Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

Ben jij ook zo’n fan van Sarah Lark? De schrijfster is dol op Nieuw-Zeeland en die liefde voor het land vind je ook terug in haar boeken. Veel van haar series spelen zich daar af, maar ze heeft ook voor wat andere settings gekozen, zoals Jamaica in de serie van Het eiland van duizend bronnen. Deze auteur weet altijd een heel mooi beeld van de omgeving en de tijdgeest te schetsen, waardoor je echt even helemaal weg kunt dromen. Hieronder vind je een handig overzicht met alle boeken van Sarah Lark die tot nu toe in Nederland gepubliceerd zijn. Ook lees je wat meer over de schrijfster zelf.

Over Sarah Lark

Wie is Sarah Lark, de schrijfster achter deze boeken? Sarah Lark is eigenlijk een pseudoniem. De schrijfster heet Christiane Gohl. Onder haar eigen naam heeft ze eigenlijk vrijwel alleen boeken over paarden uitgebracht. Ze heeft nog meer pseudoniemen, maar we concentreren ons hier op Sarah Lark en de boeken die daarbij horen. De andere boeken die ze schreef, als Ricarda Jordan bijvoorbeeld, zijn vrijwel allemaal uitsluitend in het Duits of Spaans verkrijgbaar.

Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

De meeste boeken die Sarah Lark heeft uitgebracht, maken onderdeel uit van een serie. Het is dus handig om de volgorde van de boeken van Sarah Lark te weten.

De los te lezen boeken van Sarah Lark

Volgorde series Sarah Lark

Sarah Lark heeft diverse series geschreven, waarvan haar Nieuw-Zeeland Saga’s de bekendste zijn. In principe zijn de delen ook los te lezen, maar als je eenmaal één boek uit de serie gelezen hebt, wil je de rest hoogstwaarschijnlijk ook lezen. Onze tip is dus om altijd met het eerste deel te beginnen.

Nieuw-Zeeland Saga I: De vrouwen van Kiward op volgorde

Hieronder vind je de volgorde van De vrouwen van Kiward van Sarah Lark.

 1. Het land van belofte, originele titel: Im Land der weißen Wolke
 2. Het lied van de wolken, originele titel: Das Lied der Maori
 3. De roep van het land, originele titel: Der Ruf des Kiwis
 4. Een nieuwe wereld, originele titel: Eine Hoffnung am Ende der Welt

Op zoek naar de eerdere uitgaves? Hieronder vind je de tweedehands boeken van Kiward Station.

 1. Het land van belofte, originele titel: Im Land der weißen Wolke
 2. Het lied van de wolken, originele titel: Das Lied der Maori
 3. De roep van het land, originele titel: Der Ruf des Kiwis
 4. Een nieuwe wereld, originele titel: Eine Hoffnung am Ende der Welt

Het vierde deel in deze serie is een los te lezen boek dat helemaal aansluit op Kiward Station en ook over dezelfde personen gaat. Het leuke is dat Kiward Station onlangs helemaal in een nieuwe uitgave is verschenen. Deze boeken zijn voordeliger in de aanschaf.

Bekijk ook:  De wervelende boeken van Kate Mosse: series op volgorde

De eerste Nieuw-Zeeland Saga, Kiward Station of De vrouwen van Kiward Station, volgt een aantal generaties. In 1852 scheep je met Gwyneira en Helen in op reis naar Nieuw-Zeeland. Ze worden beste vriendinnen, maar moeten door omstandigheden hun vriendschap verborgen houden. In het tweede deel volg je de kleindochters van Gwyn en Helen: Kura en Elaine. Het derde boek gaat over de achterkleindochter Gloria, die opgroeit in Nieuw-Zeeland, maar door haar moeder op 12-jarige leeftijd op een Engelse kostschool ondergebracht wordt. Gloria wil koste wat het kost terug naar Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland Saga II: Rata Station volgorde

Hieronder zie je wat de volgorde is van de serie Rata Station van Sarah Lark.

 1. De tijd van de vuurbloemen, originele titel: Die Zeit der Feuerblüten
 2. De zang van de hoornschelp, originele titel: Der Klang des Muschelhorns
 3. De legende van de vuurberg, originele titel: Die Legende des Feuerberges

Serie De sterren van Matariki op volgorde (Eerder uitgegeven onder Elizabeth Station)

 1. Het land met de gouden kust, originele titel: Das Gold der Maori
 2. De schaduw van de kauri-boom, originele titel: Im Schatten des Kauribaums
 3. De dag van de zonnewende, originele titel: Die Tränen der Maori-Göttin

Ben je op zoek naar de oudere uitgaves? Hieronder vind je de tweedehands versies van de serie. Elizabeth Station is eveneens een serie die zich afspeelt in Nieuw-Zeeland tijdens de 19de en 20ste eeuw. De volgorde van Elizabeth Station is als volgt:

 1. Het land met de gouden kust, originele titel: Das Gold der Maori
 2. De schaduw van de kauri-boom, originele titel: Im Schatten des Kauribaums
 3. De dag van de zonnewende, originele titel: Die Tränen der Maori-Göttin

Elizabeth Station is een echte familiesaga, zoals je die van Sarah Lark gewend bent. De delen zijn ook verkrijgbaar als e-book en eveneens los te lezen.

Volgorde Cascarilla Gardens (Eerder uitgegeven als Jamaica Saga)

Liever starten met een kortere serie? Dan is de serie Cascarilla Gardens, ook wel Jamaica Saga of Cariben-serie genoemd, geknipt voor jou. Deze serie bestaat uit slechts twee delen en is net als de rest, heerlijk om te lezen. Hier vind je de volgorde van de serie Cascarilla Gardens van Sarah Lark:

 1. Het eiland van duizend bronnen, originele titel: Die Insel der tausend Quellen
 2. Dochter van de mangroven, originele titel: Die Insel der roten Mangroven

Op zoek naar de vorige versies? Die vind je hieronder tweedehands.

 1. Het eiland van duizend bronnen, originele titel: Die Insel der tausend Quellen
 2. Dochter van de mangroven, originele titel: Die Insel der roten Mangroven

Serie Het nieuwe land op volgorde

Het nieuwe land is een vrij nieuwe serie van deze auteur. In Grote dromen volg je het verhaal van Nellie, die graag dierenarts wil worden. Hiervoor reist ze de hele wereld door: vanuit België reist ze via Nederland en Duitsland naar Nieuw-Zeeland, waar het avontuur op haar wacht.

 1. Grote dromen, originele titel: Große Träume
 2. Goede hoop, originele titel: Voller Hoffnung
 3. Een moedig besluit, originele titel: Mutige Wege
grote-dromen-sarah-lark

Het nieuwe land 1. Grote dromen

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek. Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht…

Bekijk ook:  De boeken van Natasha Lester: goed geschreven en gebaseerd op feiten
goede-hoop-sarah-lark

Het nieuwe land 2. Goede hoop, Sarah Lark

Deel 2 in de nieuwe serie van Sarah Lark en vervolg op Grote dromen.

Nieuw-Zeeland, 1929. Na hun vlucht uit Europa bouwen Nellie en Maria een nieuw leven op in Nieuw-Zeeland. De twee dierenartsen openen een praktijk, maar het geluk in hun werk duurt niet lang. De gevolgen van de wereldwijde economische crisis zijn ook voelbaar in Nieuw-Zeeland. Om in hun onderhoud te voorzien, treden Maria en haar man in dienst als dierenartsen bij een circus, dat hen helemaal naar Australië brengt. En ook de liefde tussen Nellie en Walter wordt door de dreigende oorlog op de proef gesteld…

het-nieuwe-land-een-moedig-besluit-sarah-lark

Het nieuwe land 3: Een moedig besluit

Nieuw-Zeeland, 1955. Als Nellies dochter Grit tijdens een tour in Europa ontdekt dat ze zwanger is, neemt ze het eerstvolgende schip terug naar haar moeder. Eenmaal thuis moet ze eerst met haar verleden afrekenen voordat ze aan de toekomst kan denken.

Maria’s dochter Daphne heeft haar studie diergeneeskunde afgerond, maar wil niet in het familiebedrijf gaan werken. Ze besluit een onderzoekspositie te aanvaarden, die haar uiteindelijk naar Congo zal leiden. Maar de Belgische kolonie is in beroering en binnenkort zal Daphne daar niet meer veilig zijn…

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

NIEUW: Serie Ivy op volgorde

Op zoek naar het nieuwste boek van Sarah Lark? Hieronder vind je de twee delen uit de nieuwe serie van Sarah Lark. Op zoek naar het derde deel in de serie Ivy? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want de serie is hiermee compleet.

 1. Dochter van twee werelden
 2. Vriendinnen voor het leven (zomer 2024)

Dochter van twee werelden

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur – én op Adrian Edgecumbe, de grootwildjager die hen rondleidt. Al snel na de bruiloft blijkt echter dat Ivy voor Adrian niets meer is dan een trofee… Wanneer Adrian sneuvelt in de oorlog, neemt Ivy de leiding over het bedrijf. Op haar safari’s worden geen dieren geschoten, alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar Ivy zet vastberaden door, gesteund door Sanele Zulu, Adrians rechterhand. Maar hun vriendschap ontwikkelt zich voorzichtig tot méér, en die relatie kan op nog meer afkeuring rekenen dan haar werk… ‘Dochter van twee werelden’ is het eerste boek in deze trilogie over Ivy.

sarah-lark-vriendinnen-voor-het-leven-deel-2-65f31ad94a87b_11zon

2. Vriendinnen voor het leven

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ze woont op Edgecumbe Farm met haar man en jonge dochters, tot een neef van haar eerste man op de stoep staat. Hij claimt dat híj, niet Ivy, de rechtmatige erfgenaam van Edgecumbe Farm is. Ivy en haar familie worden hun huis uitgezet en vertrekken naar Nairobi.

Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht omdat haar familie vasthoudt aan de traditie dat ze haar bejaarde echtgenoot het graf in moet volgen bij zijn dood. Haar vriendschap met Ivy, die ook haar eigen pad gekozen heeft, doet haar koers zetten naar Kenia. Maar de reis loopt niet voorspoedig…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Wellicht is de serie De zeven zussen van Lucinda Riley ook iets voor jou?


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *