Biografie Anya Niewierra, haar boeken en een recensie van De camino

Ken jij de boeken van Anya Niewierra al? Inmiddels staat deze schrijfster bekend als een van de beste Nederlandse thrillerauteurs en die betiteling krijg je natuurlijk niet zomaar. Ze werd bekend door haar boek De camino, waar we hieronder ook een korte recensie van plaatsen. Verder vind je op deze pagina een beknopte biografie van Anya Niewierra en hebben we al haar boeken op volgorde gezet.

Biografie Anya Niewierra

Wie is Anya Niewierra eigenlijk? Anya Niewierra is een Nederlandse auteur die in 1964 werd geboren in Kerkrade. Ze volgde haar middelbare school op Gymnasium Rolduc, gevestigd in een oude abdij, iets wat Niewierra altijd fascineerde. Wat haar ook fascineerde was het verdwijnen van de mijnindustrie. Deze gebeurtenis deed de schrijfster besluiten om Zuid-Limburg te verlaten en erop uit te trekken. Dat hield haar echter niet tegen om jaren later toch weer terug te keren naar het bijzondere Zuid-Limburg. Anya Niewierra woont nu dan ook weer in dit bijzondere stukje Nederland, samen met haar man en twee volwassen kinderen.

Boeken Anya Niewierra op volgorde van uitgave

Moet je de boeken van Anya Niewierra op volgorde lezen? Nee, deze boeken zijn los te lezen. Hieronder vind je al haar boeken op volgorde van uitgave.

Voor wie zijn de boeken van Anya Niewierra geschikt?

De boeken van Anya Niewierra krijgen overwegend positieve recensies. Hoe komt dat toch? Dat komt wellicht vooral door de diepgang die deze thrillers hebben. Het zijn geen boeken met een voorspelbaar plot en dito einde. Het zijn thrillers die je aan het denken zetten en waarbij je bovendien ook regelmatig op het verkeerde been gezet wordt. Houd je van een goed misdaadboek, dan zijn de thrillers van deze Nederlandse schrijfster wellicht ook iets voor jou.

Bekijk ook:  De boeken van B.A. Paris op volgorde & nieuwste boek

Recensie De Camino

Wat mag je verwachten van De Camino, het grote succes van Anya Niewierra? Het is een boeiend boek waarin aangrijpende feiten op een mooie manier worden verweven tot een bijzonder verhaal. Je wordt echt het verhaal ingezogen en dat maakt wel duidelijk dat er voldoende spanning in dit boek zit. Het is een pageturner die je het liefst in één ruk uitleest. Origineel, meeslepend en mysterieus.

Is dit boek een aanrader? Ja, De Camino is zeker een aanrader voor de liefhebbers van goede thrillers.

Met De Camino won Anya Niewierra de Hebban Thrillerprijs 2022.

De camino Anya Niewierra

Korte samenvatting De camino

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking.

Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

Nieuwste boek van Anya Niewierra 2024

Zoek je naar het nieuwste boek van Anya Niewierra? Hieronder houden we je op de hoogte van het boek van deze auteur dat als laatste uitgegeven is of binnenkort uitgegeven zal worden (2024).

de-nomade-anya-niewierra

De nomade, Anya Niewierra

Na het succes van de bestsellers Het bloemenmeisje en De Camino komt Anya Niewierra met De nomade. Een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden. De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Bekijk ook:  Recensie - Atlas: het verhaal van Pa Salt

Het nieuwste boek van Niewierra uit 2023

Het dossier Anya Niewierra

Het dossier, Anya Niewierra

In Het dossier van Hebban Thrillerprijs-winnaar Anya Niewierra overleeft de 46-jarige weduwe Josta Bresse een aanslag op haar leven en vermoedt al snel een relatie met haar werk als kunstvervalser voor het ddr-regime, 25 jaar eerder.

Ze gaat daarop op zoek naar haar ex-collega’s. De Stasi bracht de groep kort vóór de val van de muur naar de beruchte gevangenis Hohenschönhausen voor ondervraging. Reden: de diefstal van het dossier waarin de ddr-top haar geheime vervalsingsactiviteiten documenteerde.

Achtervolgd door huurmoordenaars probeert Josta het dossier in handen te krijgen, en haar speurtocht leidt uiteindelijk tot een confrontatie met de man die haar leven verwoestte. En hij plaatst haar opnieuw voor een gruwelijke keuze…

Uitgelicht

ook-dat-nog-anya-niewierra

Ook dat nog

In Ook dat nog gooit Anya Niewierra het, samen met Merel Godelieve, over een heel andere boeg.

In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert. Na haar scheiding moet de vijftiger Roos het doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen. Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de ‘wandelende graftakken’. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen.

Boeken zoals die van Anya Niewierra

Ben je op zoek naar boeken zoals De camino of de andere boeken van Anya Niewierra? Wellicht vind je de onderstaande titels ook leuk:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *