Alle boeken van Tracy Rees – bijzondere historische romans

Tracy Rees is een vrij nieuwe naam op het gebied van historische romans. Tot voor kort waren haar boeken mij onbekend, maar onlangs las ik een van deze boeken. Beslist een reden om meer boeken van deze auteur te lezen. Heb jij dat ook en ben je nieuwsgierig naar welke titels Tracy Rees nog meer op haar naam heeft staan? Je vindt alle boeken van Tracy Rees hieronder.

Wie is Tracy Rees?

Tracy Rees werd geboren in 1972 en komt uit Zuid-Wales. Ze volgde een studie in Cambridge en kwam uiteindelijk terecht bij een uitgeverij. Daarnaast heeft ze ook als leerkracht gewerkt. In 2015 won ze de Best Historical Read Award een ze won ook de Richard and Judy Search for a Bestseller-Competition. Na zoveel jaren bij een uitgeverij gewerkt te hebben, mag je uiteraard ook wel wat technische kennis van een schrijfster verwachten. Hoewel haar eerste boek pas in 2015 werd gepubliceerd, schrijft zij al haar hele leven.

Alle boeken van Tracy Rees

Hieronder vind je alle boeken van Tracy Rees. In deze boeken zit geen bepaalde volgorde, ze zijn los van elkaar te lezen.

Mijn zomers aan zee Tracy Rees

Mijn zomers aan zee samenvatting

1950. Chloe brengt elke zomer door bij familie in Tenby, waar ze eindeloze en onvergetelijke dagen op het strand beleeft. Alle zomers zijn even idyllisch, totdat ze een rijke, veel oudere jongen ontmoet waar ze als een blok voor valt. Op de avond van hun eerste date komt Chloe tot een ontdekking die haar de rest van haar leven zal achtervolgen.

2014. Nora‘s luxe leven verandert drastisch van het ene op het andere moment. In de onzekere tijd die volgt voelt ze zich het meest thuis op de prachtige stranden van Tenby. Maar Tenby verbergt een geheim – en Nora zal leren dat dit kleine stadje aan zee zelfs de meest pijnlijke herinneringen kan helen…

Recensie Mijn zomers aan zee – Tracy Rees

De kaft van Mijn zomers aan zee trok me al langer aan, omdat ik persoonlijk erg van de zee houd. Als kind was ook ik in de zomers vaak aan zee te vinden, en ik lees er dan ook graag over. Mijn zomers aan zee is een fijne roman die lekker wegleest. Per hoofdstuk wissel je steeds van personage, het ene moment lees je over Chloe, dan weer over Nora, waardoor je steeds in heden en verleden leest, zoals bijvoorbeeld ook in de boeken van Lucinda Riley vaak gebeurt. Echt storend is het niet, al lees ik persoonlijk liever één verhaallijn. Het verhaal is duidelijk geromantiseerd en dat maakt het soms een beetje te voorspelbaar. Het is echter wel een heerlijk boek om voor je ontspanning te lezen, omdat het zo afwisselend is. Een vleugje spanning, een schepje romantiek en een tikkeltje historie maken het boek tot een prettige roman. Tracy Rees heeft het in zich om heel beeldend te schrijven, wat dit boek alleen maar ten goede is gekomen. Een aanrader voor de zomervakantie!

het-geheim-van-silvermoor-tracy rees

Het geheim van Silvermoor samenvatting

Het geheim van Silvermoor van Tracy Rees is een meeslepend verhaal over Tommy, een veertienjarige jongen die is voorbestemd voor een ruig en uitzichtloos leven in de mijnen. Elke dag daalt hij af in het stoffige en benauwde duister, dat een hartverscheurend contrast vormt met de statige huizen net buiten het dorp. Tijdens zijn strooptochten op de uitgestrekte landgoederen fantaseert Tommy over een andere, betere toekomst.

Bekijk ook:  5 verfilmingen van boeken op Netflix

De enige die hem begrijpt is zijn beste vriendin Josie, die zich nooit onderdeel heeft gevoeld van haar familie en pas weet bij wie ze thuishoort als ze Tommy ontmoet. In hun grimmige leven zorgt alleen het mysterieuze, verlaten landhuis dat tussen hun dorpen in staat voor enige afleiding. Heston Manor is na een familietragedie afgesloten en sindsdien onbewoond. Als Josie en Tommy een groot geheim over de bewoners ontdekken, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn…

het-familiegeheim-van-florence-grace Tracy Rees

Het familiegeheim van Florence Grace samenvatting

In Het familiegeheim van Florence Grace van Tracy Rees komt Florence erachter dat ze verwant is aan de rijke en beruchte familie Grace. Maar al snel leert ze de keerzijde van die rijkdom kennen.

Het weesmeisje Florence Buckley woont bij haar oma op de uitgestrekte heidevelden van Cornwall. Ze leiden een simpel maar gelukkig bestaan. Totdat Florence’ oma overlijdt en er een lang verborgen geheim aan de oppervlakte komt: Florence blijkt familie te zijn van de rijke en beruchte familie Grace.

Halsoverkop verhuist Florence van het ruige platteland naar de sprankelende grote stad, waar ze wordt ondergedompeld in overvloedige rijkdom. Al snel blijkt echter dat dit leven een keerzijde heeft, want Florence raakt het contact kwijt met de mensen van wie ze houdt. Florence moet alle vertrouwde gewoontes van het platteland vergeten om het in de grote stad te kunnen maken en dan is er ook nog de aantrekkingskracht tot de mysterieuze Turlington Grace, die duistere geheimen lijkt te koesteren…

de-rozentuin-tracy-rees

De rozentuin samenvatting

In De rozentuin van Tracy Rees raken drie sterke vrouwen op onverwachte wijze in elkaars levens verstrikt. Zo heeft de rijke, maar eenzame Olive radicale plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen in haar omgeving het mee eens is. Haar buurmeisje Ottilie geniet ondertussen van haar nieuwe leven in Londen, maar maakt zich zorgen om haar zieke moeder. Hun dienstmeisje Mabs is opgetogen over haar nieuwe baan, die haar redt van een ruig leven op de werf. Een gevaarlijke ontdekking maakt echter dat Olive, Ottilie en Mabs samen moeten werken, om zichzelf en hun geliefden te beschermen…

Bekijk ook:  De historische romans van Jennifer Donnelly
het-brievenspoor-tracy-rees

Het brievenspoor samenvatting

In Het brievenspoor van Tracy Rees wordt Amy Snow verstoten als haar adoptieve zus Aurelia komt te overlijden. Maar dan blijkt dat deze haar een erfenis heeft nagelaten, inclusief mysterieuze brieven.

De meeslepende roman Het brievenspoor van Tracy Rees, bekend van o.a. Het geheim van Silvermoor en De rozentuin, begint in het Engeland van 1831. Op het landgoed van haar familie vindt de achtjarige Aurelia een baby in de sneeuw. Aurelia haalt haar ouders over het kind te adopteren en noemt haar Amy Snow. De twee meisjes groeien op als zusjes, maar als Aurelia op haar 23ste overlijdt wordt Amy onmiddellijk van het landgoed verbannen.

Maar helemaal breken met de familie kan ze niet: Aurelia heeft Amy een behoorlijke erfenis nagelaten, inclusief een mysterieuze reeks brieven met aanwijzingen. Als Amy de aanwijzingen opvolgt wacht haar een ontdekking die haar leven voorgoed zal veranderen…

de-lelievallei-tracy-rees

De lelievallei

Met personages uit De rozentuin.

 Rowena Blythe is jong, rijk en knap. Haar ouders willen dat ze een goede partij trouwt en laten daarom haar portret schilderen. Terwijl iedereen met ingehouden adem wacht op de aankondiging van Rowena’s verloving, wordt zij halsoverkop verliefd op Bartek, de assistent van de schilder. Rowena weet dat haar ouders hem nooit zullen accepteren, maar haar gevoelens zijn te sterk. Durft ze alles op het spel te zetten voor de liefde?

Het nieuwste boek van Tracy Rees

Ben je nieuwsgierig naar het nieuwste boek van Tracy Rees? Voorjaar 2023 werd De lelievallei uitgegeven. Inmiddels is haar nieuwe roman alweer aangekondigd. Dit boek wordt in oktober dit jaar uitgegeven. Hieronder kun je alvast lezen waar het over gaat.

Hartenstrijd-Tracy-Rees-Xander_meerlezen

Hartenstrijd

De twintigjarige Blue leidt een heerlijk leven in Richmond. Ze komt echter voor een grote verrassing te staan als haar vader op haar verjaardagsfeest een schokkende mededeling doet. Hij belooft de hand van zijn dochter aan de man die de mooiste liefdesbrief schrijft. Maar Blue heeft heel andere plannen, en ziet het niet zitten om het spelletje van haar vader mee te spelen…

Schrijfsters zoals Tracy Rees

Lees je de boeken van Tracy Rees graag? Dan kun je de boeken van de volgende schrijfsters wellicht ook wel waarderen:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *