Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

Ben jij ook zo’n fan van Sarah Lark? Hieronder vind je een handig overzicht met alle boeken van Sarah Lark die tot nu toe in Nederland gepubliceerd zijn. Ook lees je wat meer over de schrijfster zelf.

Over Sarah Lark

Wie is Sarah Lark, de schrijfster achter deze boeken? Sarah Lark is eigenlijk een pseudoniem. De schrijfster heet Christiane Gohl. Onder haar eigen naam heeft ze eigenlijk vrijwel alleen boeken over paarden uitgebracht. Ze heeft nog meer pseudoniemen, maar we concentreren ons hier op Sarah Lark en de boeken die daarbij horen. De andere boeken die ze schreef, als Ricarda Jordan bijvoorbeeld, zijn vrijwel allemaal uitsluitend in het Duits of Spaans verkrijgbaar.

Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

De meeste boeken die Sarah Lark heeft uitgebracht, maken onderdeel uit van een serie. Het is dus handig om de volgorde van de boeken van Sarah Lark te weten.

Deze boeken zijn los te lezen:

Ellinor schrikt enorm als ze tot de ontdekking komt dat zij en haar moeder eigenlijk helemaal geen familie zijn van de mensen die zij altijd als familie beschouwd heeft. Ellinor gaat op zoek naar haar wortels en reist daarbij de halve wereld rond. Geniet van de mooi beschreven decors in Wenen, Kroatië en Nieuw-Zeeland en kom achter het enorme geheim dat deze familie met zich meetorst.

De geheimen van het winterhuis is eveneens als ebook beschikbaar.

Stephanie is een journaliste die in Nieuw-Zeeland opgroeide. Ze woont echter al veel langer in de Duitse stad Hamburg. Van haar vroegste kinderjaren weet ze niets meer af en ook over haar vader kan ze zich niets meer herinneren. Dat komt haar vreemd voor, omdat vrijwel iedereen wel iets weet van vroeger. Toch is ze nieuwsgierig en ze gaat terug naar het huis waar ze opgroeide om meer te weten te komen. Haar geheugen lijkt echter gewist te zijn door een traumatische ervaring. Wil ze het wel echt weten? Haar nieuwsgierigheid overwint het. Met behulp van een Maori-leraar en het oude dagboek van een Maori-meisje gaat Stephanie op zoek naar haar roots. Uiteraard speelt ook dit verhaal zich weer af in Nieuw-Zeeland.

Ook Het familiegeheim is beschikbaar als e-book.

 • Alle sterren aan de hemel

Een relatief nieuw boek van Sarah Lark is Alle sterren aan de hemel. Het verhaal begint in de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog. Mia en Julius worden halsoverkop verliefd, maar Mia is joods en Julius is van adellijke afkomst. Hun huwelijk wordt niet goedgekeurd door hun familie en vrienden. Om aan de oorlog en de oordelen van hun omgeving te ontkomen, emigreren Mia en Julius naar Nieuw-Zeeland. De oorlog haalt hen echter in als ze verdacht worden van spionage voor Duitsland. Ze worden apart van elkaar gevangen gezet en Wilhelmina, een jonge vrouw die al langer in Nieuw-Zeeland woonde, probeert hun bedrijf draaiende te houden. Maar ook zij heeft zo haar eigen agenda.

Ook beschikbaar als e-book.

Bekijk ook:  Boek Koningsdag - Lidewij Martens

Volgorde series Sarah Lark

Sarah Lark heeft diverse series geschreven, waarvan haar Nieuw-Zeeland Saga’s de bekendste zijn. In principe zijn de delen ook los te lezen, maar als je eenmaal één boek uit de serie gelezen hebt, wil je de rest hoogstwaarschijnlijk ook lezen. Onze tip is dus om altijd met het eerste deel te beginnen.

Nieuw-Zeeland Saga I: De vrouwen van Kiward op volgorde

Hieronder vind je de volgorde van De vrouwen van Kiward van Sarah Lark.

 1. Het land van belofte, originele titel: Im Land der weißen Wolke
 2. Het lied van de wolken, originele titel: Das Lied der Maori
 3. De roep van het land, originele titel: Der Ruf des Kiwis
 4. Een nieuwe wereld, originele titel: Eine Hoffnung am Ende der Welt

Op zoek naar de eerdere uitgaves? Hieronder vind je de tweedehands boeken van Kiward Station.

 1. Het land van belofte, originele titel: Im Land der weißen Wolke
 2. Het lied van de wolken, originele titel: Das Lied der Maori
 3. De roep van het land, originele titel: Der Ruf des Kiwis
 4. Een nieuwe wereld, originele titel: Eine Hoffnung am Ende der Welt

Het vierde deel in deze serie is een los te lezen boek dat helemaal aansluit op Kiward Station en ook over dezelfde personen gaat. Het leuke is dat Kiward Station onlangs helemaal in een nieuwe uitgave is verschenen. Deze boeken zijn voordeliger in de aanschaf.

De eerste Nieuw-Zeeland Saga, Kiward Station of De vrouwen van Kiward Station, volgt een aantal generaties. In 1852 scheep je met Gwyneira en Helen in op reis naar Nieuw-Zeeland. Ze worden beste vriendinnen, maar moeten door omstandigheden hun vriendschap verborgen houden. In het tweede deel volg je de kleindochters van Gwyn en Helen: Kura en Elaine. Het derde boek gaat over de achterkleindochter Gloria, die opgroeit in Nieuw-Zeeland, maar door haar moeder op 12-jarige leeftijd op een Engelse kostschool ondergebracht wordt. Gloria wil koste wat het kost terug naar Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland Saga II: Rata Station volgorde

Hieronder zie je wat de volgorde is van de serie Rata Station van Sarah Lark.

 1. De tijd van de vuurbloemen, originele titel: Die Zeit der Feuerblüten
 2. De zang van de hoornschelp, originele titel: Der Klang des Muschelhorns
 3. De legende van de vuurberg, originele titel: Die Legende des Feuerberges

Serie De sterren van Matariki op volgorde (Eerder uitgegeven onder Elizabeth Station)

 1. Het land met de gouden kust, originele titel: Das Gold der Maori
 2. De schaduw van de kauri-boom, originele titel: Im Schatten des Kauribaums
 3. De dag van de zonnewende, originele titel: Die Tränen der Maori-Göttin

Ben je op zoek naar de oudere uitgaves? Hieronder vind je de tweedehands versies van de serie. Elizabeth Station is eveneens een serie die zich afspeelt in Nieuw-Zeeland tijdens de 19de en 20ste eeuw. De volgorde van Elizabeth Station is als volgt:

 1. Het land met de gouden kust, originele titel: Das Gold der Maori
 2. De schaduw van de kauri-boom, originele titel: Im Schatten des Kauribaums
 3. De dag van de zonnewende, originele titel: Die Tränen der Maori-Göttin
Bekijk ook:  Nieuwste boek van Julie Klassen

Elizabeth Station is een echte familiesaga, zoals je die van Sarah Lark gewend bent. De delen zijn ook verkrijgbaar als e-book en eveneens los te lezen.

Volgorde Cascarilla Gardens (Eerder uitgegeven als Jamaica Saga)

Liever starten met een kortere serie? Dan is de serie Cascarilla Gardens, ook wel Jamaica Saga of Cariben-serie genoemd, geknipt voor jou. Deze serie bestaat uit slechts twee delen en is net als de rest, heerlijk om te lezen. Hier vind je de volgorde van de serie Cascarilla Gardens van Sarah Lark:

 1. Het eiland van duizend bronnen, originele titel: Die Insel der tausend Quellen
 2. Dochter van de mangroven, originele titel: Die Insel der roten Mangroven

Op zoek naar de vorige versies? Die vind je hieronder tweedehands.

 1. Het eiland van duizend bronnen, originele titel: Die Insel der tausend Quellen
 2. Dochter van de mangroven, originele titel: Die Insel der roten Mangroven

Het eiland van duizend bronnen is eveneens beschikbaar als luisterboek.

Serie Het nieuwe land op volgorde

Op zoek naar het nieuwste boek van Sarah Lark? Inmiddels is er een nieuwe serie van Sarah Lark aangekondigd: Het nieuwe land. In Grote dromen volg je het verhaal van Nellie, die graag dierenarts wil worden. Hiervoor reist ze de hele wereld door: vanuit België reist ze via Nederland en Duitsland naar Nieuw-Zeeland, waar het avontuur op haar wacht. Deel 1 uit deze serie verschijnt op 12 juli, terwijl het tweede deel al dit najaar verwacht wordt.

 1. Grote dromen, originele titel: Große Träume
 2. Goede hoop, originele titel: Voller Hoffnung
Nieuwe serie Sarah Lark: Grote dromen

Het nieuwe land 1. Grote dromen

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek. Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht…

Het nieuwe land 2. Goede hoop, Sarah Lark

Deel 2 in de nieuwe serie van Sarah Lark en vervolg op Grote dromen.

Nieuw-Zeeland, 1929. Na hun vlucht uit Europa bouwen Nellie en Maria een nieuw leven op in Nieuw-Zeeland. De twee dierenartsen openen een praktijk, maar het geluk in hun werk duurt niet lang. De gevolgen van de wereldwijde economische crisis zijn ook voelbaar in Nieuw-Zeeland. Om in hun onderhoud te voorzien, treden Maria en haar man in dienst als dierenartsen bij een circus, dat hen helemaal naar Australië brengt. En ook de liefde tussen Nellie en Walter wordt door de dreigende oorlog op de proef gesteld…

Wellicht is de serie De zeven zussen van Lucinda Riley ook iets voor jou?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord