Boeken Peter R. de Vries

Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft inmiddels diverse titels op zijn naam staan. Ook waargebeurde verhalen zijn vaak de moeite waard om te lezen. Zeker wanneer deze op boeiende wijze geschreven zijn, iets wat je aan een journalist zeker wel over kunt laten. Peter R. de Vries is vooral bekend geworden door zijn bijdrage aan een aantal vrijwel onoplosbare zaken, zoals de verdwijning van Natalee Holloway en Nicky Verstappen. Peter R. de Vries werd in 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij overleed op 15 juli aan zijn verwondingen.

De boeken van Peter R. de Vries op een rij

Hieronder vind je een overzicht met alle boeken van Peter R. de Vries.

Wat zijn true crimeboeken?

True Crimeboeken zijn boeken die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen met betrekking tot misdaad of maffia. Vaak wordt het verhaal verteld vanuit de slachtoffers, maar ook daders of ooggetuigen kunnen aan het woord zijn. De boeken van Peter R de Vries vallen onder true crimeboeken.

Andere true crimeboeken

Natuurlijk zijn er nog veel meer true crimeboeken dan alleen die van Peter R. De Vries. Hieronder vind je een aantal suggesties als je op zoek bent naar true crimeboeken:

Bekijk ook:  De boeken van Jeroen Windmeijer, een onderschat talent?

Heeft Peter R. de Vries ook fictie geschreven?

In een interview met Hebban uit 2011 kwam de vraag aan bod of De Vries ook fictie zou kunnen schrijven. Hij gaf echter aan dat er in fictieverhalen vaak zoveel onwaarheden sluipen, dat hij dat waarschijnlijk niet uit zijn pen zou kunnen krijgen. De misdaden zijn niet meer geloofwaardig, doordat de schrijver er te veel bij verzint. Peter R. de Vries zei ook dat hij vrijwel nooit fictieboeken heeft gelezen, maar dat hij bijvoorbeeld wel de boeken van Stieg Larsson heeft geprobeerd.

Bekijk ook: Alle boeken van John Grisham

Update 6-8-2021

Boek van Peter R. de Vries in de bestsellerlijst

Zijn boek Een moord kost meer levens staat momenteel in de bestseller 60. In dit boek lees je meer over Paul Spruit, wiens vader werd gearresteerd voor een dubbele kindermoord in Amsterdam.

Een moord kost meer levens

Paul Spruit is nog een tiener als zijn vader opgepakt wordt voor de moord op twee kinderen in Amsterdam. Dat zijn vader berucht was als de Donald Duckverkoper, wist hij toen nog niet. Maar het leven van het gezin komt op zijn kop te staan als dit bekend wordt.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1125322&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Ff%2Feen-moord-kost-meer-levens%2F30011992%2F&name=Een%20moord%20kost%20meer%20levens%2C%20Peter%20R.%20de%20Vries

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord