Recensie Het verborgen ei, Kelli Stuart

Het is een van de boeken die we opgenomen hebben in de top 10 nieuwe boeken van augustus 2022: Het verborgen ei van Kelli Stuart. Dit boek is in de achterliggende maand uitgegeven door uitgeverij Kok Boekencentrum. Waar gaat het boek over en wat mag je ervan verwachten? Dat en meer lees je in deze recensie van Het verborgen ei van Kelli Stuart.

Gegevens van het boek

Het verborgen ei Kelli Stuart
  • Titel: Het verborgen ei
  • Auteur: Kelli Stuart
  • Uitgeverij: Kok Boekencentrum
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 416 blz.

Waar gaat Het verborgen ei over?

Het verborgen ei neemt je mee terug de geschiedenis in. Het verhaal handelt over Rusland, dat aan de vooravond van de Revolutie staat. Tegelijkertijd is er een hedendaagse verhaallijn over een meisje dat haar hele leven haar vader heeft moeten missen en kennis met hem maakt op zijn sterfbed.

De flaptekst zegt:

In ‘Het verborgen ei’ van Kelli Stuart beschermt Alma Pihl een voorwerp dat nooit in handen van de tsaar mag vallen: een prachtig ei, gemaakt door Fabergé, met binnenin een revolutionaire verrassing.

Alma verbergt het ei zo goed, dat het honderd jaar later nog steeds onvindbaar is wanneer de dochter van een beroemde schatzoeker naar het ei op zoek gaat om de laatste wens van haar terminaal zieke vader in te willigen. Het is het begin van een zoektocht die haar eigen leven in gevaar zal brengen…

Bekijk ook:  Recensie Wacht op mij - Santa Montefiore

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boek zit goed in elkaar, de verhaallijnen zijn mooi met elkaar verweven en je leest afwisselend hoofdstukken over heden en verleden.

Recensie Het verborgen ei van Kelli Stuart

Wat beslist een pre is bij dit boek, is dat je over een stukje geschiedenis leest waarover eigenlijk nog maar weinig geschreven is. Vrijwel iedereen kent het ‘Fabergé-ei’ wel, maar wat weet je er nu echt over? In dit boek lees je een stukje achtergrondinformatie, zonder dat het ergens langdradig wordt. Dankzij deze vlot geschreven roman weet je plotseling hoe een Fabergé-ei in elkaar zit en waarom ze gemaakt werden. Persoonlijk heb ik het meest genoten van de historische verhaallijn in het boek. Het verhaal van Alma is wervelend beschreven, vol met rijke details en verrassende wendingen. In de hedendaagse verhaallijn speelt Ava de hoofdrol. Dat verhaal is in eerste instantie wat meer kabbelend, maar uiteindelijk gaat het naar een spannend, mooi einde toe.

Is Het verborgen ei een aanrader?

Het verborgen ei is zeker een aanrader. Een mysterieus boek over de Russische Revolutie met veel verschillende lagen. Verrassende weetjes over de hofjuwelier van de Romanovs, een roerend verhaal over vinden en loslaten en mooi uitgewerkte personages. Het verhaal blijft boeiend tot de laatste bladzijde. En het einde? Dat zie je vast niet aankomen.

Andere boeken van Kelli Stuart

Van Kelli Stuart zijn er in het Engels inmiddels meer boeken uitgegeven, maar in het Nederlands zijn het er pas twee:

Bekijk ook:  Recensie De schaduw van Vermeer, Jeroen Windmeijer

De verwachting is echter dat er nog wel meer boeken van haar hand zullen verschijnen in ons land. Daarvan houden we je zeker op de hoogte. Volg ons op Facebook, Pinterest of Instagram.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *