Sofia Caspari: boeken om echt bij weg te dromen

De romans van Sofia Caspari zijn fijne boeken om echt helemaal in te duiken. De Argentinië-trilogie is geliefd bij lezers van historische romans. Wanneer je houdt van de boeken van Tamara McKinley en Sarah Lark, dan zijn de boeken van Sofia Caspari misschien ook wel iets voor jou. Lees hier meer over de Argentinië-trilogie van deze schrijfster.

Wie is Sofia Caspari?

Wie is de persoon achter de schrijfster Sofia Caspari? Haar boeken vallen meteen op, omdat ze over Argentinië weet te schrijven als geen ander. Dat is ook niet zo verbazingwekkend, daar Sofia jaren in Argentinië gewoond heeft. Vandaag de dag woont ze met haar man en kinderen in Duitsland, waar ze ook geboren is. De boeken zijn dan ook oorspronkelijk in het Duits geschreven.

Serie van Sofia Caspari op volgorde

Hieronder vind je de serie van Sofia Caspari op volgorde. Deze boekenreeks wordt ook wel de Argentinië-trilogie of de Verre Kusten-reeks genoemd.

  1. In het land van de koraalboom (Originele titel: Im Land des Korallenbaums)
  2. De baai van de flamingo’s (Originele titel: Die Lagune der Flamingos)
  3. Het lied van de waterval (Originele titel: Das Lied des Wasserfalls)

De Argentiniëtrilogie van Sofia Caspari uitgelicht

Hieronder vertellen we kort meer over de inhoud van ieder deel uit de Argentinië-serie. Een korte samenvatting van de boeken van Sofia Caspari.

Argentinië-serie deel 1: In het land van de koraalboom

in-het-land-van-de-koraalboom-sofia-caspari

In deel 1 van de Argentinië-serie van Sofia Caspari maken we kennis met twee jonge vrouwen: Victoria Santos en Anna Weinbrenner. In 1863 reizen zij per schip naar Argentinië, het land waar hun echtgenoten al naartoe gereisd zijn. Ze hopen op een betere toekomst. Victoria gaat naar haar rijke schoonfamilie, die op een landgoed in Noord-Argentinië leeft. Anna is niet zo fortuinlijk en zal elk dubbeltje om moeten draaien. Maar als ze eenmaal in Argentinië zijn, wacht hen allebei schrik. Victoria valt al snel van haar roze wolk en ook Anna krijgt een schokkend bericht te verwerken.

Bekijk ook:  De boeken van Anthony Doerr

Argentinië-serie deel 2: De baai van de flamingo’s

de-baai-van-de-flamingos-sofia-caspari

De Verre Kusten-boekenreeks gaat verder in 1876. In dit boek volg je het verhaal van de weduwe Annelie, die een nieuw huwelijk aangaat om voor een betere toekomst voor haar dochter Mina te zorgen. Haar tweede man blijkt echter losse handjes te hebben en wanneer Mina ouder wordt, breekt het moment aan dat ze niet anders meer kunnen dan vluchten. Ze gaan naar Buenos Aires en hopen op hulp van buitenaf. Dat vinden ze in Aurelio Alonso, maar ook hij blijkt een dubbele agenda te hebben. Als ze daarachter komen, is het echter al veel te laat. Annelie ziet nog maar één uitweg…

Argentinië-serie deel 3: Het lied van de waterval

het-lied-van-de-waterval-sofia-caspari

Het verhaal gaat verder met Clarissa en Javier, die in 1897 hun huwelijksdag vieren met een uitje naar de Iguazú watervallen. Dat mondt echter uit in een catastrofe als Clarissa bewusteloos op de oever gevonden wordt. De arts Robert Metlzer vindt haar, maar Clarissa weet niet meer wat er met haar gebeurd is. Aurora is in Buenos Aires en zij wil het liefste arts worden. Dat valt echter niet mee in een typische mannenwereld, want voor vrouwen is het nog niet zo gewoon om voor arts te studeren in die dagen. Ze wordt behoorlijk tegengewerkt en iedereen vindt dat ze maar beter gewoon kan trouwen. Maar Aurora’s liefdesleven is ronduit ingewikkeld te noemen.

Recensie boeken Sofia Caspari

Hoewel de boeken van Sofia Caspari soms een beetje neigen naar langdradig, zijn de verhalen zeer de moeite waard. Ook weet ze heel fijn de sfeer van een ander land te schetsen en waan je je soms echt even in Argentinië. Persoonlijk vond ik deel 2 het mooiste boek uit deze serie, dus ben je niet zo’n serie-lezer, dan raden wij je dat deel echt aan. De boeken kunnen prima afzonderlijk gelezen worden, maar er loopt wel een rode draad doorheen die in alle boeken terugkomt. De boeken doen enigszins denken aan de romans van Sarah Lark.

Bekijk ook:  Alle boeken van J.D. Barker, Sam Porter serie op volgorde

Schrijfsters zoals Sofia Caspari

Heb je alle boeken van Sofia Caspari al gelezen en heb je ervan genoten? Dan ben je wellicht op zoek naar schrijfsters zoals Sofia Caspari. Als je naar boeken zoekt die vergelijkbaar zijn met de Argentinië-trilogie, dan raden wij je de volgende schrijvers aan:

Heb jij nog andere aanraders? Aarzel niet om hieronder een reactie achter te laten.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *