Boeken Peter R. de Vries

Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft inmiddels diverse titels op zijn naam staan. Ook waargebeurde verhalen zijn vaak de moeite waard om te lezen. Zeker wanneer deze op boeiende wijze geschreven zijn, iets wat je aan een journalist zeker wel over kunt laten. Peter R. de Vries is vooral bekend geworden door zijn bijdrage aan een aantal vrijwel onoplosbare zaken, zoals de verdwijning van Natalee Holloway en Nicky Verstappen. Peter R. de Vries werd in 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij overleed op 15 juli aan zijn verwondingen.

De boeken van Peter R. de Vries op een rij

Hieronder vind je een overzicht met alle boeken van Peter R. de Vries.

Nieuw boek over Peter R. de Vries

Wat zijn true crimeboeken?

True Crimeboeken zijn boeken die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen met betrekking tot misdaad of maffia. Vaak wordt het verhaal verteld vanuit de slachtoffers, maar ook daders of ooggetuigen kunnen aan het woord zijn. De boeken van Peter R de Vries vallen onder true crimeboeken.

Andere true crimeboeken

Natuurlijk zijn er nog veel meer true crimeboeken dan alleen die van Peter R. De Vries. Hieronder vind je een aantal suggesties als je op zoek bent naar true crimeboeken:

Heeft Peter R. de Vries ook fictie geschreven?

In een interview met Hebban uit 2011 kwam de vraag aan bod of De Vries ook fictie zou kunnen schrijven. Hij gaf echter aan dat er in fictieverhalen vaak zoveel onwaarheden sluipen, dat hij dat waarschijnlijk niet uit zijn pen zou kunnen krijgen. De misdaden zijn niet meer geloofwaardig, doordat de schrijver er te veel bij verzint. Peter R. de Vries zei ook dat hij vrijwel nooit fictieboeken heeft gelezen, maar dat hij bijvoorbeeld wel de boeken van Stieg Larsson heeft geprobeerd.

Bekijk ook:  Recensie: Trauma - Charles den Tex

Bekijk ook: Alle boeken van John Grisham

Boek van Peter R. de Vries in de bestsellerlijst

Zijn boek Een moord kost meer levens staat momenteel in de bestseller 60. In dit boek lees je meer over Paul Spruit, wiens vader werd gearresteerd voor een dubbele kindermoord in Amsterdam.

Een moord kost meer levens

Paul Spruit is nog een tiener als zijn vader opgepakt wordt voor de moord op twee kinderen in Amsterdam. Dat zijn vader berucht was als de Donald Duckverkoper, wist hij toen nog niet. Maar het leven van het gezin komt op zijn kop te staan als dit bekend wordt.

Nieuw boek over Peter R. de Vries

In juli 2022 verscheen er een nieuw boek over Peter R. de Vries. Kees van der Spek werkte ruim tien jaar bij het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. In dit boek geeft hij een terugblik op het programma, de mensen en de man.

Achter de schermen bij Peter R de Vries een terugblik

Achter de schermen bij Peter R. de Vries – Een terugblik

Dit boek biedt een bijzonder kijkje achter de schermen van Nederlands best bekeken misdaadprogramma. De rechterhand van Peter R. de Vries, Kees van der Spek, vertelt over spannende avonturen, angstige momenten en hilarische situaties die nooit op de televisie zijn vertoond. Samen werkten ze aan talloze onthullende onderzoeken naar moorden, verdwijningen en oplichtingspraktijken. Van Amsterdam tot Manila, van Maastricht tot Dubai en van Aruba tot Santiago de Chili. Van al die onderzoeken in alle uithoeken van de wereld zijn uitzendingen gemaakt. Maar wat gebeurde er buiten beeld? Wie is Charlie da Silva als je ’s avonds na een dag filmen een wijntje met hem drinkt? Hoe reageerde Peter toen hij zelf werd opgelicht? Wat gebeurde er precies tijdens die memorabele reis dwars door Amerika voor het onderzoek naar de moord op Kennedy? Waarom dreigde een conflict met de Koerden in Oost-Turkije een hele uitzending te dwarsbomen? En niet in de laatste plaats: Wat voor man was Peter R. de Vries nu werkelijk…?

Nieuw boek Royce de Vries: Ik beloof je dat ik honderd word

In het laatste anderhalf jaar van zijn leven hield Peter R. de Vries in het geheim een logboek bij. Vanaf de dag dat hij in aanraking komt met de kroongetuige in het Marengo-proces tot aan de dag van de aanslag op zijn leven (6 juli 2021), doet hij nauwgezet en bij vlagen met humor, verslag van zijn rol als vertrouwensman van Nabil B. Hij vertelt over zijn rol in het verdedigingsteam dat hij vormde met de advocaten Peter Schouten en Onno de Jong, en de krachten waarmee hij werd geconfronteerd: de onthutsende wijze waarop het Openbaar Ministerie het verdedigingsteam en de familie van de kroongetuige probeert tegen te werken, en de strijd met advocaten en bepaalde ‘vrienden van de media’. In het logboek is Peter R. aan het woord, de publieke persoonlijkheid en crimereporter, de bevlogen strijder voor rechtvaardigheid.

Bekijk ook:  James Bond boeken, alles over de meesterspion van Ian Fleming

Parallel daaraan lezen we over de familieman Peter, betrokken vader voor zijn dochter en zoon, opa van zijn kleinkinderen, in de ontroerende en aangrijpende dagboekfragmenten van zoon Royce de Vries (1989), die met dit boek zijn debuut maakt als schrijver. De verhalen van Royce lopen deels synchroon met het leven van zijn vader, maar bevatten ook herinneringen aan hun reizen en bijzondere ontmoetingen, de gezamenlijke passie voor voetbal en duiken, en de (ongevraagde) bezoekjes aan huis door Willem Holleeder.

Royce vertelt hoe hij Amanda ten huwelijk vroeg, over de geboorte van hun oudste zoon, zijn bijzondere band met zijn moeder Jacqueline en zus Kelly, en zijn passie voor de advocatuur. En hij schetst wat er gebeurde in de negen dagen na de aanslag tot Peters overlijden op 15 juli 2021, bij de uitvaart en wat er daarna gebeurde in het leven van zijn familie en de andere hoofdrolspelers in het boek. Ik beloof je dat ik honderd word is bovenal een boek over een vader en een zoon. Over familiebanden, loyaliteiten, principes, redenen om voor te leven en te strijden. Over je rug recht houden, ‘de weg ertegen’ en een leven dat in het teken staat van de juiste keuzes maken – en daarvoor staan. Het is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *