De boeken van Hazel Gaynor op volgorde

Benieuwd naar de boeken van Hazel Gaynor? De romans van deze auteur worden pas sinds kort ook in het Nederlands vertaald. In 2023 verscheen De onvergetelijke reis van de zussen Summers, een boek dat Hazel Gaynor schreef in samenwerking met een andere auteur, namelijk Heather Webb. Dit jaar komt haar nieuwe boek uit: De dochter van de vuurtorenwachter. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een vrouw die negen mensen uit zee redde.

Wie is Hazel Gaynor?

Hazel Gaynor is een bekroonde auteur van internationale bestsellers. Diverse romans stonden in de bestsellerlijst van onder meer de New York Times en ze kwam met haar boeken ook op de shortlist voor de Irish Book Awards van 2020. Hazels werk is inmiddels al in bijna twintig talen vertaald. De schrijfster woont op dit moment in Ierland met haar man en twee kinderen.

De boeken van Hazel Gaynor op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Hazel Gaynor op volgorde van uitgave. De boeken zijn los van elkaar te lezen. De historische romans worden in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Oceaan.

TitelVerkrijgbaar alsJaar van uitgave
De onvergetelijke reis van de zussen SummersPaperback
E-book
2023 (in samenwerking met Heather Webb)
De dochter van de vuurtorenwachterPaperback
E-book
2024
De boeken van Hazel Gaynor in het Nederlands

De onvergetelijke reis van de zussen Summers, Hazel Gaynor & Heather Webb

Dit boek begint in New York, in het jaar 1937. De zussen Clara en Madeleine Summers zijn van elkaar vervreemd, maar dan blijkt dat hun oma Violet op sterven ligt. Dat is aanleiding om haar laatste wens te vervullen. Ze zullen samen een reis door Europa gaan maken. Violet heeft namelijk drie brieven die bezorgd moeten worden, zodat ze op die manier afscheid kan nemen van mensen die een belangrijke rol in haar leven hebben vervuld. Clara en Maddy reizen over zee en over land, met de Queen Mary en de Oriënt Express en doen heel wat steden in Europa aan. Ondertussen vliegen ze elkaar voortdurend in de haren. Zijn ze wel in staat om de laatste wens van Violet in vervulling te brengen? Dan doen ze een schokkende ontdekking over hun familie.

Bekijk ook:  10 boeken over daten en liefde    

Het nieuwe boek van Hazel Gaynor

De dochter van de vuurtorenwachter, Hazel Gaynor

De dochter van de vuurtorenwachter is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Grace Darling. Deze vrouw redden negen mensen uit zee.

De zee was en is een natuurkracht, waar je als mens niet tegenop kunt. In de huidige tijd zijn er meer hulpmiddelen, maar in 1838 was er vooral veel moed voor nodig om mensen uit zee te redden. Grace Darlings woont op Longstone Island in Engeland en redt samen met haar vader negen overlevenden van een schipbreuk. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Honderd jaar later komt Matilda erachter dat haar leven en dat van Grace sterk met elkaar verweven zijn. Ze is negentien jaar, ongehuwd zwanger en wordt naar een ver familielid gestuurd op Rhode Island. Dan teistert een dodelijke orkaan de oostkust van Amerika.

Reserveer nu jouw exemplaar op bol.

Wat mag je verwachten van de boeken van Hazel Gaynor?

Je wordt niet zomaar een bekroonde auteur, zeker niet in de Engelstalige markt, waar je te maken hebt met ontelbaar veel concurrentie. Dat zegt in zekere zin dus ook wel iets over de kwaliteit van deze boeken. Een groot pluspunt aan deze boeken is dat het echt romans met diepgang zijn. Je leert niet alleen van alles over de historie, doordat de tijdsgeest zo naadloos in het verhaal verweven is, maar de personages ontwikkelen zich ook op een mooie manier. Voor een historische roman vol liefde en hoop ben je bij Hazel Gaynor aan het juiste adres.

Bekijk ook:  De boeken van James Clavell, de meesterverteller over het Verre Oosten

Welke auteurs zijn vergelijkbaar met Hazel Gaynor?

Weet je niet wat je moet lezen na De onvergetelijke reis van de zussen Summers of De dochter van de vuurtorenwachter? Deze schrijvers zijn te vergelijken met Hazel Gaynor:

Heb jij nog een tip voor andere lezers of wil je jouw mening geven over deze romans? Dat kan door een reactie achter te laten onder dit artikel.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *