Karen Swan boeken: internationale bestsellers

Karen Swan maakte eerst carrière in de modewereld, maar inmiddels is ze internationaal bekend als schrijfster. Haar boeken prijkten in diverse landen op de bestsellerlijsten en dat zegt toch al wel wat over de kwaliteit. Al haar boeken hebben een internationaal tintje en dat is extra aansprekend als je van reizen houdt, zoals ik.

Wie is Karen Swan?

Karen Swan maakte carrière als modejournalist, maar op een gegeven moment zegde ze haar baan op om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan. Terwijl ze drie kinderen grootbracht, samen met haar geliefde puppy, begon ze boeken te schrijven. Ze wilde altijd al schrijfster worden en inmiddels is dat gelukt. Haar boeken zijn in vele talen vertaald. Ze woont in Sussex, middenin een bos en schrijft haar boeken het liefst vanuit een boomhut met uitzicht op nationaal park South Downs.

Alle boeken van Karen Swan op volgorde

Hieronder vind je alle boeken van Karen Swan op volgorde van uitgave. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden.

Serie Het wilde eiland op volgorde

  1. Het wilde eiland (2023) – The last summer
  2. Vuurlicht (2023) – The stolen hours
  3. Stormgloed (2024)

De beste boeken van Karen Swan

Wat is het beste boek van Karen Swan? Daarvoor zijn we niet alleen op ons eigen oordeel afgegaan, maar keken we ook welk boek de beste beoordeling kreeg op de bekende boekenplatforms. De onderstaande titels kwamen als beste boeken van Karen Swan uit de bus.

de-zweedse-affaire-karen-swan-boeken-op-volgorde

De Zweedse affaire

In De Zweedse affaire van Karen Swan werkt Bell al meer dan twee jaar als nanny voor het rijke en charmante echtpaar Hanna en Max Mogert en heeft het enorm naar haar zin. Maar dan zet een mysterieus telefoontje alles op zijn kop. Een medewerker van een medische kliniek vraagt of Bell een boodschap door kan geven: Hanna’s man is wakker geworden.

Bekijk ook:  Alle boeken van Jill Mansell (los te lezen feelgood)

Bell snapt er niets van. De ontwaakte man is niet Max, maar Hanna’s eerste echtgenoot, die na een ernstig ongeluk zeven jaar in coma lag. Nu hij weer bij kennis is, staat Hanna’s hele leven op losse schroeven. Terwijl het gezin, inclusief Bell, zoals altijd vertrekt voor een midzomer op de Zweedse eilanden, moet Hannah allesbepalende keuzes maken. En Bell speelt daarin een grotere rol dan ze van tevoren had kunnen bedenken…

karen-swan-de-schotse-ontdekking

De Schotse ontdekking – Karen Swan

Alex Hyde succesvol businesscoach, met een indrukwekkende lijst van cliënten en altijd te weinig tijd. Toch kan ze niet weigeren als ze het aanbod krijgt naar het prachtige eiland Islay te komen, om daar de CEO van een vooraanstaande whiskystokerij in het gareel te krijgen.

Maar daar zit Lochlan Farquhar helemaal niet op te wachten. Hij is een rebel, bovendien de erfgenaam van het familiebedrijf en is niet gewend om ‘nee’ te horen. In het winterse, ruige landschap moet Alex zich staande zien te houden, terwijl ze zich ondertussen ook ongewild aangetrokken voelt tot de weerbarstige Lochlan. En dan doet Alex een schokkende ontdekking, die haar voor een bijna onmogelijke keuze stelt…

Serie Het wilde eiland

het-wilde-eiland-karen-swan-op-volgorde

1. Het wilde eiland – Karen Swan

De eigenzinnige Effie woont al haar hele leven op het kleine, afgelegen eiland St. Kilda, aan de westkust van Schotland. Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Ze spoort bijzondere vogels en eieren voor hem op, en maakt een onuitwisbare indruk op hem met haar klimtalent en onverschrokkenheid.

Maar een week later verandert haar leven voorgoed: de bewoners van St. Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar is geworden. Effie wordt aan het werk gezet in Dumfries House – waar ook Lord Sholto woont. Ver weg van de wilde natuur kan Effie echter moeilijk aarden en wordt het duidelijk dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen.

En dan wordt er een lichaam ontdekt op het eiland. Er ontstaat een enorm schandaal, en Effie wordt verdacht. Terwijl ze probeert haar weg te vinden in de wirwar van geheimen wordt het steeds moeilijker te bepalen wie ze kan vertrouwen…

Vuurlicht Het wilde eiland deel 2 Karen Swan

2. Vuurlicht

Zomer 1929. Mhairi MacKinnon is wanhopig op zoek naar een echtgenoot. Als oudste van negen kinderen heeft haar vader haar duidelijk gemaakt dat hij haar niet langer meer kan onderhouden. Maar op St Kilda – het kleine, afgelegen eiland – zijn Mhairi’s opties beperkt. Gelukkig heeft hun buurman Donald misschien de oplossing: op het eiland Harris heeft hij een zakenrelatie die op zoek is naar een vrouw. Donald kan Mhairi meenemen om haar te introduceren tijdens zijn laatste oversteek van het jaar, voordat St Kilda in de herfst door de ruige zee voorgoed afgesloten wordt van de buitenwereld.

Bekijk ook:  De boeken van Julie Caplin op volgorde: ultieme vakantiefeelgood

Als Mhairi terugkeert heeft ze haar hart verloren – maar niet aan haar kersverse verloofde. In plaats daarvan is ze hartstochtelijk verliefd op een man die nooit de hare zal zijn, en na de winter wordt ze op Harris verwacht om daar voorgoed bij een vreemdeling te gaan wonen.

Dan wordt bekend dat St Kilda zal worden geëvacueerd, waardoor Mhairi en haar geliefde een paar maanden uitstel krijgen. Maar behalve talloze romantische gestolen uren brengt de lange, warme zomer ook hartzeer voor niet alleen Mhairi, maar ook haar vriendinnen Effie en Flora. En als er een lichaam wordt gevonden op het verlaten eiland, is er voor alle drie genoeg reden om verdacht te zijn…

Nieuwste boeken van Karen Swan

Op zoek naar het nieuwste boek van Karen Swan? Dat vind je hieronder.

Het wilde eiland 3: stormgloed-karen-swan-meerlezen

Het wilde eiland 3: Stormgloed – Karen Swan

Zomer 2024 komt het nieuwe boek van Karen Swan uit: Stormgloed.

In Stormgloed, het derde deel in de Wilde eiland-serie van Karen Swan, is Flora vastbesloten de gebeurtenissen op St Kilda voorgoed achter zich te laten. Voor fans van Lucinda Riley en Delia Owens.

Als Flora in Stormgloed van bestsellerauteur Karen Swan van de boot het vaste land op stapt, weg van haar vertrouwde St Kilda, weet ze dat dit het begin is van haar nieuwe leven met haar verloofde, James. Ze is vastbesloten de gebeurtenissen op het eiland voorgoed achter zich te laten. Maar terwijl ze een nieuwe versie van zichzelf probeert uit te vinden in Parijs, ontdekt ze dat het verleden haar niet zomaar loslaat…

Voor wie zijn de boeken van Karen Swan bedoeld?

Houd je van romantische boeken met een vleugje spanning? Dan geniet jij wellicht ook van de boeken van Karen Swan. De boeken van deze auteur zijn geschikt voor de liefhebbers van Lucinda Riley en Tracy Rees.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *