Top 10 nieuwe boeken september 2023

De zomervakantie is voor velen alweer ten einde. Op sommige plaatsen zijn de scholen al begonnen of zal dat al snel het geval zijn. Ook de plicht van het werk roept weer. Het is een echt Hollandse zomer geweest en als je naar de weersverwachting kijkt, zit er behoorlijk wat regen aan te komen. Niet echt ideaal weer voor een uitstapje in de buitenlucht, maar wel perfect leesweer! Daarom hebben wij vast weer 10 nieuwe boeken van september 2023 voor je verzameld.

10 nieuwe boeken van september 2023

Op zoek naar nieuwe boeken die in september 2023 uitkomen? We hebben er weer 10 voor je geselecteerd. Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

1. Een nieuw seizoen, Marie Lamballe

Een nieuw seizoen Marie Lamballe

Kassel, 1832. Het is lente en het Rosen-atelier bruist van de bedrijvigheid. Na haar terugkeer naar de Marktgasse heeft Elise haar handen vol. Een nieuwe leerling zal haar en de andere hoedenmakers wat werk uit handen moeten nemen. Moeder Charlotte is aanvankelijk niet erg onder de indruk van de sollicitanten, vooral niet van de onopvallende Grete. Maar Grete verrast met onverwachte talenten. Ondertussen kijkt Elise uit naar het bezoek van haar vader. Als hij in Kassel aankomt, wordt hij vergezeld door een levendige student die veel aandacht besteedt aan de mooie Elise. Maar zijn bedoelingen komen al snel in een twijfelachtig daglicht te staan, en dan moet Elise tonen dat ze scherpzinnig genoeg is om niet in zijn val te trappen.

2. Wat de hulp weet, Freida McFadden

wat-de-hulp-weet-freida-mcfadden-deel 2

Soms is wat je ziet, niet wat je denkt te zien. ‘Kom niet in de logeerkamer.’ Er valt een schaduw op het gezicht van Douglas Garrick als hij met zijn vingertoppen de deur aanraakt. ‘Mijn vrouw… Ze is erg ziek.’ Terwijl hij me hun ongelooflijke penthouse laat zien, heb ik een vreselijk gevoel over de vrouw achter gesloten deuren. Maar ik kan niet het risico lopen deze baan te verliezen – niet als ik mijn donkerste geheim veilig wil houden… Het is moeilijk een werkgever te vinden die niet te veel vragen stelt over mijn verleden. Dus ik ben dankbaar dat de Garricks me op wonderbaarlijke wijze een baan hebben gegeven. Het is bijna perfect. Bíjna, want ik heb mevrouw Garrick nog steeds niet ontmoet. Ik weet zeker dat ik haar hoor huilen vanuit de logeerkamer. Als ik de was aan het doen ben, zie ik bloedvlekken rond de hals van haar witte nachthemden. En op een dag kan ik niet anders dan op de deur kloppen. Als die zachtjes openzwaait, verandert wat ik daarbinnen zie alles…

3. The Night Agent, Matthew Quirk

The night agent Matthew Kirk

In Matthew Quirks The Night Agent werkt fbi-agent Peter Sutherland in de crisiskamer van het Witte Huis: het hart van Amerika’s best bewaarde militaire geheimen. Hij bewaakt een noodtelefoon die nooit overgaat – tot vanavond…

Om 1.05 uur gaat de telefoon. Rose is doodsbang. Er zijn twee mensen vermoord en de moordenaar is nog steeds bij haar in huis. Eén van de slachtoffers gaf haar dit telefoonnummer met dringende instructies: ‘Vertel ze dat osprey gelijk had. Het is begonnen…’

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken april 2023

Het telefoontje stort Peter in het hart van een complot dat al jaren in de maak is, eentje waarbij een Russische spion tot het hoogste niveau van de Amerikaanse overheid is doorgedrongen. Iedereen in het Witte Huis kan de verrader zijn. Om het land te redden kan Peter niemand vertrouwen.

4. De erfenis van Hollythorne House, Sarah Ladd

De erfenis van Hollythorne House

‘De erfenis van Hollythorne House’ van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde. Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

5. Het honingpad, Cristina Caboni

het-honingpad-cristina-caboni


In Het honingpad van Cristina Caboni ontmoeten we Alice, die op een bijzondere plek haar bijen houdt: op het dak van haar appartement in het prachtige Parijs. Maar als de bijenkorf op een dag leeg is, stort haar hele wereld in. Tot overmaat van ramp hoort ze kort na dit verlies dat haar zus is overleden, en dat zij een brief heeft achtergelaten waarin ze vraagt of Alice voor haar dochter wil zorgen.

Om alles beter te begrijpen, én de vader van het meisje te vinden, besluit Alice naar Sardinië te gaan, het eiland dat zoveel voor haar zus betekende. Die beslissing zal haar blik op de gebeurtenissen, en zelfs haar leven, voorgoed veranderen…

6. Drie dagen in augustus, Anne Stern

Drie dagen in augustus Anne Stern

Het is augustus 1936. Tijdens de Olympische Spelen in het nationaalsocialistische Berlijn lopen de spanningen hoog op. Maar Elfie vindt rust in haar werk bij chocolaterie Sawade. Puur geluk verkoopt ze daar, in de vorm van nougat, pralines en zachte marsepein. In deze roerige tijden proberen Elfie en haar buren aan Unter den Linden er voor elkaar te zijn.

Als Elfie weer eens chocolade langsbrengt bij de oude madame Conte, ontdekt ze het verhaal van een bijzondere bonbon en een verboden liefde. Want wie is toch die dame die op een van de bonbondoosjes van de chocolaterie prijkt? En kan Elfi e iets leren van de lust waarmee de oude dame nog steeds haar dagen vult?

Drie dagen in augustus is een schitterende roman over hoop en de kleine geneugten van het leven, waarbij je op elke pagina de chocolade bijna proeft.

7. De verhalenbakker, Carsten Henn

De verhalenbakker, Carsten Henn

In veel opzichten is brood bakken net een dans. Het ritmische kneden van het deeg, het draaien van de handen… Voormalig danseres Sofie vindt het fascinerend om naar de Italiaanse bakker Giacomo te kijken tijdens zijn werk. Het einde van haar danscarrière heeft haar leven compleet overhoop gehaald. Wie is ze als ze niet danst? Wie zal er van haar houden als ze niet langer schittert op het podium? Eigenlijk was het baantje bij de dorpsbakkerij bedoeld als een tijdelijk oplossing, voor ze haar leven een nieuwe wending kon geven. Maar verrassend genoeg vindt Sofie in de kleine bakkerij veel meer dan alleen een tijdelijke inkomstenbron: de wijsheid van een eenvoudige man, het geluk van kleine dingen en misschien zelfs de moed om te veranderen.

8. De wapens van het licht, Ken Follett

De wapens van het licht Ken Follett

Kingsbridge, 1792. De industriële revolutie is in volle gang, en alles moet sneller en goedkoper kunnen, zonder dat er rekening gehouden wordt met het welzijn van de mensen die al deze nieuwe machines moeten bedienen. Ook doemt er een oorlog op aan de horizon met Napoleon Bonaparte die steeds meer macht krijgt en wordt Kingsbridge verontrustend in de gaten gehouden door alle buurlanden.

Bekijk ook:  Sweet Magnolias boeken op volgorde (van de bekende Netflix-serie)

Sal Clitheroe is werkzaam als spinster, maar vreest voor haar baan. Ze probeert in deze woelige tijden het hoofd boven water te houden, en haar zoon Kit een zo goed mogelijk bestaan te bieden. Sals vriend en steun en toeverlaat, de wever David Shoveller, helpt waar hij kan, maar het industriële tij lijkt zich onafwendbaar tegen de arbeiders te keren. Maar zij en hun stadsgenoten blijven ook in deze snel veranderende tijd hopen op een lichtere toekomst, zonder onderdrukking en armoede.

9. De zoon van Machiavelli, Catharina Botermans

De zoon van Machiavelli

In De zoon van Machiavelli brengt Catharina Botermans Bernardo, de zoon van de beroemde Niccolò Machiavelli, grondlegger van de moderne politieke wetenschappen, heel dichtbij. Op basis van ware gebeurtenissen en gedegen onderzoek schetst ze een overtuigend portret.

Hij moet zijn vader opvolgen in het stadsbestuur van het Florence van de 16e eeuw. Maar Bernardo voelt zich hier op geen enkele manier toe aangetrokken. Ook zijn zus Primavera bewandelt liever haar eigen pad.

Durft Bernardo het oordeel van de buitenwereld naast zich neer te leggen en zijn vaders ijzeren wil te negeren?

10. De roeier van Kopenhagen, Sarah Sundin

‘De roeier van Kopenhagen’ van Sarah Sundin speelt zich af in Denemarken ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse natuurkundige Else Jensen weigert Kopenhagen te verlaten wanneer de oorlog uitbreekt. Ze maakt deel uit van het verzet door illegale kranten af te drukken. Als ze verhalen hoort over de legendarische Havmand, de Zeemeerman, vraagt ze zich af of de mysterieuze scheepswerfarbeider, die bij haar in het pension woont, iets te verbergen heeft. Ze gaat samenwerken met Baron Henrik Ahlefeldt, die zijn adellijke status heeft ingeruild voor anonimiteit om met een roeiboot geheime boodschappen naar Zweden te vervoeren.

Bonustip voor de liefhebbers van Bridgerton:

een-valse-noot-julia-quinn

Een valse noot, deel 2 in de serie Smythe-Smith

Anne Wynter doet het redelijk goed als de gouvernante van drie hooggeboren jongedames. Haar baan kan een uitdaging zijn: in één week tijd verstopt ze zich in een kast vol tuba’s; speelt ze een boze koningin in een toneelstuk dat misschien een tragedie is (of een komedie – niemand weet het zeker) en verzorgt ze de wonden van de charmante graaf van Winstead. Na jarenlang ongewenste avances te hebben ontweken, is hij de eerste man die haar echt heeft verleid, en Anne vindt het steeds moeilijker worden om zich te blijven herinneren dat een gouvernante eigenlijk niet zou moeten flirten met een edelman.

Als Daniel Smythe-Smith een mysterieuze vrouw in het oog krijgt tijdens de jaarlijkse musical van zijn familie, zweert hij haar het hof te maken, zelfs als dat betekent dat hij zijn dagen zal moeten doorbrengen met een tienjarige die denkt dat ze een eenhoorn is. Maar Daniel heeft een vijand: iemand die gezworen heeft hem te doden. En wanneer Anne in gevaar komt, moet hij alle wapens uit zijn arsenaal halen om hun verhaal tot een goed einde te brengen.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *