De thrillers van Lisa Jewell (los te lezen)

Op zoek naar standalone thrillers? De spannende boeken van Lisa Jewell zijn los te lezen. Hieronder vind je een overzicht met alle boeken van deze schrijfster. Voor de liefhebbers van de boeken van Angela Marsons en J.D. Barker.

Wie is Lisa Jewell?

Lisa Jewell is een schrijfster die al vele jaren in het vak zit, maar eigenlijk pas de laatste jaren echt populair in Nederland is geworden. Ze werd geboren in Londen en haar eerste roman, Ralph’s party, schreef ze naar aanleiding van een weddenschap. Dat boek werd in Engeland al in 1998 uitgegeven en was meteen het bestverkochte debuut van dat jaar. Sindsdien zijn er al vele boeken van haar hand verschenen. Waar ze eerst vooral chicklit schreef, heeft ze zich inmiddels op de psychologische thrillers gestort en daarmee stormde ze zowel in Engeland als in Amerika de bestsellerlijsten in.

Alle boeken van Lisa Jewell op volgorde van uitgave

Hieronder vind je de boeken van Lisa Jewell op volgorde van uitgave. Daaronder vind je haar serie De familie, die vooralsnog uit 2 delen bestaat.

De mensen boven ons op volgorde

Bekijk ook:  Toppers van de legal thriller: Steve Martini

Het beste boek van Lisa Jewell

De boeken van Lisa Jewell zijn los te lezen, dus je kunt met het boek beginnen dat je het meest aanstaat. Kun je geen keuze maken? Dan tippen wij je graag de onderstaande boeken.

toen-was-ze-weg-lisa-jewell

Toen was ze weg

Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen.

Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.

Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

de-mensen-die-bleven-lisa-jewell

De mensen die bleven

Deel 2 in de serie De mensen boven ons van Lisa Jewell.

Londen, in de vroege ochtend van juni 2019: langs de oever van de Theems wordt een zak gevonden. Met menselijke resten. Inspecteur Samuel Owusu laat de resten onderzoeken en ze blijken al jaren oud te zijn. Het gaat om een jonge vrouw die om het leven is gekomen door een zware klap op het hoofd. Ook bevinden zich in de zak enkele aanwijzingen, in het bijzonder de zaden van een zeldzame boom. Dit leidt inspecteur Owusu naar een huis in Chelsea, waar dertig jaar geleden drie mensen dood werden aangetroffen in de keuken, terwijl boven een baby lag te huilen. En het brengt het onderzoek naar een broer en zus in Chicago, die wanhopig op zoek zijn naar de enige persoon die ze iets kan vertellen over hun verleden.

die-nacht-verdween-ze-lisa-jewell

Die nacht verdween ze – Lisa Jewell

Volgens Harlan Coben is dit het allerbeste boek van Lisa Jewell tot nu toe. Dat kunnen wij nu nog niet beoordelen, maar als dit boek nog beter is als ‘En toen was ze weg’, dan kijken wij er alvast heel erg naar uit!

Bekijk ook:  Recensie De lijst van de rechter door John Grisham

Een tipje van de sluier: Een cold case. Een verlaten landhuis. Een familie met een afschuwelijk geheim.

Het nieuwste boek van Lisa Jewell

Het nieuwste boek van Lisa Jewell is momenteel nog niet uit, maar zal in februari 2024 al verschijnen. Hieronder lichten we vast een tipje van de sluier op.

Niets is waar Lisa jewell

Niets is waar

Tijdens haar verjaardag in een pub ontmoet podcastmaker Alix Summers een vrouw die daar aan het eten is, Josie Fair. Toevallig is zij die dag ook jarig en zijn ze precies even oud. Een paar dagen later lopen Alix en Josie elkaar opnieuw tegen het lijf, voor de school van Alix’ kinderen. Josie heeft haar podcast geluisterd en denkt dat ze een interessant verhaal voor Alix heeft. Ze staat, zoals ze zelf zegt, op een belangrijk kruispunt in haar leven.

Alix stelt een proefinterview voor. Josie blijkt een gecompliceerd leven te hebben geleid, en hoewel ze Alix een ongemakkelijk gevoel geeft, kan die het toch niet laten om dieper te graven. Langzaam ontdekt ze dat Josie een aantal duistere geheimen verbergt, en voor ze het weet is Josie haar leven binnengedrongen – evenals haar huis. Pas dan begint ze zich af te vragen: wie is Josie Fair? En wat heeft ze gedaan?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *