Recensie: Trauma – Charles den Tex

Ben jij ook benieuwd naar het tweede deel van De Repair Club? In deze thriller lees je verder over John Antink, voormalig chef van de geheime dienst. In onze recensie van Trauma door Charles den Tex kun je lezen of wij dit boek een aanrader vinden.

Gegevens van het boek

Titel: Trauma
Auteur: Charles den Tex
Uitgeverij: HarperCollins
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 368 blz.

Waar gaat Trauma over?

Trauma is het tweede deel in de serie De Repair Club.

Trauma Charles den Tex

John Antink, ex-chef van de geheime dienst, heeft twee weken de tijd om een moord op te lossen, die bijna twintig jaar geleden in Afghanistan plaatsvond – diep in vijandig gebied, tijdens een Special Ops-missie, waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, ook John niet. De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.

Als John de Repair Club bij elkaar brengt om de zaak te onderzoeken, wordt al snel duidelijk dat het verleden zich niet zomaar laat oprakelen. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij heel diep heeft weggestopt. Maar de timer tikt genadeloos door, en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn. En dat kan alleen als John begrijpt wat er destijds is gebeurd.

Hoe zit het boek in elkaar?

De rode draad in het boek is in chronologische volgorde opgebouwd, heel af en toe is er een terugblik naar Johns dienstperiode in Afghanistan. Je volgt met name de hoofdpersoon John, hoewel er ook wat andere personages aan bod komen om het verhaal beter uit te werken.

Bekijk ook:  Emelie Schepp serie op volgorde

Recensie Trauma

Het boek Trauma van Charles den Tex lees je in een paar dagen uit en dat zegt ook al wel wat over een boek. Het leest lekker weg, al zijn de zinnen soms wat staccato en zijn de hoofdstukken kort. Persoonlijk houd ik altijd meer van lange hoofdstukken en langere zinnen, maar ergens paste het ook wel heel mooi bij dit boek en geeft het een geheel eigen stijl.

Ik was onder de indruk van de research die voor dit verhaal gedaan is. Het zit goed in elkaar en komt zeer geloofwaardig over. De korte verantwoording is hierbij een waardevolle toevoeging. Het boek is volledig fictie, maar is wel nauw verweven met de actualiteiten rondom Afghanistan. Er zijn veel personages, waardoor die soms wat vlak zijn, maar het is nergens verwarrend en de hoofdpersoon is goed uitgewerkt.

De thriller bezorgt je geen slapeloze nachten. Het is een verhaal met een lange spanningsboog, maar vooral met een goed uitgewerkte achtergrond. Een boeiend verhaal dat op kalme wijze wordt gebracht en dat je in een mum van tijd uit hebt.

Is dit boek een aanrader?

Wil je een ontspannende thriller lezen met een goed verhaal, dan is Trauma zeker een aanrader.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Bekijk ook:  De boeken van James Michener, de historicus die verteller werd

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *