De top 10 best verkochte boeken in 2021

Hou jij van lezen en ben je op zoek naar een boek waar je echt van kan genieten? Jouw medelezers hebben al een keuze gemaakt, door de onderstaande boeken te kopen. Dit zijn de 10 best verkochte boeken van 2021 tot nu toe. Het is een mix van literaire boeken met voor iedereen wel iets want dat is uiteraard het mooiste van een dergelijke lijst. Misschien heb je er al enkele van gelezen of ken je de auteur. Wellicht is dit een mogelijkheid om kennis te maken.

De 10 best verkochte boeken van 2021 tot nu toe

Hieronder vind je een mooie gevarieerde lijst, van de boeken die dit jaar tot op dit moment het meest populair waren bij andere lezers. De 10 best verkochte boeken van 2021!

1. Billy Summers van Stephen King

Van de boeken van Stephen King hou je of je laat ze links liggen. Billy Summers is een huurmoordenaar, misschien de beste die er op de wereld is te vinden. Hij heeft echter alleen opdrachten aangenomen als het doelwit iemand was waarvan kon worden bewezen dat het een slechterik was in alle opzichten. Inmiddels heeft hij er genoeg van maar aanvaardt nog een keer een opdracht. Wie andere boeken van Stephen King kent, weet dat het daarna angstwekkend wordt en het bovennatuurlijke een rol gaat spelen. Deze thriller is niet voor niets het meest verkochte literaire boek in 2021.

2. Ik ga leven van Lale Gül

Hoe is het eigenlijk als je als jonge vrouw geen vrienden van het andere geslacht mag hebben, daten geen optie is, muziek en dansen verboden is, make-up en sieraden niet gebruikt mogen worden en je beslist niet mag kijken naar onfatsoenlijke en immorele films of series? Uiteraard wordt met laatste iedere film bedoeld waarin wordt gezoend. Lale Gül is opgegroeid in een streng islamitisch gezin en ging iedere weekend naar de Koranschool. Inmiddels studeert ze Nederlands aan de VU. Haar hoofdpersoon Büsra weet met humor en soms bittere spot om te gaan met haar beperkte leven.

3. Twee weken weg van R.C Sherriff

Hoe komt een boek dat bijna een eeuw oud is aan een nieuwe druk en een plaats in de top tien? Misschien omdat het nog steeds herkenbaar is? Het gezin Stevens (vader, moeder en drie kinderen) uit Londen gaat ieder jaar weer naar hetzelfde badplaatsje aan de Engelse kust. Vader heeft het nodig om zich op te laden voor 50 weken op kantoor, hoe moeder erover denkt, komt de lezer niet te weten. Er gebeurt niet veel maar ook van alles. De oudste dochter heeft haar eerste jeugdromance en de andere kinderen avonturen die bij hun leeftijd passen. Het wordt het beste boek genoemd dat de auteur, die in 1975 is overleden, heeft geschreven. Het verhaal speelt in de jaren 30 van de vorige eeuw.

4. Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

daar-waar-de-rivierkreeften-zingen

Het lijkt wel een sprookje als je dit boek begint te lezen. Kya is in haar eentje opgegroeid in een moerasgebied dat afgesloten ligt van de bewoonde wereld. Ze verhandelt groente en rivierkreeften op de markt van een nabijgelegen stadje. Ze voelt zich één met de natuur en is gelukkig met de situatie. Maar als twee jongemannen belangstelling voor haar krijgen, beseft ze dat er meer in het leven is. Als een van beide mannen dood wordt gevonden, is het sprookje meteen voorbij, vooral als blijkt dat Kya de hoofdverdachte is.

Bekijk ook:  De liefdesbrief - Lucinda Riley

5. De heks van Limbricht van Susan Smit

Een waargebeurd verhaal met een zeer bijzondere afloop. Egten woont in Limbricht, vlakbij Sittard in de 17e eeuw. Ze is een zelfstandige en eigenzinnige vrouw die in het dorp goed bekend staat. Met haar kruidenmiddeltjes weet ze menig ziekte te bestrijden. Dan loopt er het een en ander mis in het dorp en al gauw wordt Egten als een heks beschouwd. De kasteelheer wil snel een einde maken aan de problemen. Hij kan heel ver gaan op basis van de regels van de inquisitie en doet dat ook. Daarna volgt er een heksenproces. Het proces is vastgelegd in geschriften van 1674. Susan Smit heeft er een boeiend verhaal van gemaakt.

6. Hard land van Benedict Wells

Weer een boek over een onvergetelijke zomer. De moeder van Sam is ernstig ziek. Zijn vader kan daar niet mee omgaan en sluit zich van iedereen, ook zijn gezin, af. Sam heeft geen andere keuze dan om te vluchten door een vakantiebaantje aan te nemen in een oude bioscoop. Gedurende een paar maanden staat zijn leven op de kop. Hij maakt vrienden en ontmoet zijn eerste echte liefde. Maar dan overlijdt zijn moeder en zal hij volwassen moeten worden. Het heeft flink wat jaartjes geduurd voordat Benedict Wells een nieuwe roman schreef na de bestseller: Het einde van de eenzaamheid.

7. De fundamenten van Ramsay Nasr

Een boek dat geschreven is in de coronatijd. De auteur analyseert onze maatschappij aan de hand van de grote crises van dit moment: corona en de klimaatcrisis. Het is niet altijd prettig te lezen dat beide gebeurtenissen ook kunnen worden toegeschreven aan de manier waarop we leven en de keuzes die we maken. Is er nog een uitweg? Nasr bepleit een totaal andere manier van leven en verwijst daarbij ook naar het verleden. Een boek dat harde noten kraakt en geen zweverige oplossingen biedt. Misschien verplichte kost voor politici en alle andere burgers?

8. Bij het licht van de maan van Santa Montefiore

9. De zeven zussen van Lucinda Riley

de-zeven-zussen-1-lucinda-riley

Na de plotselinge dood van Lucinda Riley zijn de boeken over de zeven zussen nog extra in de belangstelling gekomen. Deel 1 staat inmiddels weer in de top 10 van meest gelezen boeken in 2021. Waarschijnlijk zullen de andere delen snel volgen. Wil je meer lezen over Lucinda Riley en haar boeken dan kan je hier op meerlezen.nl veel van je gading vinden. Bekijk bijvoorbeeld ons bericht over het nieuwste boek van Lucinda Riley.

10. De overlevenden van Alex Schulman

Een bestseller uit Zweden, dat gebeurt ook niet ieder jaar. Het verhaal is echter bijzonder sterk en zal je geboeid houden. Drie broers zijn op weg naar een meer dat een belangrijke rol heeft gespeeld in hun jeugd. Ze zijn samengekomen omdat hun moeder heeft verzocht om haar as uit te strooien bij het meer. Een echte band hebben ze niet meer en het is enige tijd geleden dat ze samen zijn geweest. De eerste pijnlijke verrassing komt als blijkt dat hun moeder niet wil dat haar as in de buurt van het graf van hun vader terecht komt. Het is duidelijk dat er iets in het verleden is gebeurd dat ook het leven van het trio heeft beïnvloed.

Heb jij een of meer van deze boeken gelezen en wat vond je ervan? Of zijn er andere boeken die jij onder de aandacht wil brengen? Reageer dan hieronder als je dat wilt. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws? Volg ons dan op Facebook.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

12 gedachten over “De top 10 best verkochte boeken in 2021

  1. Mijn vader is een groot fan van Stephen King, ik geef hem regelmatig een boek van hem. Zelf ben ik met het laatste deel van De Zeven Zussen bezig, ook een leuke serie dus ik snap heel goed dat deze in de top 10 staat!

  2. Zelf ben ik niet zo’n lezer van boeken. Blogs en kortere verhaaltjes zijn meer mijn ding. Mijn vrouw is wel helemaal gek van boeken. Stephen King heeft ze alles van.

  3. Geen enkel van bovenstaande boeken heb ik gelezen. Ik ben voornamelijk bezig in boeken die geschreven zijn door Nederlandse auteurs. Maar nog steeds leuk om te lezen over de boeken die brede interesse hebben.

  4. Dat Stephen King op de eerste plek staat zeg. Dat heeft hij toch maar mooi weer gedaan. Zelf lees ik zijn boeken niet meer, want ik vind ze altijd zo akelig en naargeestig en de lijkdampen stijgen er gewoon uit op…. Brrr.

  5. Dat laatste boek en het boek van Susan Smit. Die zou ik graag lezen. Ik was nogal ondersteboven en zwaar onder de indruk van het boek Tropenbruid (ook van Susan Smit). Een enorme aanrader als je – net zoals ik – erg bezig bent met je cultuur (mijn moeder kwam uit Indonesië en sinds ze een aantal jaar geleden onverwacht is overleden ben ik mij nog meer gaan interesseren in de cultuur).

  6. Dankjewel voor je top 10 lijstje! Ik ben gek op lezen en doe dit al sinds kinds af aan. Nu wel met een Kobo app inclusief abonnement maar dat maakt het niet minder leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *