De 25 populairste kinderboeken van 2024

Lezen wordt steeds populairder, al is niet ieder kind ervoor te porren. Maar een goed boek vormt al de helft van de motivatie om te lezen, zeker als deze boeken populair zijn. Als je hoort dat je klasgenootjes dat boek gelezen hebben, dan wil jij het toch ook lezen? Hieronder vind je de 25 populairste kinderboeken van 2024.

Top 25 populairste kinderboeken van 2024

Wil jij jouw kind of een ander kind verrassen met een geweldig boek? Bekijk dan onze top 25 populairste kinderboeken van 2024.

1. De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen, Andy Griffiths & Terry Denton

De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen_meerlezen

Andy en Terry bouwen voor de laatste keer dertien nieuwe verdiepingen!

Er is nu een elektrische-ponystal, een LAWAAIverdieping en een gekkokamer in de waanzinnige boomhut.

De vrienden worden achternagezeten door een leerplichtambtenaar. Kunnen ze die ontwijken, ondertussen hun lastige dubbelgangers uit de spiegelhal verslaan én hun boek op tijd afwerken?

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Bekijk het inkijkexemplaar alvast op bol.com.

2. De boom die een wereld was, Yorick Goldewijk

de-boom-die-een-wereld-was

De boom is oud en stil. Aan een tak hangt een luiaard de hele dag roerloos voor zich uit te staren. Tussen de wortels slaapt een beer. Een mier marcheert dag in dag uit dezelfde weg langs de stam. Maar wat gebeurt er als de nacht valt en niemand de luiaard meer in de gaten houdt? Waarom is de kruisspin zo mager? En Betsie, de bladluis, zo moddervet? Waarom kijken die twee snoeken in het meertje bij de boom zo chagrijnig? En die bonte boomeekhoorn – heeft die nou een horloge om?

Yorick Goldewijk maakt de lezer deelgenoot van de geheimen van deze dieren, hun gedachten en eigenaardigheden, en brengt alles heel knap met elkaar in verbinding. Jeska Verstegen maakt bij elk verhaal een prachtige, dromerige tekening, waarmee ze de sfeer van het boek perfect weet te vangen.

Bekijk alvast het inkijkexemplaar op bol.com.

3. De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart, Hanneke de Zoete

de-zoete-zusjes-logeren-bij-tante-taart-meerlezen

In ‘De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’, geschreven door Hanneke de Zoete, schieten Saar en Janna hun tante hulp. Die heeft namelijk een eigen taartenwinkel waar ze de allerlekkerste taarten en gebakjes verkoopt. En elk jaar wint ze de eerste prijs bij het jaarlijkse taartenfestival. Bij tante Taart logeren is het leukste wat er is! Maar dan slaat het noodlot toe: tante Taart breekt haar been. Hoe moet dat nou met het logeerpartijtje, de winkel en de wedstrijd? Saar en Janna gaan samen met mama logeren in het superroze en zoete huis van tante Taart dat aan de winkel vast zit. Met de hulp van mama en het geheime taartrecept van tante Taart gaan ze de allermooiste regenboogtaart bakken voor de taartenwedstrijd. En ondertussen proberen ze ook nog de lekkerste cupcakes, crompoucen en gebakjes te verkopen in de winkel zodat die niet dicht hoeft. Lukt het de Zoete Zusjes om de winkel en de wedstrijd te redden? Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen.

Hier vind je het inkijkexemplaar van dit boek op bol.com.

4. De reis van de wijze kat, James Norbury

Op een dag hoort de Kat over een eenzame oude dennenboom diep in het woud. Wie de boom vindt, verkrijgt oneindige wijsheid. De Kat gaat op weg en ontmoet allerlei dieren, zoals de nieuwsgierige Haas, de praatgrage Aap en de vermoeide Schildpad. Elk vertellen zij hun eigen verhaal. Maar pas als de Kat een speels, jong katje leert kennen, begrijpt hij het doel van zijn reis…

– een hartverwarmend verhaal over een kat die de wereld wil begrijpen
– prachtig geïllustreerd en uitgevoerd full colour cadeauboek
– voor alle leeftijden
– subliem vertaald door Ariane Schluter
– inspirerende zenwijsheden die aanzetten tot nadenken

Een prachtig boekje om cadeau te geven. Bekijk het inkijkexemplaar nu op bol.com.

5. Beloofd is beloofd, kleine panda’s, Rachel Bright

beloofd-is-beloofd-kleine-pandas

Het verhaal neemt je mee naar een mistige bergtop, waar de twee pandazusjes, Len en Jik, samen met hun moeder leven. De zusjes beloven mama dat ze altijd bij elkaar blijven en niet ver van huis gaan. Terwijl Len geniet van het comfort van haar boomnest, droomt de nieuwsgierige Jik ervan om de wijde wereld te verkennen. Als Jik stiekem de berg afdaalt om het avontuur na te jagen, staat Len voor een moeilijke keuze: houdt ze zich aan haar belofte of zorgt ze ervoor dat haar zus weer veilig thuiskomt?

‘Beloofd is beloofd, kleine panda’s’ is een ontroerend verhaal over het houden van beloftes, loyaliteit en trouw zijn aan jezelf. Het kleurrijke prentenboek is speels op rijm vertaald door de gerenommeerde dichtkoningin Bette Westera. Geschikt voor 3 jaar en ouder.

Bekijk het boekje hier op bol.com.

6. Disney’s gouden verhalen voor het slapengaan

disneys-gouden-verhalen-voor-het-slapengaan

Een mooi voorleesboek mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst met populairste kinderboeken van het jaar.

De tanden zijn gepoetst, het kussen is opgeschud, het nachtlampje brandt… Tijd voor een Disneyverhaal voor het slapengaan! In deze luxe voorleesbundel vind je de mooiste verhalen uit honderd jaar Disney-geschiedenis. Van Finding Nemo tot Alice in Wonderland, van 101 Dalmatiërs tot Encanto. De geliefde boekjes zijn nu verzameld in een prachtige bundel. Om telkens opnieuw uit (voor) te lezen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het inkijkexemplaar dan snel op bol.com.

7. Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland

‘Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland’ is een komische graphic novel over een bizarre botenrace waarbij het noodlot toeslaat. Een spannend verhaal voor 7+ met tekeningen van Tamara Boon.

Bekijk ook:  Recensie: Amsterdam in bijna 80 boeken

Rik Kleeven en Jesper Weijs ken je van hun YouTubekanaal Glowmovies. In hun video’s bouwen ze de gekste creaties en bedenken ze de vetste uitdagingen. In hun tweede kinderboek ‘Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland’ beleven ze weer de bizarste avonturen. Rik en Jesper doen namelijk met hun zelfgebouwde boot mee aan de befaamde zee-eendenrace, de enige race ter wereld met vier keer de letter ‘e’ achter elkaar. Onderweg komen ze in een afgrijselijke waterhoos terecht en ze belanden op een onbewoond eiland. Ze bouwen een hutje en overleven op kokosnoten en mango’s. Maar… is het eiland wel echt onbewoond? Ze horen rare geluiden en bovendien verdwijnen er soms spullen. Zullen Rik en Jesper ooit nog van het eiland afkomen? En wie wint die zee-eendenrace nou eigenlijk?

Kijk dan snel of het inkijkexemplaar op bol al beschikbaar is.

8. De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – Het Pretpark

rutger-en-paco-het-pretpark-meerlezen

Het Pretpark is het superspannende derde boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing… ‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’ is dé succesvolle en prijswinnende kinderboekenserie van dit moment. Het Pretpark is het derde deel in de serie.

Bekijk het inkijkexemplaar van dit populaire kinderboek op bol.com.

9. Roversjong, Jef Aerts & Martijn van der Linden

Kip Vera ontsnapt aan de strooptocht van de vos omdat ze onder een bessenstruik zit te broeden. Bij de schuur vindt ze een rillende kleine vos die na de jachtpartij alleen achterbleef. Vera is een moeder in hart en nieren en neemt het vossenjong zonder aarzelen onder haar vleugels. De eieren komen uit, het welpje groeit op en stoeit vrolijk met de kuikens. Maar de andere kippen voelen zich helemaal niet veilig met dat roversjong op de boerderij.

Bekijk het inkijkexemplaar van dit boekje op bol.com.

10. Jippie! Een humeurig sprookje, Sanne Rooseboom

Prinses Super is terug! Alle avonturen van het humeurige prinsesje uit het vrolijke land Jippie zijn nu gebundeld tot een fijn groot voorleesboek, met een nieuw omslag. Voor alle kinderen die Jippie! nog niet kennen.

Prinses Super is ontzettend humeurig. En dat terwijl ze in Jippie woont, een land waar iedereen altijd vrolijk is. In deze bundel lees je hoe het prinses Super vergaat als ze op zoek gaat naar een even humeurig vriendje in het chagrijnige buurland Grom, hoe ze samen met haar beste vriend Max de ridders van Hak bestrijdt en hoe ze tot slot de diepzee op gaat met Max en lakei Rolf om Max’ vader te zoeken.

Jippie! Een humeurig sprookje – Drie eigenwijze avonturen is een kinderboek met illustraties van Annet Schaap, om voor te lezen vanaf 6 jaar of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Bekijk het inkijkexemplaar nu op bol.com.

11. Beertje Probeertje gaat naar een verjaardagsfeestje, Eline van Lindenhuizen

Op zoek naar de populairste kinderboeken van nu voor een verjaardagscadeautje? Als je voor jonge kindjes op zoek bent naar een leuk boekje, dan is dit een prima tip. Zo hou je de feestsfeer er nog wel een tijdje in!

Wat een leuke dag! Vandaag ga je naar een verjaardagsfeestje. Daar mag je liedjes zingen, spelletjes doen, snoepjes eten en er zijn cadeaus! Spannend, hè? Maar je hoeft echt niet nerveus te zijn, Beertje. Ik zal je alles vertellen. Een grappig en geruststellend boek over een verjaardagsfeestje. Voor vrolijke feestbeertjes vanaf 3 jaar.

Bekijk het boek nu bij bol.

12. Missie afbreken, Pieter Koolwijk

missie-afbreken-pieter-koolwijk

Hopelijk komt er in 2024 nog een nieuw boek van Pieter Koolwijk uit, maar zolang daar niets over bekend is, genieten we nog even van Missie afbreken.

Hij werd door iedereen in het hart gesloten en won goud: Gozert.

Maar Gozert was het verhaal van Ties.

Hoe gaat het eigenlijk met Gozert zelf? Ties heeft hem steeds minder nodig, want hij heeft Luna en Roberto en ouders die hem begrijpen. Gozert heeft het gevoel dat hij soms bijna wordt vergeten en dat gevoel wordt nog sterker als Luna en Ties een eigen missie hebben – een missie waar Gozert eigenlijk niets mee van doen wil hebben, want die heeft te maken met Huize Hopeloos. De plek waar hij het allerongelukkigst ooit was.

Maar terwijl Gozert het steeds vaker zonder Ties en Luna moet stellen, ontdekt hij dat er meer zijn zoals hij. En dat het niet goed met hen gaat als hun mensen geen aandacht meer aan hen besteden.

Het derde boek over de wereld van Gozert is opnieuw een superfantastisch avontuur – dat is fantastisch met een superheldencape om – maar wel een met een schurend randje. Want Gozert moet een beslissing nemen. Hoort hij nou wel of niet bij de levende kinderen?

13. De spin en de sleutel, Anna Woltz

de-spin-en-de-sleutel-anna-woltz

Elena vlucht naar het einde van de wereld.

Atlas wacht op het einde van de wereld.

En dan ontmoeten ze elkaar…

Een bloedhete zomer. Elena moet een hele maand logeren bij het nieuwe gezin van haar tante, want niemand anders wil haar hebben. Vlak voordat ze aankomt, gooit ze haar telefoon weg en knipt ze haar lange haar af.

Op de boerderij leert ze Atlas kennen. Hij heeft de ramen van zijn slaapkamer dichtgetimmerd, elke nacht verdwijnt hij uren in het donker en zijn zusje zegt dat hij de school in brand heeft gestoken.

De laatste keer dat Elena iemand probeerde te helpen, ging het compleet mis. Maar hoe kan ze een maand tussen zoveel geheimen wonen zonder iets te doen?

Bekijk het inkijkexemplaar hier op bol.

14. Iedereen poetst zijn tanden, Anita Bijsterbosch

Het is bijna bedtijd, maar eerst gaan we onze tanden poetsen. Vos begint en daarna volgen ook de andere dierenvriendjes. Iedereen poetst op zijn eigen manier En Joris, hoe gaat hij zijn tanden poetsen? Een verrassend boek over tanden poetsen. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de vaardigheden van het kind als thema.

Bekijk dit peuterboekje nu op bol.

15. Superjuffie in de storm, Janneke Schotveld

superjuffie-in-de-storm

Het spannende tiende avontuur van Superjuffie!

Het is eindelijk zover: feest op De Inktvis! De school waar juf Josje werkt, bestaat 125 jaar en dat wordt groots gevierd. Iedereen heeft er zin in en niets lijkt een fantastisch feest in de weg te staan. Juf Josje heeft meester Snor moeten beloven ‘geen gedoe’ met dieren te veroorzaken op het jubileum. Nog geen kip mag de school in. Maar de avond van tevoren is het noodweer en een deel van het dierenasiel stort in. De dieren in het asiel kunnen geen kant meer op en moeten zo snel mogelijk daar weg. Superjuffie komt natuurlijk onmiddellijk in actie. Maar waar kan ze al deze dieren onderbrengen…?

Bekijk ook:  25 romans die zich afspelen in Griekenland

Superjuffie in de storm is het spannende en grappige tiende boek over Superjuffie. Annet Schaap maakte de grappige tekeningen. Om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Bekijk het nieuwste boek van Superjuffie hier.

16. Bureau Speurneus en het Eilandmysterie, Jozua Douglas

bureau-speurneus-en-het-eilandmysterie

Derde deel in succesvolle serie Bureau Speurneus! Als meneer De Bruin de verdwijning van een schrijver probeert op te lossen raakt hij zelf vermist. Lev en zijn vrienden moeten op onderzoek uit.

Het derde deel in de grappige detectiveserie Bureau Speurneus! Dit is het los te lezen vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia en Bureau Speurneus en de junglebende. De humoristische illustraties zijn gemaakt door Geert Gratama.

Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruin weet precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.

17. Het Olympisch doeboek

het-grote-olympisch-doeboek

Gek op sport, puzzelen en kleuren? Dat zit je goed met Het grote Olympische Doeboek. Je vindt er de leukste raadsels, rebussen, spelletjes en kleurplaten in klare lijn. Weet jij wie De vliegende huisvrouw is? Of wie de Dutch Dophin is? Wie won de 800 meter tijdens de Spelen van 1988? Wanneer werd de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden? Wie is de meest succesvolle olympische sporter ooit? Welke sporten zijn deze zomer nieuw in Parijs? Je komt er allemaal achter in Het grote Olympische Doeboek!

Je kunt het doeboek nu al bestellen bij bol.

18. Waarom de wereld niet eerlijk is, Yuval Noah Harari

waarom-de-wereld-niet-eerlijk-is

Waarom is de een arm en de ander rijk? En hoe komt het dat sommige mensen macht hebben over andere mensen?

Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen min of meer gelijk. De een kon goed jagen en de ander was goed in werktuigen maken, maar ze wáren meestal gelijk. In dit boek ontdek je dat er daarna iets gebeurde wat alles veranderde: sommige mensen werden boeren. Je ontdekt waarom we nu brood eten en melk drinken, waarom niet iedereen van rekenen houdt en hoe er enorme koninkrijken konden ontstaan doordat we leerden schrijven.

Door de landbouw werden sommige mensen niet alleen de baas over planten en dieren, maar ook over andere mensen. Ongelijkheid bestaat nog steeds. Maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen, jij ook!

Bekijk hier het beroemde boek van Harari.

19. Paw Patrol – dubbeldik voorleesboek

paw-patrol-dubbeldik-voorleesboek

Dit ‘PAW Patrol’ Dubbeldik voorleesboek bevat zeven verhalen van alle pups en hun vriendjes uit Avonturenbaai. De pups beleven weer van alles en helpen een octopus aan een bril, oefenen met Pup Fu vechten, helpen de postbode op vriendjesdag, bouwen samen een kasteel en nog veel meer! Elk verhaal sluit af met een pagina vol leuke vragen waardoor voorlezen nóg leuker wordt.

Bekijk het inkijkexemplaar van dit leuke voorleesboek nu via bol.com.

20. Leren lezen met Mol en Vos, David Vlietstra

Op een dag vindt Mol iets vreemds onder de grond. Hij weet niet wat het is, en ook Kip en Muis hebben geen idee. Maar misschien weet Vos het wel. Vos woont in het bos en weet heel veel. Mol en Vos ontdekken dat ze samen fijn kunnen praten over de Belangrijke Dingen in het leven. Samen filosoferen ze erop los. Het vierde heerlijke samenleesboek in deze vrolijke serie. Bij ieder hoofdstuk lees je eerst een stukje samen, daarna kan het kind zelfstandig verder. Voor voorlezers en kinderen vanaf 6 jaar (na 6 à 8 maanden leesonderwijs).

Bekijk dit samenleesboek hier.

21. De jongen die van de wereld hield, Tjibbe Veldkamp

Adem is een ‘mogelijk kind’. Op het moment dat zijn ouders elkaar ontmoeten in een oude Oost-Europese stad, springt er een vonk over en komt hij als geest tot leven. Er bestaan ontelbaar veel mogelijke kinderen en de meeste zullen nooit het levenslicht zien, maar met Adem is iets bijzonders. Als zijn ouders na hun eerste ontmoeting het contact dreigen te verliezen krijgt Adem een voorschot op het leven. Hij heeft kort de tijd om zijn ouders weer bij elkaar te brengen en zo zijn eigen leven veilig te stellen. Met ontwapenende naïviteit gaat hij op pad. Want één ding weet hij zeker: hij wil leven!

22. Meester Jesper & de TikTok battle – Het gestolen wachtwoord

Hoi leerlingen van groep 8. Morgen heb ik een danswedstrijd. Dus jullie zijn een dagje vrij. Doei!

Er verschijnen gekke filmpjes op de social media-kanalen van meester Jesper. Iemand heeft zijn accounts gehackt!

De gemene directrice, mevrouw Azijnvijver, is boos. Ze geeft meester Jesper 24 uur de tijd om dit op te lossen, anders is hij zijn baan kwijt. Samen met Asha, Dorian en Lieve uit zijn klas gaat meester Jesper op onderzoek. Heeft het soms iets met de dance battle te maken waaraan de klas overmorgen meedoet?

Meester Jesper is de leukste meester op TikTok, YouTube en Instagram.

Bekijk het inkijkexemplaar op bol.

23. Mijn mama is een held! – Marianne Busser & Ron Schröder

Hét boek over de leukste mama van de wereld – de jouwe!

In Mijn mama is een held! wordt mama in fijne rijmpjes op een voetstuk gehesen. Ze vertelt de leukste verhaaltjes voor het slapengaan, brengt je altijd op tijd naar school, vrolijkt je weer op als het minder goed gaat of brengt iets lekkers als je ziek bent. Een echte held!

Dit prentenboek is een vrolijk (voor)leesboekje op rijm en een perfect cadeautje voor op Moederdag van iedere kleuter vanaf 4 jaar!

Bekijk het inkijkexemplaar hier op bol.

24. Gespot, Jack & Twitch op jacht naar de lammergier – M.G. Leonard

gespot-mg-leonard

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit.

Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?

Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?

‘M.G. Leonard schept een wereld waarnaar je terugverlangt. Tijdens het lezen bekruipt je het plezierige gevoel dat dit avontuur je zomaar zélf zou kunnen overkomen.’
– Trouw

Bekijk snel het inkijkexemplaar op bol.

25. De iglo van tante Friet, Tosca Menten

de-iglo-van-tante-friet-tosca-menten-2

Een knotsgekke nieuwe verhalenbundel van Tosca Menten!

Woont een Franse muis ook graag in een Hollandse kaaskasteel?
Houden zeesterren van een golfslagbad?
En hoe bouw je een iglo voor je adoptiepinguïn?

Speciaal voor iedereen die dieren hartstikke leuke beesten vindt: een boek vol knotsgekke verhalen over kleine, grote, vreemde, maffe, grappige, griezelige maar vooral waanzinnige vijfsterrenwoningen voor dieren. Inclusief krantenberichten, interviews, cartoons, een parasietenkatern en een uitgebreide jubileumfolder van HOL-IN-ONE, hét woonwarenhuis voor dieren.

De iglo van tante Friet is de hilarische nieuwe verhalenbundel van Tosca Menten. Een feestje voor iedereen van 8 tot 108 jaar! Met fantastische illustraties van Geert Gratama.

Bekijk snel het inkijkexemplaar op bol.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *