Boeken over fotografie

Boeken over fotografie

Fotografie is geen eenvoudige hobby. Wanneer je jezelf wilt verbeteren en steeds mooiere foto’s wilt maken, dan is het goed om jezelf ook te verdiepen in de achtergrond ervan. Er zijn niet voor niets professionele fotografen die je uit ziet blinken in hun foto’s. Natuurlijk kun je een cursus gaan volgen om de eerste stappen in de wereld van de fotografie te zetten, maar er zijn ook goede boeken over te vinden!

De beste boeken over fotografie

Wij hebben de beste boeken over fotografie voor je op een rij gezet.

1. Eerste hulp bij fotograferen (educatief fotografieboek)

Dit boek vertelt je echt wat je wilt weten wanneer je professionele foto’s wilt maken. Het gaat in op meerdere onderwerpen en vertelt je precies welke instellingen het beste zijn voor welk moment. Daardoor hoef jij straks geen mooi fotomoment te missen en weet je precies welke instellingen je moet kiezen.

2. Praktisch handboek fotografie

Ook in dit boek kun je heel praktische tips vinden om betere foto’s te maken. Het behandelt diverse soorten foto’s, van natuurfoto’s tot dierenportretten. Het begint bij de basis en laat je zien wat de juiste composities zijn, maar het gaat ook verder dan dat. Ook de instellingen van je digitale camera worden uitgebreid behandeld.

3. Digitale fotografie voor dummies

Dat dit boek al is verschenen in een 10de editie laat wel zien dat het populair is onder amateurfotografen. De dummies-reeks staat bekend om zijn duidelijke uitleg en dat is ook bij deze uitgave weer het geval. Het neemt je mee in alle aspecten van de fotografie. Of het nu gaat om een gewone camera, je smartphone of een geavanceerde digitale camera: in dit boek vind je handige tips.

Boeken over fotografie die je echt helpen

Deze boeken over fotografie kunnen je echt helpen om jezelf te verbeteren. Heb jij nog boekentips die we niet mogen missen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een reactie