De boeken van Marc Raabe op volgorde

Marc Raabe is een naam die je als thrillerlezer vast al vaker tegen bent gekomen. Zijn thrillers zijn populair bij een breed publiek. Zijn boeken zijn vergelijkbaar met die van Robert Bryndza of Lisa Jewell. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je zijn boeken, waaronder de serie Tom Babylon op volgorde, en lees je meer over de auteur zelf.

Wie is Marc Raabe?

Marc Raabe werd geboren in Keulen in 1968. Hij is een Duitse schrijver, maar daarnaast is hij ook grafisch ontwerper, redacteur en leidt hij zijn eigen filmproductiebedrijf. Het meest bekend is zijn boekenserie over Tom Babylon. Deze boeken stonden weken in de top 10 van de Duitse bestsellerlijsten, maar zijn ook in ons land razend populair.

Alle boeken van Marc Raabe op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Marc Raabe op volgorde. Zijn serie Tom Babylon is het meest bekend, maar er is ook een los te lezen boek van deze schrijver verschenen.

Los te lezen boeken van Marc Raabe

  • Kerf (Originele titel: Schnitt

Tom Babylon

  1. Sleutel 17 (Originele titel: Schlüssel 17)
  2. Kamer 19 (Originele titel: Zimmer 19)
  3. De horzel (Originele titel: Die Hornisse)
  4. De kelder (Originele titel: Violas Versteck)

1. Sleutel 17, Marc Raabe

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.
Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel.
Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in.
Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

Tom Babylon 2 Kamer 19 Marc Raabe

2. Kamer 19, Marc Raabe

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.
Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.
Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

3. De horzel, Marc Raabe

‘I love you all!’
Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben. Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.

Bekijk ook:  De boeken van David Ellis, schrijver én rechter

Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

4. De kelder, Marc Raabe

Tom Babylon is al meer dan twintig jaar op zoek naar zijn zusje Viola, die in 1998 spoorloos verdween. En opeens is er een aanwijzing: een recente foto van Viola, die zich verborgen houdt in de kelder van zijn vader. Heeft Werner Babylon iets te maken met haar verdwijning?
Even later wordt Toms vader gedood bij een mysterieuze aanval op de Berlijnse metro. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de dader ook op zoek is naar Viola. En Tom denkt te weten wie erachter zit: zijn voormalige mentor Dr. Walter Bruckmann, die zwoer Toms leven tot een hel te maken.
Maar hoe kan een man die sinds zijn veroordeling in een bewaakte psychiatrische inrichting in de Alpen zit een moord plegen in Berlijn?

Wanneer komt het nieuwste boek van Marc Raabe uit?

Momenteel is het vierde deel in de Tom Babylonserie al aangekondigd. Tom Babylon 4, De kelder, wordt uitgegeven op 14 februari 2023.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *