Steve Berry, beste boek & nieuwste boek

Fact fiction is een relatief nieuw genre in de wereld van de ontspanningslectuur. De grondlegger van deze manier van romans schrijven is Dan Brown. Het is een mengeling van historische feiten, aangevuld met fictie om tot een spannend verhaal te komen dat ook waar zou kunnen zijn. Brown werd wereldberoemd met de Da Vinci Code en verkocht er miljoenen exemplaren van. Dat effende ook het pad voor andere auteurs met vergelijkbare schrijfstijl. Steve Berry is daar een van, al moest hij erg veel geduld hebben.

Wie is Steve Berry?

Steve Berry is een Amerikaanse auteur die in 1955 werd geboren en momenteel in Florida leeft. Eigenlijk leek niets er op te wijzen dat hij eens een schrijver van bestsellers zou worden. Na zijn rechtenstudie werkte hij 30 jaar als strafrechtadvocaat. In die periode was, zat hij ook 14 jaar in het parlement van de staat. Berry begon in 1990 met schrijven en behaalde de derde prijs in een schrijfwedstrijd. Daarna probeerde hij zijn werk gepubliceerd te krijgen. Het duurde 12 jaar en hij moest 85 afwijzingen slikken voordat er eindelijk een uitgeverij bereid was een poging te wagen. Zijn eerste twee boeken werden bestsellers. Inmiddels zijn er 40 miljoen van zijn romans verkocht en zijn deze in vele landen uitgebracht waaronder Nederland.

Wat kun je verwachten van de boeken van Steve Berry?

Avontuur, spanning en veel historische feiten die plotseling op een andere manier dienen te worden geïnterpreteerd. Dat is wat je van de boeken van Steve Berry mag verwachten. De Cotton Malone boeken gaan over een geheim agent van een Amerikaanse organisatie die nooit in de openbaarheid komt. Cotton Malone is zeker geen James Bond, hij heeft een mislukt huwelijk achter de rug en een slechte relatie met zijn zoon. Ook met zijn huidige vriendin loopt het niet altijd op rolletjes. De uiterst complexe problemen waarvoor hij zich gesteld ziet, moeten vooral met intelligentie en een goed deductie vermogen worden opgelost.

Alle boeken van Steve Berry op volgorde

Hieronder vind je de los te lezen boeken van Steve Berry en zijn serie Cotton Malone op volgorde. Je kunt de boeken overigens ook afzonderlijk lezen.

Los te lezen boeken van Steve Berry

Bekijk ook:  De boeken van Freida McFadden: De hulp op volgorde

Cotton Malone

 1. De erfenis van de Tempeliers (Originele titel: The Templar legacy)
 2. De Alexandrië connectie (Originele titel: The Alexandria link)
 3. Het Venetiaans bedrog (Originele titel: The Venetian betrayal)
 4. Het geheim van de kathedraal (Originele titel: The Charlemagne pursuit)
 5. Het complot van Parijs (Originele titel: The Paris vendetta)
 6. De tombe van de keizer (Originele titel: The emperor’s tomb)
 7. De Jefferson code (Originele titel: The Jefferson key)
 8. Het koningsbedrog (Originele titel: The King’s deception)
 9. De Lincoln mythe (Originele titel: The Lincoln myth)
 10. Het patriottenspel (Originele titel: The patriot threat)
 11. De veertiende kolonie (Originele titel: The 14th colony)
 12. De verdwenen orde (Originele titel: The lost order)
 13. Het pionnenspel (Originele titel: The bishop’s pawn)
 14. Het Maltadocument (Originele titel: The Malta exchange)
 15. Het Warschau protocol (Originele titel: The Warsaw protocol)
 16. Het web van de keizer (Originele titel: The kaiser’s web)

Kort verhaal over Cotton Malone: De admiraal van Steve Berry

Nieuwste boek van Steve Berry

Hieronder vind je het nieuwste los te lezen boek van Steve Berry. Wanneer er meer bekend is over een nieuw te verwachten uitgave, dan vind je dat ook op deze pagina. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.

Het geheim van Gent Steve Berry

Het geheim van Gent

De Nederlandse versie van het geheim van Gent is onlangs verschenen. Het schilderij Het Lam Gods is een van de bekendste werken van de gebroeders Van Eyck. In de loop van de eeuwen is het werk 13 maal gestolen, ontmanteld of beschadigd. Is er een geheim verborgen in het meesterwerk? Als onderzoeker Nick Lee naar Gent reist, stuit  hij per toeval op het spoor van een verdwenen paneel van het werk. Daarna raakt alles in een stroomversnelling en moet hij zelfs vrezen voor zijn eigen leven. Nog steeds blijft de vraag wat er zo belangrijk is aan dit schilderij.

Nieuwste boek uit de Cotton Malone serie

Ook in de Cotton Malone boekenreeks verscheen er in 2023 een nieuw deel: Het web van de keizer.

Het web van de keizer Steve Berry

Het web van de keizer, Steve Berry

Twee kandidaten strijden om kanselier van Duitsland te worden. Ze liggen op ramkoers en alles draait om de gebeurtenissen van één noodlottige dag: 30 april 1945. Zijn Adolf Hitler en Eva Braun inderdaad omgekomen in de Führerbunker? Heeft Martin Bormann, Hitlers vertrouweling, weten te ontsnappen? Waar zijn de nazirijkdommen naartoe verdwenen in de nadagen van WOII ? De antwoorden zullen niet alleen bepalen wie de strijd wint, maar ook het lot van Europa. Cotton Malone ontdekt de waarheid over Hitler, Braun en Bormann. Onthullingen die het mysterie blootleggen dat bekendstaat als Het web van de keizer…

Het beste boek van Steve Berry

Wat is het beste boek van Steve Berry? Dat is uiteraard een persoonlijke keuze, maar de onderstaande boeken behoren zeker tot de beste boeken van Berry.

Het beste boek van Steve Berry

Het derde geheim

Waarschijnlijk heeft iedereen er wel van gehoord: de verschijning van Maria in 1917 aan boerenkinderen bij Fatima, Portugal. Maria doet 3 cryptische omschrijvingen. De eerste twee worden bekend gemaakt en houden verband met de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De derde voorspelling wordt echter angstvallig verborgen in de geheime archieven van de bibliotheek van het Vaticaan. De huidige paus heeft een grote belangstelling voor het geheim, maar hij wordt onverwacht dood aangetroffen. Zijn Ierse secretaris gaat op zoek naar de waarheid en beseft dat het voorbestaan van de Rooms Katholieke kerk op het spel staat. Maar er moet ook een nieuwe paus worden gekozen. De reactionaire en zeer ambitieuze kardinaal Alberto Valendrea is de gedoodverfde opvolger. Deze is bereid alles te doen om dat te realiseren. Ook de 10 geboden zijn hem daarbij niet heilig.

De tombe van de keizer, een roman over Cotton Malone

De tombe van de keizer, een roman over Cotton Malone

Cotton Malone krijgt een bericht waarin een website staat vermeld. Als hij die opent, ziet hij een onbekende man die een vrouw martelt. De boodschap die daarbij gegeven wordt, is duidelijk. ‘Bezorg  mij het kunstwerk dat ze jou in bewaring heeft gegeven’. Probleem is dat Malone geen idee heeft waar de man het over heeft en ook de vrouw niet herkent. Op zoek naar antwoorden stuit de geheim agent op een meedogenloze historische broederschap. Het spoor leidt naar China waar een leger van terracotta soldaten al 2200 jaar een geheim bewaart.

Het Warschauprotocol, Steve Berry

Het Warschauprotocol

Zeven relikwieën van de Arma Christi vormen de inzet voor een veiling waarbij Poolse staatsgeheimen te koop zijn. De machtsverhoudingen in Europa staan op het spel. Een zaak voor Cotton Malone.

Bekijk ook:  Alle boeken van Jo Nesbø op volgorde

De zeven kostbare relikwieën van de ‘Arma Christi’, de wapens van Christus, verdwijnen uit heiligdommen over de hele wereld. Elk relikwie vormt een toegangsticket tot een veiling waar belastende informatie over de president van Polen wordt aangeboden aan de hoogste bieder. Zowel de VS als Rusland zijn hierop gebrand, maar om totaal verschillende redenen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een bloedige strijd tussen drie naties. De inzet is informatie die de machtsverhoudingen in Europa kan veranderen…

Recensie van het werk van Steve Berry

Wat opvalt in de boeken van de Amerikaanse auteur is dat hij zijn historische feiten altijd op een rijtje heeft staan. Zijn verteltrant is vlot en hij weet de spanning in de boeken uitstekend op te voeren. Wellicht gaat de plot soms wat verder dan zelfs de fantasie van de echte fan van het genre aankan. Het zijn in ieder geval boeken die onderhoudend zijn en ontspannend. Heerlijke lectuur voor op vakantie of zomaar.  

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *