De 10 best verkochte non-fictie boeken in 2021

Zijn de mooiste verhalen gewoon echt gebeurd? Non-fictie kan soms meer indruk maken dan de fantasie van de beste schrijvers van fictie. Het lijstje hieronder geeft daarvan goede voorbeelden. Verbaas je over waargebeurde verhalen en inzichten over de mens en zijn omgeving met de 10 best verkochte non-fictie boeken hieronder.

Top 10 best verkochte non-fictie boeken van dit moment

Hieronder vind je een handig overzicht van de 10 best verkochte non-fictie boeken van dit moment.

1. Het Grote Bosatlas puzzelboek – Peter Vroege en Tjeerd Tichelaar

Hou je van puzzelen, kaarten en reizen, dan is dit het boek voor jou. Uiteraard draait het allemaal om kaarten in deze atlas, maar het is ook veel meer. Als liefhebbers nemen Vroege en Tichelaar de lezer mee over de hele wereld van Nederland tot Zuid-Afrika en van de Noordpool tot Vuurland. Er zijn puzzels aan de hand van historische en moderne kaarten. Een boeiend boek en dat blijkt ook uit de verkopen. Inmiddels kun je ook het tweede deel al bestellen.

2. Het zoutpad – Raynor Winn

Dit boek staat al maanden in de top 10 van non-fictie en dat valt te begrijpen door de bijzondere inhoud. Raynor Winn en haar echtgenoot raken in een paar dagen alles kwijt: hun banen en hun huis. Dan volgt meteen daarop de diagnose van de echtgenoot, deze heeft een terminale ziekte. Voldoende redenen om het maar gewoon op te geven. Maar dat doet het stel juist niet. Ze besluiten het South West Coast Path te gaan lopen. Een eeuwenoud pad van 1.000 kilometer. Hier vinden ze de natuur en de afzondering van de rest van de mensheid. Verwacht geen zoetsappige roman, het is immers non-fictie.

3. Ik ben een eiland – Tamsin Calidas

Tamsin Calidas en haar man zijn dertigers en hebben het allemaal goed voor elkaar. Ze hebben beide een goede baan en wonen in een dure wijk in Londen. Dan doen ze wat vele mensen in een dergelijke situatie alleen van durven dromen. Ze gooien hun leven om en vertrekken naar een ruig Schots eiland om schapen te gaan fokken. Op het eerste oog is alles idyllisch en lijkt de toekomst er goed uit te zien. Maar de idylle is snel verdwenen. De eilandbewoners moeten niets hebben van dit stel stedelingen, het werk lukt niet echt en het kind, waarnaar ze beiden verlangen, komt ook niet in deze compleet andere omgeving. Het huwelijk loopt stuk en dan zit Tamsin alleen op een onherbergzaam eiland.

4. ‘t Hooge Nest – Roxane van Iperen

Het is geen nieuw onderwerp, maar het wordt zeer krachtig gebracht door Roxane van Iperen. Zij is publiciste voor diverse kranten en auteur van de het bekroonde Schuim der Aarde. ‘t Hooge Nest is een villa in het Gooi. Twee joodse zussen bestieren hier het grootste onderduikadres in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. De meeste Joden in Nederland zijn al afgevoerd maar in deze villa gaat het leven zoveel mogelijk gewoon door in een omgeving waar veel nazi-kopstukken en NSB’ers zich hebben gevestigd. Uiteindelijk worden de onderduikers verraden en op transport naar een vernietigingskamp gezet.

5. Derksen – Michel van Egmond en Antoinette Scheuldermann

Sommige tv-kijkers schakelen meteen over als ze hem in beeld krijgen. Anderen kunnen er niet genoeg van krijgen. Schrijver Van Egmond en journaliste Scheuldermann volgden respectievelijk interviewden Johan Derksen meer dan een jaar. Heeft hij alleen op tv een ‘grote bek’ zoals hij zelf zegt? Er zijn ook andere incidenten geweest in zijn verleden. Shockeren lijkt altijd al een onderdeel te zijn geweest van zijn leven. Benieuwd naar de andere kanten van Derksen? Ook die leer je kennen in dit boek.

6. Vrolijk verval – Hedy D’Ancona

Herinner jij je Hedy D’Ancona nog? De politica en activiste maakte indruk met haar gloedvolle betogen over emancipatie en was jarenlang actief voor de PvdA en de Vara. Ze wist ook moeilijke onderwerpen altijd luchtig te benaderen en dat geldt ook voor dit boek. Het gaat over de coronacrisis en het beeld dat daardoor is ontstaan. Hebben jongeren een groot deel van hun leven moeten opofferen om hun oma en opa in leven te houden?  Zijn al die oudjes nu echt zo zielig en knuffelhongerig als momenteel wordt voorgesteld. In dit boek vind je een vrolijk weerwoord namens die ouderen door dagelijkse observaties. Verfrissend om te lezen.

7. De wilde stilte – Raynor Winn

Voor een echtpaar zoals vele andere verandert ineens alles. Ze raken hun baan en hun huis kwijt. Alsof dit nog niet genoeg is, krijgt een van hen ook nog een diagnose van een terminale ziekte. Ze gaan op reis door de natuur op het zoutpad. Als ze terugkomen in de beschaving is er nog niets veranderd. Maar een lezer van het eerste boek biedt hun een dak boven het hoofd en een klus om te klaren. Ze kunnen wonen op een oude boerderij in de afzondering van Cornwall. De verarmde landbouwgrond moet terug worden gegeven aan de natuur, stapje voor stapje. Dit waargebeurde verhaal leest als een roman en is indrukwekkend in zijn eenvoud en grootsheid.

8. De meeste mensen deugen- Rutger Bregman

de-meeste-mensen-deugen

Het is een van de meest besproken boeken in de afgelopen tijd, maar weet jij waar het over gaat? Rutger Bregman schrijft of herschrijft de menselijke geschiedenis in dit boek. Zijn we echt zo slecht als we in de westelijke geschiedenis van onszelf denken? Is de mens een beest, zondaar en egoïst? Hoe verklaren we de grootste misdaden die in de geschiedenis zijn begaan? Met de nieuwste inzichten in de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie durft Bergman een antwoord te geven op de vraag of we als mens geneigd zijn naar het kwaad of dat het nog wel meevalt. Een boeiend boek ook als je het niet eens bent met de conclusies.

9. Papyrus – Irene Vallejo

Het boek is een van de mooiste uitvindingen ter wereld. Met een boek kan je door het verleden, de toekomst en de ruimte reizen. In dit boek neemt Irene Vallejo de lezer mee op een fascinerende reis door de eeuwen. Kijk toe hoe schrijvers de wereld van Alexander de Grote beschrijven. Huiver als boeken worden verbrand, omdat de inhoud de wereldlijke machthebbers niet bevalt. Besef hoe in de oudheid schrijvers hun leven waagden om jou vandaag hun woorden te kunnen laten lezen. Het is duidelijk dat de schrijfster houdt van lezen en soms indrukwekkend hoe ze verband weet te leggen tussen eeuwenoude geschriften en onze moderne tijd.

10. Je bent zoals je denkt – Michael Pilarczyk

Bepalen je gedachten je dagelijks leven? Michael Pilarczyk is daarvan overtuigd. Hij denkt ook dat door dat beter te begrijpen jij je leven beter kunt laten verlopen zoals jij dat zelf wil. Er moet iets zijn dat de zon doet opkomen en de natuur laat leven. Dat iets dat vele namen heeft, doet ook ons hart kloppen en laat ons ademen en denken. Het boek gaat over in verbinding komen met de Bron of iedere andere naam die jij daar aan wil geven. Wil je lezen over mindset, meditatie en levenskunst, dan is dit een boek dat je eens moet proberen.

Ken jij een van deze boeken of heb je een andere aanrader? Laat gerust hieronder een reactie achter. Bekijk ook onze Top 10 best verkochte boeken van 2021 in het algemeen.

Bekijk ook:  Prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2023

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

9 gedachten over “De 10 best verkochte non-fictie boeken in 2021

  1. Interessant! Ik dacht bij non-fictie altijd aan ander soort boeken dus het is goed dit te lezen. Ik ben gek op boeken en ik denk dat ik die van Johan Derksen wel zou willen lezen.

  2. Ik houd zelf erg van non fictie. En van fictie hoor. Hangt van mijn bui af eigenlijk..Ik had niet het puzzelboek op de lijst verwacht. Dat verraste me wel.

  3. De vertaling van het boek van Roxane van Iperen staat als The Sisters of Auschwitz nummer 2 in de bestsellerslijst van de New York Times in de categorie non fiction. Dat mag best bijzonder worden genoemd voor een Nederlandse auteur,

  4. Fijn! Ik lees enkel non-fictie eigenlijk en vond het dan ook tof dat ik ook hierover artikels vond 🙂 ‘Je bent zoals je denkt’ lijkt in mijn ogen heel interessant. Een ideetje voor heel binnenkort 👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *