Liz Fenwick, zomerse romans die zich afspelen in Cornwall

De boeken van Liz Fenwick zijn fijne romans voor de zomervakantie. De meeste romans van haar hand zijn hedendaags, hoewel de meeste ook een historisch tintje hebben. In haar boeken staan families en familiebanden vaak centraal. Cornwall speelt vrijwel altijd een belangrijke rol in de boeken van Liz Fenwick en dat heeft een reden. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je meer over Liz Fenwick en over haar boeken.

Wie is Liz Fenwick?

Liz Fenwick is een Amerikaanse schrijfster. Ze groeide op in Massachusetts. Inmiddels heeft ze overal op de wereld al gewoond, maar ze verloor haar hart aan Cornwall. Daar heeft ze vandaag de dag dan ook een huis, waar ze gedeeltelijk woont. De rest van de tijd brengt ze door in Dubai. Ze heeft drie kinderen en twee katten. Met haar boeken heeft ze al vele prijzen gewonnen en haar romans zijn al in zo’n 15 talen vertaald.

De boeken van Liz Fenwick op volgorde van uitgave

Hieronder vind je de boeken van Liz Fenwick op volgorde van uitgave. De boeken zijn afzonderlijk leesbaar.

Bekijk ook:  Rokesby serie van Julia Quinn op volgorde

Het beste boek van Liz Fenwick

Hieronder vind je onze persoonlijke favoriet van Liz Fenwick.

een-zomer-vol-herinneringen-liz-fenwick

Een zomer vol herinneringen

Hebe is nog maar drieënvijftig als ze te horen krijgt dat ze een vroege vorm van alzheimer heeft. Ze doet haar best om zo lang mogelijk vast te houden aan haar leven, haar baan en de man van wie ze houdt, maar als ze verliest elke dag een beetje meer van zichzelf. Ze vlucht naar de enige plek waar ze zich veilig en geborgen voelt: het familievakantiehuis in Cornwall.

Hebes nichtje Lucy worstelt juist met herinneringen die ze maar niet kan vergeten, hoe graag ze ook zou willen. Ze verlaat Londen noodgedwongen voor Cornwall, in de hoop daar de rust te vinden die ze zo nodig heeft. Maar bij aankomst wordt al snel duidelijk dat het geheim dat Lucy al tien jaar heeft weggestopt zo zijn eigen manieren heeft om aan de oppervlakte te komen.

De twee vrouwen ontdekken ieder voor zich dat ze uit het oog hebben verloren wat echt belangrijk voor hen is, en dat loslaten ook een bevrijding kan betekenen.

Het nieuwste boek van Liz Fenwick

In 2022 is het nieuwste boek van Liz Fenwick uitgekomen. Ze is bezig met het schrijven van een nieuwe roman, maar daar is verder nog niets over bekend gemaakt. Zodra we meer weten, melden we dat hier.

een-huis-aan-de-rivier-liz-fenwick

Een huis aan de rivier

Na haar scheiding verhuist Thea naar een pittoreske, vervallen cottage aan de rivier Tamar, die precies tussen Cornwall en Devon loopt. Op deze prachtige plek hoopt ze eindelijk rust te vinden. Maar vlak na haar aankomst vindt ze een aantal brieven, samengebonden met een lint, die zijn geschreven door een man die zich ‘Z’ noemt. De brieven zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog vanaf het front aan een geliefde gestuurd; het lijkt een liefdesverhaal met een tragisch einde te zijn.

Bekijk ook:  Corina Bomann boeken: onze aanraders!

Terwijl ze de cottage en het land eromheen weer tot leven brengt, ontdekt Thea steeds meer over de twee mysterieuze geliefden. En haar eigen familiegeschiedenis blijkt meer te maken hebben met deze plek dan ze had kunnen vermoeden…

Wat vond jij het mooiste boek van Liz Fenwick? Deel jouw favoriet met ons door hieronder een reactie achter te laten. Nieuwsgierig wanneer het nieuwste boek van Liz Fenwick verschijnt? Volg ons dan via social media.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *