Recensie De laatste boekwinkel van Londen, Madeline Martin

Nieuwsgierig naar het boek De laatste boekwinkel van Londen? Hieronder vind je een beknopte recensie van deze oorlogsroman van Madeline Martin. Zonder spoilers.

Gegevens van het boek

  • Titel: De laatste boekwinkel van Londen
  • Auteur: Madeline Martin
  • Uitgeverij: Harper Collins
  • Aantal pagina’s: 320 blz.
  • Genre: Oorlogsroman
  • Vertaling: Angela Knotter

Korte samenvatting De laatste boekwinkel van Londen

Augustus 1939: Londen maakt zich op voor de oorlog. Grace Bennett heeft er altijd al van gedroomd om naar de stad te verhuizen, maar die is door alle bunkers en gesloten gordijnen niet bepaald wat ze ervan verwacht had. En ze had zichzelf al helemaal niet zien werken in een stoffige boekhandel in Primrose Hill, het hart van Londen.

Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.

Recensie De laatste boekwinkel van Londen

De laatste boekwinkel van Londen is een boek dat door de kaft en titel al heel aantrekkelijk is als je een liefhebber bent van oorlogsromans. Maar het gaat uiteraard om de inhoud. Ook op dat gebied stelt deze roman niet teleur. Al snel leef je mee met de belangrijkste personages. De personen in het boek komen helemaal voor je ogen tot leven en je wordt echt in het verhaal gezogen. Het is mooi om te lezen dat boeken ook verbindend kunnen werken, juist in zware tijden. Een boek zoals De postbezorgster van Parijs of De nachtegaal.

Bekijk ook:  Series David Baldacci: alle boeken op volgorde

Is De laatste boekwinkel van Londen een aanrader?

Lees je graag romans over de Tweede Wereldoorlog? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *