Boeken tijdens de coronacrisis: dit lazen we massaal

2020 is het jaar van corona geworden, het jaar van de onzekerheid en van de lockdowns. Maar voor velen werd het – gelukkig – ook een jaar van lezen. Wat voor soort boeken lazen we het meest in deze periode? En wat voor boeken verschenen er in deze vreemde periode?

Een paar voorkeuren van lezers

We lazen veel boeken tijdens de coronacrisis. Waarschijnlijk meer dan we normaalgesproken zouden doen. Door het vele thuis zijn en de maatregelen die getroffen werden, hadden we plotseling veel meer tijd ‘over’. Er zijn een aantal boeken die door lezers vooral werden gelezen. Welke boeken tijdens de coronacrisis het meest werden gelezen? Wij stelden alvast een lijstje voor je samen.

Deze boeken werden tijdens de coronacrisis veel gelezen

Lucinda Riley

Erg populair zijn momenteel de boeken van Lucinda Riley. Ze werd bekend door haar serie ‘De zeven zusters’. Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik het eerste deel van deze reeks heb gelezen tijdens de coronacrisis.

Ken Follett

Verder doen de boeken van Ken Follett het goed. Hij werd onder andere bekend door de roman Pilaren van de aarde. Hier kun je al zijn andere boeken vinden: Ken Follett boeken op volgorde, een veelzijdige schrijver uit Wales.

’t Hooge Nest

Ken jij ’t Hooge Nest al? Dit boek werd geschreven door Roxane van Iperen en vertelt het verhaal van twee joodse zussen, Lien en Janny Brilleslijper. Ze woonden in oorlogstijd in een groot huis in ’t Gooi. Hoewel ze volop NSB-buren hadden en er genoeg nazikopstukken in de buurt verbleven, redden ze talloze mensen. Toch werden ze op het laatste moment verraden en naar Auschwitz afgevoerd. Een verhaal dat ons er meer bij stil doet staan dat we in deze vreemde coronatijd eigenlijk nog niets te klagen hebben!

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Karin Slaughter

Simone van der Vlugt

Hoewel Simone van der Vlugt een aantal thrillers heeft geschreven, is ze toch vooral bekend geworden door haar historische romans. Haar nieuwste historische roman is overigens ook weer historisch: De Kaasfabriek.

Thrillers tijdens de lockdown

Vorig jaar kwam John Grisham nog naar Nederland. Vandaag de dag zijn dat soort evenementen even van de baan. Maar zijn boeken worden volop gelezen in deze tijd. Ook thrillers van andere schrijvers doen het goed tijdens de coronacrisis. Clancy en Baldaci, maar ook namen als Vermeer en French komen volop voorbij. Zelfs Agatha Christie wordt weer uit de kast getoverd. De reden? Thrillers tijdens een lockdown of andere moeilijke periodes lezen, zorgt voor rust. Het kan immers altijd erger.

Boeken tijdens de coronacrisis: welke titels las jij?

Had jij verwacht dat deze boeken veel gelezen zouden worden tijdens de coronacrisis? Welke boeken heb je zelf gelezen? Laat hieronder een reactie achter en deel jouw favorieten met ons!

* Dit artikel bevat enkele affiliate links. Mocht je overgaan tot de aanschaf van een product, dan krijgen wij hier een klein percentage van, zonder dat het jou meer kost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *