Alle boeken van Karin Slaughter op volgorde

Hieronder lees je alles wat je wilde weten over de boeken van Karin Slaughter. Je vindt hier de Grant County reeks op volgorde, maar we hebben ook al haar andere boeken voor je verzameld. Verder lees je wat achtergrondinformatie over de auteur en lichten we haar nieuwste boek en haar 3 beste boeken uit. Welk boek van Karin Slaughter is jouw favoriet?

Wie is Karin Slaughter?

Nieuwsgierig naar Karin Slaughter privéleven? Karin Slaughter is misschien wel een van de bekendste thrillerschrijfsters ter wereld. Er zijn vele miljoenen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze werd vooral bekend door haar Grant County-serie, ook wel de Sara Linton reeks genoemd.

Karin Slaughter werd op 6 januari 1971 geboren in Covington. Wist je dat ze als kind vaak gepest werd met haar achternaam? Eigenlijk kun je haar achternaam vertalen met ‘De Slager’, zoals we dat in het Nederlands zouden doen. Ze heeft zelfs eens aan haar vader gevraagd of ze de S uit haar achternaam niet weg zou kunnen laten, waardoor alleen Laughter [Gelach] over zou blijven. Haar vader dacht echter dat daarom uitgelachen zou worden door de andere kinderen, waardoor ze dat plan maar terzijde heeft gelegd.

Karin Slaughters moeder verliet het gezin toen Karin nog maar acht jaar was. Haar stiefmoeder is echter altijd als een moeder voor haar geweest en ze had een goede band met haar vader. Karin Slaughter woont samen met een vrouw en houdt een aantal katten, waar ze heel dol op is.

De Amerikaanse schrijfster woont vandaag de dag niet meer in Georgia, maar in Atlanta. Ze wordt ook wel de Queen of Crime genoemd. Inmiddels zijn er meerdere boeken van haar verfilmd.

Los te lezen boeken van Karin Slaughter op volgorde van uitgave

TitelJaar van uitgaveOriginele titelTe bestellen bij
Onbegrepen 1989Martin MisunderstoodBol
Ongezien2010The unremarkable heartBol
Veroordeeld2014Cop townBol
Mooie meisjes2015Pretty girlsBol
Gespleten2020Pieces of herBol
Puntgaaf2021Verhalenbundel: Koud hart/Doorn in mijn vlees/Gepakt/Laatste ademBol
Valse getuige2022False witnessBol
Gewetenloos2022Girl, forgottenBol
Los te lezen boeken Karin Slaughter op jaartal

Charlie Quinn op volgorde

DeelTitelJaar van uitgaveOriginele titelTe bestellen bij
1Laatste adem2017Last breathBol
2Goede dochter2017The good daughterBol
Volgorde Charlie Quinn

Volgorde Sara Linton / Grant County

DeelTitelJaar van uitgaveOriginele titelTe bestellen bij
1Nachtschade2001BlindsightedBol
2Zoenoffer2002KisscutBol
3Een lichte koude huivering2003A faint cold fearBol
4Onzichtbaar2004IndelibleBol
5Trouweloos2005FaithlessBol
6Onaantastbaar2007Skin privilegeBol
Volgorde Sara Linton

Will Trent op volgorde

DeelTitelJaar van uitgaveOriginele titelTe bestellen bij
1Triptiek2006TriptychBol
2Versplinterd2008FracturedBol
3Genesis2009GenesisBol
4Verbroken2010BrokenBol
5Gevallen2011FallenBol
6Kwijt (novelle, voorloper Genadeloos)2012SnatchedBol
7Genadeloos2012CriminalBol
8Gepakt (novelle, voorloper Stille zonde)2013BustedBol
9Stille zonde2013UnseenBol
10Verborgen2016The kept womanBol
11Laatste weduwe2019The last widowBol
12Schoon goud (samen met Lee Child)2019 Cleaning the goldBol
13Verzwegen2021The silent wifeBol
14Na die nacht2023After that nightBol
15Waarom we logenVerwacht zomer 2024This is why we liedBol
Volgorde Will Trent
Kun je de boeken van Karin Slaughter ook los lezen?
Bekijk ook:  De boeken van Jodi Picoult: thrillers met indringende verhalen

Mijn ervaring is dat je de boeken ook prima los van elkaar kunt lezen, ook de boeken uit de series, over Sara Linton en Will Trent. Dit is een afweging die je zelf kunt maken. Het is namelijk wel zo dat de personages zich ontwikkelen gedurende de serie en dat je om die reden de boeken misschien liever op volgorde leest. Zo volg je ook de persoonlijke relaties van de hoofdpersonen en vallen sommige puzzelstukjes wellicht eerder op zijn plaats. Zelf heb ik niet de hele serie gelezen, maar wel diverse boeken uit de series over Will Trent en die over Sara Linton. Ik zat telkens meteen in het verhaal, dus wil je gewoon af en toe een boek uit de serie lezen, dan is dat zeker een optie.

Welke boeken van Karin Slaughter zijn verfilmd?

Er zijn diverse boeken van Karin Slaughter verfilmd. Hieronder lees je meer over de verfilmingen van de boeken van Karin Slaughter en waar je deze series kunt kijken.

Pieces of her (Gespleten) op Netflix

Het boek Gespleten werd verfilmd onder de titel Pieces of her, wat ook de titel van het originele boek is. De verfilming is sinds maart 2022 op Netflix te zien. De serie bestaat uit acht afleveringen. Bekijk hier de serie op Netflix. De film Pieces of her gaat over een aanslag die gepleegd wordt in een stad, waarna de hoofdpersoon, een vrouw, in het duistere verleden van haar moeder moet duiken. Als ze dat doet, komen er allerlei geheimen aan het licht, die levensgevaarlijk zijn. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door Toni Collette en Bella Heathcote.

Verfilming Will Trent op Disney+

Misschien had je het al ergens gelezen: inmiddels staat er een verfilming van Will Trent op Disney+. Is deze serie de moeite waard? De liefhebbers van de boeken zullen toch vasthouden aan de originele thrillers van Karin Slaughter, maar de serie Will Trent is wel leuk als je graag spannende series kijkt. Het is niet te vergelijken met de boeken, maar aardig vermaak.

Nieuwe verfilming: De goede dochter

De uitgeverij, Harper Collins, maakte onlangs bekend dat er nog een verfilming van een boek van Karin Slaughter aankomt: De goede dochter. Ook dit zal weer een miniserie worden. De hoofdrol is al vergeven en gaat naar Jessica Biel. In Amerika verschijnt de serie bij de streamingsdienst Peacock. Wanneer de serie in Nederland uitgezonden zal worden, is nog niet bekend.

De top 3 beste boeken van Karin Slaughter

De boeken van Karin Slaughter kenmerken zich over het algemeen door veel details. Dat zijn ook details uit het werk van de patholoog, waardoor het voornamelijk boeken zijn voor de doorgewinterde thrillerlezer.

Bekijk ook:  Ellie Dean boeken: Een veilige haven op volgorde & biografie

Wat is het beste boek van Karin Slaughter? Hieronder vind je onze aanraders. Een top 3 met de beste boeken van Karin Slaughter.

Onaantastbaar Karin SLaughter_meerlezen

Onaantastbaar

Onaantastbaar is het zevende deel in de serie over Sara Linton. Wil je meerdere boeken uit de reeks lezen, dan raden wij je aan om bij deel 1 te beginnen.

In dit boek is rechercheur Lena Adams nog steeds op de vlucht voor haar verleden. Dan moet ze terug naar het dorp waar ze ter wereld kwam en komt het allemaal weer boven. Een jonge vrouw is vermoord en onherkenbaar verbrand. Lena wordt door de lokale politie gezien als hoofdverdachte. Jeffrey Tolliver en Sara Linton moeten haar onschuld zien te bewijzen.

Gevallen Karin Slaughter_meerlezen

Gevallen

Gevallen is deel 5 in de Will Trent-serie. Om de rode draad van de hoofdpersonen goed te kunnen volgen, raad ik je ook in dit geval aan om bij deel 1 te beginnen.

Het had een gewone dag moeten zijn voor Faith Mitchell, maar het blijkt een groot drama te worden. In de woning van haar moeder wordt een inbraak gepleegd, er wordt een man vermoord en er is een gijzeling gaande. Ook haar moeder is ineens verdwenen. Wat is er aan de hand? Faith wil meer te weten komen over het verleden van haar moeder en gaat samen met Will Trent, Sara Linton en Amanda Wagner op zoek naar de waarheid. Dat brengt ook hen in groot gevaar.

Goede dochter_meerlezen

Goede dochter

Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders worden geconfronteerd met een verschrikkelijke aanslag. Hun moeder komt daarbij te overlijden en hun vader komt er nooit meer overheen. Achtentwintig jaar later is Charlotte als goede dochter haar vader opgevolgd: ze is advocaat. Onverwacht maakt ze opnieuw een aanslag mee en komen alle gruwelijke herinneringen weer boven. Evenals de schokkende waarheid…

Het nieuwste boek van Karin Slaughter

Hieronder vind je de nieuwste boeken van Karin Slaughter. Op zoek naar de nieuwe thriller van Karin Slaughter voor 2024? De titel is eindelijk bekend gemaakt. Scrol naar beneden om alvast de cover te zien.

Gewetenloos Karin Slaughter

Gewetenloos

In dit boek lees je meer over het tienermeisje Emily Vaughn, die net examens heeft gedaan en helemaal klaar is voor het absolute hoogtepunt: het eindexamenfeest. Maar die avond wordt een verschrikkelijk geheim haar fataal. Haar moord belandt na vele jaren op het lijstje met cold cases, maar dan komt na veertig jaar Andrea Oliver naar de stad. Zij moet een rechter beschermen die in levensgevaar is, maar haar persoonlijke plannen gaan nog verder. Ze wil gerechtigheid voor Emily en is vastbesloten te achterhalen wat er die avond nu echt gebeurd is, voordat ook zij vermoord zal worden.

Na die nacht_Karin Slaughter

De nieuwe Will Trent: Na die nacht

In Na die nacht gaan we verder met het verhaal van Sara Linton. Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat een avondje stappen compleet veranderde en eindigde in geweld. Sara ging echter door met haar leven en ze is succesvol als dokter. Daarnaast gaat ze bijna trouwen met haar geliefde. Het verleden is wat het is… het verleden. Toch? Maar dan verandert een avond in het ziekenhuis alles. Dani Cooper wordt de Eerste Hulp binnengebracht, na een brute aanval. Die lijkt echter griezelig veel op de aanval die ooit op Sara is gepleegd. Het verleden haalt haar onverbiddelijk in.

Het nieuwe boek van Karin Slaughter

Hieronder vind je het laatste boek van Karin Slaughter.

Karin Slaughter Waarom we logen

De nieuwe Will Trent van 2024!

Verwacht op 11 juni 2024, binnenkort meer!

Je kunt het boek nu alvast reserveren via bol.com, zodat je het straks als een van de eersten in handen hebt. Natuurlijk kun je ook wachten tot het in de lokale boekhandel beschikbaar is.

Wanneer komt het nieuwste boek van Karin Slaughter uit?

Zoals je hierboven al kon lezen, zal het nieuwe boek van Karin Slaughter een nieuw deel in de Will Trent-serie zijn. Dit boek zal uitgegeven worden in juni 2024. Zodra er meer bekend is over een uitgave voor 2025, kun je dat uiteraard weer op onze pagina lezen.

Auteurs zoals Karin Slaughter

Ben je op zoek naar auteurs die in de stijl van Karin Slaughter schrijven? Bekijk dan ons artikel 10 schrijvers zoals Karin Slaughter.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Alle boeken van Karin Slaughter op volgorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *