De boeken van Charlotte Link op volgorde en nieuwste boek

Op zoek naar de boeken van Charlotte Link? Zoals je dan wellicht al weet, heeft ze onder andere een thriller-serie geschreven. Hieronder vind je de Charlotte Link boeken op volgorde en kun je ook meer lezen over haar nieuwste boek. De Nederlandse boeken worden uitgegeven bij Xander Uitgevers.

Wie is Charlotte Link?

Charlotte Link is een Duitse schrijfster. Ze werd geboren op 5 oktober 1963 in Frankfurt am Main als dochter van de bekende Duitse journalist en schrijver Almuth Link. Charlotte Link begon al op erg jonge leeftijd met schrijven en haar eerste werk werd al gepubliceerd toen ze pas 19 was. Ze publiceert romans over het hedendaagse leven, maar schrijft ook psychologische detectiveromans. Deze boeken zijn ook in het Nederlands uitgegeven. Ze werd onder andere genomineerd voor de Deutsche Bücherpreis en een van haar romans heeft ook enkele weken op de bestsellerlijst van Der Spiegel geprijkt.

Alle boeken van Charlotte Link op volgorde

Tot nu toe is er in Nederland van Charlotte Link één serie uitgegeven: Kate Linville. De andere boeken van Charlotte Link zijn los te lezen.

Kate Linville serie op volgorde

  1. Leugenaar (Originele titel: Die Betrogene)
  2. Moordenaar (Originele titel: Die Suche)
  3. Zondaar (Originele titel: Ohne Schuld)
  4. Minnaar (Originele titel: Einsame nacht)

Los te lezen boeken van Charlotte Link

charlotte-link-leugenaar-meerlezen

1. Leugenaar

In Leugenaar, het eerste deel in de bestsellerserie van Charlotte Link, gunt Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat.

Bekijk ook:  Nederlandse boek The Night Agent van Matthew Quirk

Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire. Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid. Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant… waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat.

moordenaar-charlotte-link-meerlezen

2. Moordenaar

In de thriller Moordenaar, het tweede deel in de serie van bestsellerauteur Charlotte Link met brigadier Kate Linville en inspecteur Caleb Hill in de hoofdrol, wordt in de hooglanden van Noord-Engeland het lijk gevonden van de veertienjarige Saskia, die een jaar geleden plotseling verdween. Niet veel later wordt de veertienjarige Amelie in een auto getrokken en ontvoerd. De politie van Scarborough heeft haar handen vol aan de zaak en vreest voor een seriemoordenaar. In de media gaat het vanzelfsprekend alleen nog maar over de ‘High Moor Killer’ en de druk op hoofdinspecteur Caleb Hale neemt al snel toe.

Rechercheur Kate Linville van Scotland Yard is ondertussen bezig om haar voormalige ouderlijk huis te verkopen en maakt bij toeval kennis met Amelies totaal wanhopige familie. Zo wordt ze de onvrijwillige onderzoeker in een drama dat geen einde lijkt te hebben. En dan verdwijnt er nóg een meisje…

zondaar-charlotte-link-meerlezen

3. Zondaar

In Zondaar, na Leugenaar en Moordenaar het derde deel in de serie van Charlotte Link, is Kate Linville terug: ze heeft een nieuwe woonplaats en een nieuwe baan bij de politie van Scarborough. Ze krijgt het meteen voor haar kiezen: een vrouw ontsnapt in de trein ternauwernood aan een vreemde man met een pistool. Een paar dagen later raakt een jonge vrouw zwaargewond als ze wordt aangevallen op haar fiets en daarna wordt beschoten. Het wapen is hetzelfde.

Kate duikt in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen de slachtoffers. Haar collega Caleb Hale is geschorst, maar hij kan het natuurlijk niet laten zich met de zaak te bemoeien. Als Kate uiteindelijk een connectie vindt tussen de slachtoffers, zijn niet alleen zij, maar ook Kate zelf in levensgevaar…

Bekijk ook:  25 leuke boeken om een man cadeau te geven
minnaar-charlotte-link-meerlezen

4. Minnaar

In Minnaar, het vierde deel in de Kate Linville-serie van Charlotte Link, rijdt in het holst van de nacht een jonge vrouw in haar eentje door het verlaten gebied van de North York Moors. Het is bitterkoud en het sneeuwt. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto, die op een onverharde weg staat. Er is een getuige die beweert dat ze die nacht niet alleen was, maar klopt die getuigenis wel en wie was er dan bij haar? Haar vriend? Een vreemdeling? Haar moordenaar?

Detective Kate Linville wordt op het onderzoek gezet en vindt al snel een aanwijzing naar een cold case, waarbij een tienerjongen op gruwelijke wijze werd gemarteld. Haar ex-collega Caleb Hale leidde dat onderzoek, maar slaagde er niet in om het op te lossen. In een zaak waarin niets is wat het lijkt komt Kate steeds dichter bij de dader en moet ze oppassen dat ze niet zelf in zijn val loopt…

Het nieuwste boek van Charlotte Link

Momenteel is Minnaar het nieuwste boek van Charlotte Link. Dit is het vierde deel uit de Kate Linville-serie. In het Duits werd dit boek ook in 2022 uitgegeven. Het zal dus waarschijnlijk nog wel even duren voor het nieuwe deel in de Kate Linville boekenreeks verschijnt. Wel is het mogelijk dat er in tussentijd andere boeken van Charlotte Link naar het Nederlands vertaald worden. Zodra dat het geval is, dan melden wij dat hier.

In 2023 werd er wel een ouder boek van haar opnieuw uitgegeven: Overboord. Datzelfde geldt overigens voor het boek wraak dat in 2024 werd uitgegeven: Wraak. Dit laatste boek werd al eerder uitgegeven onder de titel Het andere kind.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *