De beste boeken over fotografie

Fotografie is geen eenvoudige hobby. Wanneer je jezelf wilt verbeteren en steeds mooiere foto’s wilt maken, dan is het goed om jezelf ook te verdiepen in de achtergrond ervan. Er zijn niet voor niets professionele fotografen die je uit ziet blinken met hun foto’s. Natuurlijk kun je een cursus gaan volgen om de eerste stappen in de wereld van de fotografie te zetten, maar er zijn ook goede boeken over te vinden!

De beste boeken over fotografie

Wil jij jezelf verbeteren als fotograaf? Wil je alles uit je camera halen? Dan is het verstandig om je eerst in de theorie achter fotografie te verdiepen. Zo hebben camera’s talloze instellingen waar je gebruik van kunt maken, maar wordt de kwaliteit van en foto ook bepaald door de compositie. Wij hebben de beste boeken over fotografie voor je op een rij gezet. Of je nu een Fuiji wegwerpcamera bij je hebt voor een paar dagen aan het strand of een Canon systeemcamera om echt professionele foto’s te kunnen maken, met de tips uit de boeken hieronder maak jij de mooiste foto’s.

1. Eerste hulp bij fotograferen (educatief fotografieboek)

Dit boek vertelt je echt wat je wilt weten wanneer je professionele foto’s wilt maken. Het gaat in op meerdere onderwerpen en vertelt je precies welke instellingen het beste zijn voor welk moment. Daardoor hoef jij straks geen mooi fotomoment te missen en weet je precies welke instellingen je moet kiezen. Het boek werd opgevolgd door deel 2: Tweede hulp bij fotograferen, waarin je meer leert over compositie en lichtval.

Bekijk ook:  Tips om meer te lezen

2. Praktisch handboek fotografie

Ook in dit boek kun je heel praktische tips vinden om betere foto’s te maken. Het behandelt diverse soorten foto’s, van natuurfoto’s tot dierenportretten. Het begint bij de basis en laat je zien wat de juiste composities zijn, maar het gaat ook verder dan dat. Ook de instellingen van je digitale camera worden uitgebreid behandeld. Een boek waarin je echt alles over fotografie vindt.

3. Digitale fotografie voor dummies

Dat dit boek al is verschenen in een 10de editie laat wel zien dat het populair is onder amateurfotografen. De dummies-reeks staat bekend om zijn duidelijke uitleg en dat is ook bij deze uitgave weer het geval. Het neemt je mee in alle aspecten van de fotografie. Of het nu gaat om een gewone camera, je smartphone of een geavanceerde digitale camera: in dit boek vind je handige tips. In het boek wordt er wel vanuit gegaan dat je al over wat basiskennis beschikt.

De beste boeken over fotografie

4. Van maken tot raken

Beheers jij de fototechniek al wel zo’n beetje? Dan wil je misschien dieper ingaan op de inhoud. Hoe maak je nu foto’s die mensen echt raken? Alles begint met het idee dat zich in je hoofd vormt. In combinatie met jouw eigen stijl kun je de mooiste foto’s maken. In dit boek lees je precies hoe je jouw foto’s kunt verdiepen. Of het nu gaat over fotoseries of over een enkele foto, als je op zoek bent naar inspirerende boeken over fotografie, dan is dit boek zeker een aanrader. Je leert in een aantal stappen hoe je een foto meer aansprekend kunt maken.

Bekijk ook:  Waarom lezen goed voor je is
Basiscursus fotografie boek

5. Basiscursus fotografie

Ben je beginnend fotograaf, dan is een boek met een basiscursus fotografie geen overbodige luxe.

In deze basiscursus leer je jouw camera optimaal in te stellen. Je maakt niet langer gebruik van de automatische stand, maar leert hoe je optimaal gebruik kunt maken van jouw camera. Dankzij gerichte oefeningen breng je de theorie uit het boek meteen in praktijk. Bovendien kun je deze basiscursus helemaal in je eigen tempo doen.

In het boek wordt onder andere behandeld waar je op moet letten bij de compositie en vlakverdeling, maar leer je ook van alles over ISO lichtmeting, scherpstellen en de sluitertijd.

Beste boeken over fotografie

6. Lees dit als je topfoto’s wilt maken

Wist je dat er per minuut meer dan 200.000 foto’s online komen? Fotografie is helemaal in, maar hoe goed ben je als amateurfotograaf? Iedereen heeft wel eens het idee dat het beter kan. En juist voor dat soort momenten is dit boek bedoeld.

Dit is een fijn boek over fotografie voor beginners. Stap voor stap loop je door de basis van het maken van foto’s. Er wordt ingegaan op compositie, licht en de manier van kijken, maar ook op diverse lenzen en andere technische zaken, zonder dat het te ingewikkeld wordt. Je krijgt veel praktische tips en er staan ook een aantal beroemde foto’s van topfotografen in ter inspiratie.

Boeken over fotografie die je echt helpen

Deze boeken over fotografie kunnen je echt helpen om jezelf te verbeteren. Heb jij nog boekentips die we niet mogen missen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *