Boekentip van de week – 25

Bijna weekend! Op zoek naar een nieuwe boekentip? Vanaf nu delen wij hier iedere week een boekentip. Dat kan een boek zijn dat net uit is, maar ook een boek dat al lang geleden verschenen is of dat binnenkort verschijnt. Onze boekentips beslaan meerdere genres, om zo divers mogelijk te blijven. Zo is er voor ieder wat wils. Deze week trappen we af met een historische roman. Iets voor jou?

Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht, Sophie Irwin

Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.

Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.

Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

Voor wie is dit boek geschikt?

Deze roman is perfect voor iedereen die genoot van series als Bridgerton en de Rokesby’s. Het is een historische roman met een vleugje spanning, maar vooral veel romantiek en positiviteit.

Bekijk ook:  Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

Wie is Sophie Irwin?

Sophie Irwin groeide op in Dorset. Na haar universitaire studie verhuisde ze naar Londen. Jarenlang verdiepte ze zich in historische fictie, of het nu over de rol van Georgette Heyer in de Tweede Wereldoorlog ging of over het Londen uit de Regency-tijd. Het is een jonge schrijfster en dat maakt haar boeken geheel eigentijds, maar tegelijkertijd merk je door het boek heen dat Sophie Irwin zich echt heeft verdiept in de achtergrond.

Heb jij het boek van Sophie Irwin al gelezen? Laat in een reactie hieronder weten wat je ervan vond.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *