De historische boeken van Michelle Griep

Historische romans zijn heerlijk om even weg te dromen naar andere tijden. Met de historische boeken van Michelle Griep kun je dat zeker doen. Het zijn fijn geschreven boeken die steeds weer over een andere periode gaan. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je waar de boeken over gaan en op welke volgorde je de serie van Michelle Griep moet lezen.

Wie is Michelle Griep?

Michelle Griep is schrijfster in hart en nieren. Al vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden, schrijft ze, zoals ze zelf altijd graag zegt. Terwijl andere kinderen feesten gaven als hun ouders van huis waren, zat zij op haar kamer met pen en papier. Ze is getrouwd en heeft samen met haar man vier kinderen, twee zoons en twee dochters. Groot-Brittannië is overigens haar andere grote liefde, wat je ook zeker in haar boeken zult merken.

Overzicht los te lezen boeken van Michelle Griep

Bow Street Runners serie op volgorde

  1. De dochter van de waard (2019, originele titel: The innkeeper’s daughter)
  2. Op weg naar Brakewell Hall (2020, originele titel: The noble guardian)

Voor wie zijn de boeken van Michelle Griep bedoeld?

Het spreekt voor zich dat deze boeken bedoeld zijn voor de liefhebbers van historische romans, maar met welke schrijvers is Michelle Griep vergelijkbaar? Als je houdt van de boeken van Deeanne Gist of van Julie Klassen, dan vind je deze boeken vast ook goed.

Bekijk ook:  James Patterson, zijn series op volgorde & zijn beste boeken

Michelle Griep serie: Bow Street Runners

Hieronder kun je lezen waar de boeken uit de serie van Michelle Griep precies over gaan.

Serie Michelle Griep op volgorde

1. De dochter van de waard

Dover, Engeland, 1808. Het enige wat Johanna Langley wil is de herberg van haar familie behouden, maar ze kan de rekeningen haast niet meer betalen. Als ze niet snel genoeg het benodigde bedrag bij elkaar heeft, ligt haar toekomst in het armenhuis, waar ze zonder twijfel gescheiden zal worden van haar 10-jaar oude broertje en hun zieke moeder. Ze vertrouwt haar problemen toe aan politieofficier Alexander Moore die undercover veel in de herberg te vinden is. Hij belooft haar te helpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hij heeft immers ook een grotere opdracht te vervullen: een complot tegen de koning ontmaskeren. Als hij faalt, zal het voor iedereen afgelopen zijn.

Serie Michelle Griep deel 2

2. Op weg naar Brakewell Hall

‘Op weg naar Brakewell Hall’ van Michelle Griep is een romantische Regency-roman vol spannende momenten. Abigail Gilbert heeft het getroffen: ze is verloofd met een rijke baron. Voor de bruiloft moet ze een gevaarlijke reis maken; haar familie heeft niet eens de moeite genomen om een mannelijke bediende mee te sturen. Onderweg wordt ze overvallen door struikrovers. Gelukkig wordt ze gered door de knappe patrouille-overste Samuel Thatcher. Abigail vraagt of hij haar wil vergezellen op reis om haar te beschermen. En zo begint een avontuurlijke reis vol mysterie en… romantiek.

Beste boek van Michelle Griep

Hieronder lichten we het boek van Michelle Griep uit waar wij het meest van genoten hebben. Natuurlijk kun je in dit boek weer rekenen op de meeslepende schrijfstijl van Michelle Griep, maar het boek blinkt ook uit door de originele setting.

In naam van de kroon Michelle Griep

In naam van de kroon

‘In naam van de kroon’ is een romantische detective die zich afspeelt in Victoriaans Londen. Agent Jackson Forge neemt zijn taak om de Londense straten veilig te maken uiterst serieus. Wanneer hij zelf het slachtoffer wordt van zwendel, zet hij dan ook alles op alles om Kit, de charmante dievegge, te arresteren. Maar het oplossen van een serie moorden vergt zijn aandacht en de kennis van Kit blijkt daarin een cruciale rol te spelen. Terwijl ze samen optrekken, komt Jackson tot de ontdekking dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij dacht – en dat Kit misschien wel helemaal niet zo’n slecht mens is.

Nieuwste boek van Michelle Griep

Ben je op zoek naar het nieuwste boek van Michelle Griep? Op 6 juli komt de nieuwste historische roman van deze schrijfster uit.

De gevangen bruid

‘De gevangen bruid’ van Michelle Griep voert je mee naar koloniaal Amerika, waar de Engelsen oorlog voeren tegen de Fransen. Mercy is een stoere vrouw die deel uitmaakt van een militaire missie tegen de Fransen. Opgevoed door de Mohikanen en gezegend met de gave van een uitzonderlijk goed zicht is ze voor niets en niemand bang.

Bekijk ook:  Recensie: Waarom het mama geen zak kan schelen - Gill Sims

Elias is een Franse veroordeelde verrader die een laatste kans heeft gekregen om het vege lijf te redden: hij moet tijdens deze missie een lading gestolen Frans goud escorteren naar een nabijgelegen fort.

Terwijl de missie vordert, groeit de liefde tussen Mercy en Elias. Een liefde zonder toekomst…of is er toch nog een kans?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *