Kate Morton boeken: feelgood met een tikkeltje mysterie

De boeken van Kate Morton hebben allemaal een tikkeltje mysterie in zich. Overal is wel een familiegeheim op te lossen of een ander raadsel. Haar nieuwe boek laat steeds even op zich wachten, Kate Morton is niet echt een veelschrijver. Haar boeken zijn echter allemaal de moeite waard.

Wie is Kate Morton?

Kate Morton is een Australische schrijfster. Ze werd geboren in 1976 en debuteerde in 2006 met haar roman Het geheim van de zusters. Ze heeft Engelse literatuur gestudeerd aan de universiteit in Queensland. Vandaag de dag woont ze met haar gezin in Brisbane.

Alle boeken van Kate Morton op volgorde van uitgave

Hieronder vind je alle boeken van Kate Morton op volgorde van uitgave.

Het beste boek van Kate Morton

Onze tip van Kate Morton vind je hieronder.

De vergeten tuin Kate Morton_meerlezen

De vergeten tuin

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt een jong meisje alleen achtergelaten op een schip naar Australië. Ze kan zich van deze reis slechts herinneren dat een mysterieuze vrouw die zichzelf De Schrijfster noemt, beloofde voor haar te zorgen. Maar die vrouw is spoorloos verdwenen.

Bekijk ook:  10 schrijvers zoals M.J. Arlidge

Op haar eenentwintigste verjaardag hoort Nell Andrews een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen. Jaren later reist ze naar Engeland, op zoek naar antwoorden. Haar speurtocht brengt haar naar Cornwall en naar het prachtige landgoed Blackhurst Manor. Wat heeft Nell uiteindelijk tot haar zoektocht gedreven?

Na het overlijden van Nell wacht haar kleindochter Cassandra een verrassing. Ze erft Cliff Cottage, gelegen op het landgoed van Blackhurst Manor. Met zijn vergeten tuin, berucht bij de lokale bevolking – vanwege de vele geheimen die hij herbergt.

Het nieuwste boek van Kate Morton

Nieuwsgierig naar het nieuwste boek van Kate Morton? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is Kate Morton niet echt een veelschrijver. Soms duurt het jaren voor er weer een nieuwe roman van deze schrijfster verschijnt. Hieronder vind je het nieuwste boek van Kate Morton dat tot nu toe uitgegeven is. Inmiddels is bekend geworden dat er ook in 2023 weer een nieuw boek van Kate Morton verschijnt. Binnenkort kun je daar meer over lezen op deze pagina.

De dochter van de klokkenmaker_meerlezen

De dochter van de klokkenmaker

Een groep jonge, veelbelovende kunstenaars onder leiding van de charismatische Edward Radcliffe neemt in de zomer van 1862 haar intrek in een prachtig landhuis aan de oever van de Theems in Oxfordshire. Ze zijn van plan zich een zomer lang onder te dompelen in creativiteit en inspiratie. Maar aan het eind van die zomer is een van hen dood, een van hen verdwenen en is een onbetaalbaar erfstuk gestolen.

Meer dan honderdvijftig jaar later vindt Elodie Winslow een leren tas met daarin de foto van een mooie jonge vrouw in victoriaanse kleding, en een tekening van een prachtig huis in de bocht van een rivier. Elodie herkent het huis van een sprookje dat haar moeder haar altijd vertelde toen ze klein was, maar haar oom, haar enige nog levende familielid, wil niets zeggen als hij de foto van de vrouw ziet.

Bekijk ook:  Boeken Lauren Weisberger: vlotte pageturners

Wat is er al die jaren geleden gebeurd in dat schitterende huis? En waarom voelt Elodie zich zo geroepen het mysterie te ontrafelen?

Het geheim van het familiehuis Kate Morton_meerlezen

Het geheim van het familiehuis

Australië, kerstavond 1959. Aan het einde van een bloedhete dag wordt een verschrikkelijke ontdekking gedaan. Het stadje Tumbilla wordt het middelpunt van een van de schrikbarendste en raadselachtigste moordzaken uit de geschiedenis van Zuid-Australië.

Londen, 2018. Journalist Jess krijgt een telefoontje uit Sydney, omdat haar oma Nora onverwachts in het ziekenhuis ligt. Haar oma heeft altijd een levendige en sterke persoonlijkheid gehad, maar nu ligt ze er heel kwetsbaar en verward bij. Jess hoort dat ze al wekenlang in de war was. En dat ze van de trap naar de zolder was gevallen – de enige plek waar Jess als kind niet mocht komen.

In Nora’s slaapkamer vindt Jess een boek over het politieonderzoek van kerstavond 1959, en ontdekt dat haar familie op een verbijsterende manier verbonden is met deze beruchte, nooit opgeloste misdaad: een heel goede afleiding voor een journalist op zoek naar een verhaal.

Wat was jouw favoriete boek van Kate Morton? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

3 gedachten over “Kate Morton boeken: feelgood met een tikkeltje mysterie

    1. Als het goed is, komt volgend jaar haar nieuwe boek uit. De Engelse titel is al bekend: Homecoming, maar de Nederlandse titel is nog niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *