij komt. Het is rechtstreeks aan haar gelinkt en dat maakt dat ze de waarheid wil verbergen. Dat kan ze niet alleen, maar uit heel onverwachte hoek krijgt ze hulp.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

Geef een reactie