Een tijdloze liefde van Santa Montefiore

Het nieuwste boek van Santa Montefiore is inmiddels alweer aangekondigd. Als echte Montefiore-liefhebber kijken wij uit naar dit nieuwe boek. De vorige roman van Santa Montefiore ‘Bij het licht van de maan‘ viel helaas wat tegen, maar desalniettemin zijn de verwachtingen voor deze nieuwe roman hooggespannen. Waar gaat het boek over en wanneer komt het precies uit? Je leest hier alles wat we nu al weten over Een tijdloze liefde van Santa Montefiore.

Wanneer komt de nieuwe roman van Santa Montefiore uit?

Als vaste fan weet je het eigenlijk al: elk voorjaar, zo eind maart, begin april, komt het nieuwe boek van Santa Montefiore uit. Haar nieuwe roman is op 29 maart 2022 uitgekomen. In het Engels zou het boek in eerste instantie uitgegeven worden onder de titel A timeless love, maar uiteindelijk werd de titel An Italian Girl in Brooklyn.

Waar gaat Een tijdloze liefde over?

een-tijdloze-liefde-santa-montefiore-meerlezen

Een tijdloze liefde gaat over Evelina, die als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini opgroeit in het Noord-Italië van de jaren dertig. In die bruisende periode raakt ze verliefd op Ezra Zanotti. Hij is een groot muzikaal talent, maar tevens de zoon van een Joodse textielverkoper. Hun romance blijft geheim, maar in 1939 verandert de wereld om hen heen radicaal. Mussolini sluit een verbond met Hitler. De vader van Ezra denkt dat vluchten niet nodig is. Als de Duitse troepen Italië binnenmarcheren, helpt Evelina Ezra en andere verzetsstrijders om zich verborgen te houden. Maar Ezra wordt gevangengenomen als hij in de heuvels is. Evelina weigert echter te geloven dat hij dood is. Totdat zijn rabbi haar vertelt dat hij met de familie in Auschwitz heeft gezeten en dat niemand van de familie het overleefd kan hebben. Na de oorlog vertrekt Evelina dan ook met een gebroken hart naar Amerika.

Bekijk ook:  Tamara McKinley boeken op volgorde: Zomerstorm en andere favorieten

Na een aantal jaar in Amerika trouwt Evelina met een wat oudere man. Samen krijgen ze 3 kinderen. Ezra zit nog steeds in haar hart, maar Evelina merkt dat er verschillende manieren zijn om iemand lief te hebben en is gelukkig met haar leven. Dan komt ze Ezra plotseling tegen bij een koffietentje in de buurt. Hij heeft Auschwitz overleefd en woont al enige jaren in New York. Evelina wil haar nieuwe leven meteen voor hem opgeven. Maar wat heeft de tijd met hen gedaan?

Wat mag je van deze roman verwachten?

Het duurde even voor we Een tijdloze liefde van Santa Montefiore konden lezen, maar onze verwachtingen zijn niet teleurgesteld. Hoewel het vorige boek van Santa Montefiore tegenviel, is dit boek weer een echte Montefiore. Haar historische verhalen zijn altijd beter dan haar hedendaagse romans, omdat ze een bepaalde verdieping aan het verhaal weet te geven die je raakt. De synopsis van dit boek doet ons denken aan De Vergeet-mij-niet-sonate, een van onze favorieten van Montefiore. Het boek heeft een prachtige emotionele lading en je krijgt eigenlijk pas aan het einde van het boek door hoe het verhaal in elkaar zit, wat voor een liefdesroman lang niet altijd vanzelfsprekend is. Een tijdloze liefde is een erg waardevol boek, met veel mooie elementen. Een aanrader!


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  Isabel Allende: haar beste boeken & het nieuwste boek

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *