De boeken van Natasha Lester: goed geschreven en gebaseerd op feiten

De boeken van Natasha Lester zijn deels gebaseerd op feiten, maar het is vooral haar schrijfstijl die overtuigt. Deze romans zitten goed in elkaar, hebben diverse verhaallijnen en de nodige diepgang. Natasha Lester licht ook bij al haar romans toe welk gedeelte er op waarheid gebaseerd is en wat aan haar fantasie ontsproten is. Tot nu toe spelen haar romans zich rond de Tweede Wereldoorlog af, maar wie weet komt ze nog eens met een ander onderwerp. Wij kijken alvast uit naar het nieuwe boek van Natasha Lester.

De boeken van Natasha Lester op volgorde van uitgave

Er zijn nog niet zoveel boeken van Natasha Lester beschikbaar als wij zouden willen, maar hopelijk kunnen we er in de loop der jaren nog veel aan dit lijstje toevoegen. Hieronder vind je de boeken van Natasha Lester op volgorde van uitgave:

het-huis-in-parijs-natasha-lester

Het huis in Parijs

Als Kat Jourdan een collectie Dior-jurken ontdekt in haar oma’s huis, begint een zoektocht naar haar familiegeschiedenis die leidt naar de Tweede Wereldoorlog, en een pilote genaamd Skye Penrose…

Engeland, 1939. Skye Penrose voelt zich nergens gelukkiger dan in haar rol als piloot. Als ze via haar jeugdliefde Nicholas gevraagd wordt een bijdrage te leveren aan de oorlog, zegt ze onmiddellijk ja. Dat Nicholas inmiddels verloofd is met de mysterieuze Franse Margaux Jourdan is een teleurstelling…

Bekijk ook:  De wervelende boeken van Kate Mosse: series op volgorde

Australië, heden. Als museumconservator Kat Jourdan een exclusieve collectie Dior-jurken aantreft in een kledingkast in haar oma’s oude huis in Engeland, een huis waarvan ze het bestaan niet wist, is dat het begin van een zoektocht naar de waarheid over haar familie…

de-drie-levens-van-alix-st-pierre

De drie levens van Alix St. Pierre

1943. Alix St. Pierre wordt gerekruteerd door de Amerikaanse inlichtingendienst en naar Europa gestuurd. Haar doelwit is een nazi die misschien bereid is de geallieerden te helpen – maar er is ook een kans dat hij een dubbelagent is.

1946. De oorlog is voorbij, en Alix verhuist naar Parijs om persvoorlichter te worden voor Christian Dior. Wanneer een oude bekende uit de oorlog in haar nieuwe wereld opduikt, realiseert Alix zich dat alleen zij het onrecht uit het verleden kan rechtzetten. Maar tegen welke prijs?

Wie is Natasha Lester?

Natasha Lester is een echte modeliefhebster en dat sijpelt ook door in haar boeken. Schrijven is altijd haar grote droom geweest en haar eerste publicatie was een gedicht. Echt makkelijk is het echter nooit geweest, want ze heeft ook drie kinderen grootgebracht en een baan in de mode-industrie gehad. Toch kreeg ze het voor elkaar om een eerste boek te schrijven en vanaf 2016 worden haar boeken in het Engels gepubliceerd. Daar komen steeds meer talen bij, dus het ziet ernaar uit dat Natasha haar droom voort kan zetten. De auteur woont met haar man, drie kinderen en twee kippen in Perth, in West-Australië.

Auteurs zoals Natasha Lester

Ben je op zoek naar vergelijkbare boeken? Deze auteur heeft wel een geheel eigen schrijfstijl, maar als je haar boeken mooi vond, vind je de boeken van de volgende auteurs misschien ook mooi. De eerste twee schrijven eveneens oorlogsromans, Clare Marchant richt zich meer op algemene historische romans.

Bekijk ook:  25 romans die zich afspelen in Griekenland

Bekijk ook: 30 indrukwekkende romans over de oorlog


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *