Recensie: Het boek dat niet gelezen wil worden – David Sundin

Soms kom je een boek tegen waarvan je geen idee had dat het bestond. Heb jij kinderen in de leeftijd waarop ze nog voorgelezen willen worden? Dan is dit een goede keuze. Uiteraard geldt dat ook voor voorleesoma’s en -opa’s, lievelingstantes en wie dan ook die met extra plezier wil voorlezen. Het boek dat niet gelezen wil worden is al sinds 2021 te koop.

Wie is David Sundin?

De naam van de auteur zal maar weinig mensen in Nederland iets zeggen. In Zweden kent iedereen hem echter. David Sundin is niet slechts een komiek, scenarioschrijver, acteur en tv-presentator, maar de ook zilverenmedaillewinnaar in het Zweedse kampioenschap woordspelingen. Sundin had de volwassenen van Zweden al voor zich gewonnen en die lachen al bij voorbaat als ze zijn naam horen, maar hij koos ervoor om het kieskeurigste publiek te vermaken: kinderen. In 2020 publiceerde hij zijn kinderboekendebuut Het boek dat niet gelezen wil worden, dat in Zweden al snel het bestverkochte kinderboek van het jaar werd. Binnen een paar maanden waren er 100.000 exemplaren verkocht. In 2021 kwam het boek in Nederland uit.

Waar gaat dit boek over?

Waarschuwing! Stop met wat je doet! Weet je niet dat dit boek NIET gelezen wil worden?

Wat te doen met een boek dat niet gelezen wil worden? Openen natuurlijk!

Het boek dat niet gelezen wil worden

Dit humoristische prentenboek doet er alles aan om niet gelezen te worden. Want als dit boek wordt gelezen, kunnen er allerlei vreemde en magische dingen gebeuren… Tot het grootste plezier van de kinderen zal het boek zich in allerlei bochten wringen: de letters verdwijnen, het boek probeert zich te sluiten, te verbranden en de lezer bloot te stellen aan allerlei onheil. Zo kan het zomaar gebeuren dat er een krokodil tevoorschijn komt of dat het boek probeert weg te vliegen. Dus pas op: voor je het weet heb je de meest onverwachte lol. Vreselijk toch?

Laat dit boek niet gelezen worden. Je weet niet waar je aan begint. Of denk je van wel?

  • Dit interactieve en humoristische boek laat je gegarandeerd hardop lachen.
  • In Zweden bekroond tot Het Kinderboek van het Jaar in 2020.
  • Vertaald door Bernadette Custers.
  • In Zweden werden in de eerste maanden al ruim 100.000 exemplaren verkocht!
  • De vertaalrechten werden verkocht aan 29 landen.
Bekijk ook:  Dagboek van een muts op volgorde - leuke boeken voor meiden

De recensie

Samen genieten van dit originele interactieve prentenboek! […] Als volwassene haal je voor de kinderen natuurlijk alles uit de kast om dit boek wél te lezen en beleef je tijdens het voorlezen dan ook hilarische momenten!’ Hebban (4,5 ster)

‘Het boek dat niet gelezen wil worden is een ongelooflijk grappig en origineel voorleesboek voor kinderen én voor hun ouders!’ Het Boekenrijk (4 sterren)

Wat valt er nog toe te voegen aan dergelijke positieve beoordelingen? Wellicht een persoonlijke ervaring. Het begint namelijk al met de voorzijde. Met de groene kleur en de opvallende gouden tekeningen heeft iedere jonge luisteraar al door dat er wat bijzonders te gebeuren staat. Zo moet een toverboek er immers uitzien!  En dan begint het avontuur en worden luisteraar en voorlezer in het boek getrokken. Het is beslist geen kwestie van alleen maar plaatjes kijken en tekstjes voorlezen. Het zal de acteerprestaties van de voorlezer prikkelen en de luisteraars veel doen lachen. Het boek is eigenlijk bedoeld voor kinderen die niet in slaap kunnen komen, maar waarschijnlijk blijven ze gewoon wakker tot het boek niet gelezen wil worden uit is. Heb je nog geen idee wat je je bij dit boek moet voorstellen in de praktijk? Het inkijkexemplaar maakt duidelijk of deze soort humor jou aanspreekt.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *