Nieuwste boek van Santa Montefiore 2021

Bij het licht van de maan Montefiore

Het is alweer ruim een halfjaar geleden dat we de nieuwe Deverill-roman van Montefiore aankondigden. Dit deel zou de serie compleet moeten maken, hoewel de schrijfster hier in haar slotwoord niet eenduidig over is. Het zou best eens kunnen dat er nog een zesde deel van de Deverill-serie uitkomt, maar precies weten we het nog niet. Wat we wel zeker weten, is dat er begin augustus 2021 een nieuwe roman van Montefiore uitkomt. Dat is dus na het vijfde Deverill-deel het nieuwste boek van Santa Montefiore in 2021.

Nieuwste boek Santa Montefiore 2021

De releasedatum van het nieuwste boek van Santa Montefiore in 2021 staat nu gepland voor 3 augustus. Vanaf dat moment ligt de nieuwste roman van Santa Montefiore bij de boekhandels, maar je kunt nu alvast een exemplaar reserveren via bol.com, zodat je het boek echt als een van de eersten ontvangt.

Santa Montefiore heeft het boek geschreven tijdens de verveling van een lockdown. Ze had het boek dat gepland stond voor 2021 (de vijfde Deverill-roman) al af en wist niet goed wat ze met haar tijd aan moest. Ze kon kiezen tussen Netflixen en zonnen óf een nieuw boek schrijven. Dat heeft ze gedaan en dit boek ligt inmiddels bijna in de Nederlandse boekhandels.

De tuinen van Devon-serie

Goed nieuws, want ook dit boek gaat weer deel uitmaken van een serie. Deze serie krijgt de naam ‘De tuinen van Devon’. Het is dan ook logisch dat de serie zich in Engeland afspeelt, net als het grootste deel van de Deverill-serie. Hoeveel delen de Devon-serie gaat tellen, is nog niet bekend, maar Santa Montefiore heeft al wel gemeld dat ze het tweede deel al heeft geschreven: Flappy investigates.

Bij het licht van de maan samenvatting

Het nieuwste boek van Santa Montefiore van 2021 gaat ‘Bij het licht van de maan’ heten. De oorspronkelijke Engelse titel is Flappy entertains. Het boek gaat over Darnley Manor, een prachtig oud landhuis, gelegen in het zuidelijk deel van Engeland. Het zal alleen al een genot zijn om over de uitgestrekte tuinen te lezen. Het huis wordt bewoond door Flappy Scott-Booth, een personage waar je eigenlijk een fikse hekel aan zou moeten hebben. Ze is getrouwd met Kenneth, die echt een fortuin verdiend heeft met zijn fastfoodbedrijf. Zijn grootste obsessie is golf en het zal je dan ook niet verbazen dat ze een eigen golfbaan bij het huis hebben.

Bekijk ook:  Een nieuwe Deverill-roman van Santa Montefiore!

Flappy heeft pretenties, ze is bijzonder knap, competitief, stijlvol en… snobistisch. In juni stellen ze hun tuinen open voor publiek en dan laat Flappy zichzelf natuurlijk ook zien. Het is de enige periode in het jaar dat ze een snoeischaar in haar handen neemt. Bovendien geeft Flappy geweldige feesten. Maar op een gegeven moment krijgen ze nieuwe buren: Charles en Hedda Harvey-Smith. En die lijken alles net een beetje beter te doen dan Kenneth en Flappy. Flappy vindt het vreselijk als ze hoort dat het stel hún stoelen heeft ingepikt in de plaatselijke kerk. Ze wil niet verslagen worden door deze mensen en doet alles om indruk op hen en de rest van de omgeving te maken. Maar hoe kan ze die houding volhouden als Charles wel erg dichtbij komt? Zet ze haar hele leven op het spel?

Nieuwste boek Santa Montefiore 2021
Cover Bij het licht van de maan, het nieuwste boek van Santa Montefiore 2021

Bekende personages

Kun je niet wachten tot het boek uitkomt? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst een van haar andere boeken te lezen. Het belangrijkste personage uit dit nieuwste boek van Santa Montefiore komt namelijk ook voor in de Devon-serie. Het boek dat we bedoelen is ‘Onder de Italiaanse zon’.

Onder de Italiaanse zon samenvatting

Gracie was nooit een reislustig type, maar op haar achtenzestigste lijkt ze het er ineens van te nemen. Halsoverkop vertrekt ze naar het Italiaanse Toscane om een kookcursus te volgen. Haar dochter Carina moet er het hare van weten en samen met haar dochter vergezelt ze Gracie. Ze gaan naar de plaats Colladoro, waar ze overnachten bij Tancredi Bassanelli, een Italiaanse graaf. Wat voor geheim draagt Gracie met zich mee?

Bekijk hier: Alle boeken van Santa Montefiore

Bekijk ook:  De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1

Ben je net zo gek op de boeken van Santa Montefiore als wij? Volg ons dan op Facebook. We komen regelmatig met updates en raden ook vergelijkbare boeken aan.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Nieuwste boek van Santa Montefiore 2021”

Geef een antwoord