10 schrijvers zoals Karin Slaughter

Op zoek naar boeken die vergelijkbaar zijn met de thrillers van Karin Slaughter? Als je eenmaal graag thrillers leest, is het moeilijk om weer over te schakelen naar andere boeken, zoals romans. Het is dan ook logisch dat je op zoek bent naar boeken in dezelfde stijl als de Grand County-reeks. Hieronder vind je 10 schrijvers zoals Karin Slaughter. Zo kun je voorlopig weer vooruit.

10 schrijvers zoals Karin Slaughter

Als je hebt genoten van de series Grand County, Atlanta en Georgia, dan begrijpen we helemaal dat je op zoek bent naar vergelijkbare boeken. 10 schrijvers zoals Karin Slaughter op een rij.

1. Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is een naam die vaak genoemd wordt als je op zoek bent naar auteurs zoals Karin Slaughter. Deze schrijfster weet ongeveer dezelfde toon te treffen en haar boeken zijn razend populair. Hieronder vind je het meest recente deel uit haar serie Rizzoli & Isles.

luister-naar-mij-tess-gerritsen

Luister naar mij

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles onderzoeken de gruwelijke moord op Sofia Suarez, een verpleegster die enorm geliefd was bij haar buren en collega’s. De moord lijkt een zinloze daad van geweld tot Jane erachter komt dat Sofia de dagen voor haar dood meerdere telefoontjes pleegde naar wegwerptelefoons. Had ze iets te verbergen? Jane en Maura ontdekken dat de zaak veel complexer is dan ze dachten, maar verliezen ze, vanwege de nieuwe ontwikkelingen, niet het zicht op iets onheilspellends wat veel dichter bij huis gebeurt?

Bekijk ook: Alle boeken van Tess Gerritsen

2. Lisa Gardner

Lisa Gardner begon al met schrijven op haar twintigste. Ze heeft inmiddels al heel wat boeken gepubliceerd, dus als deze schrijfster wat voor je is, dan wacht er een behoorlijke stapel op je. Hieronder vind je het boek dat momenteel haar meest recente thriller is.

als-je-me-ziet-lisa-gardner

Als je me ziet

Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoeringsslachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden.

Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.

3. Helen Fields

Helen Fields is een schrijfster die soms nogal expliciet kan zijn, maar dat maakt haar boeken wellicht alleen maar spannender. Het is zeker een auteur van het kaliber van Slaughter. Haar Callanach-serie is zeer spannend en fans kijken telkens weer reikhalzend uit naar het nieuwste deel.

perfecte-resten-helen-fields-callanach op volgorde

Callanach deel 1: Perfecte resten

Ergens in de Schotse Hooglanden gaat een lichaam in vlammen op. Het slachtoffer valt bijna niet meer te identificeren. Ergens in Edinburgh schreeuwt een vrouw wanhopig om hulp vanuit een dichte kamer. Luc Callanach begint net pas bij de Schotse politie en heeft meteen een moordonderzoek op zijn bureau liggen. Hij wil zich graag bewijzen en samen met zijn directe collega Ava Turner stort hij zich op de zaak. De moordenaar wist echter elk spoor uit. Als er nog een vrouw wordt ontvoerd, wordt het voor Callanach en Turner een race tegen de klok.

Bekijk ook: Alle boeken van Helen Fields

4. Linwood Barclay

Linwood Barclay is zo’n auteur die je voortdurend op het verkeerde been weet te zetten. Inmiddels zijn er ook in Nederland al heel wat boeken van deze schrijver verschenen, zoals Geloof je ogen en Ik zal je vinden. Hieronder vind je het nieuwste boek van Barclay.

Onhoudbaar

Als een tiener door een dronken bestuurder wordt doodgereden is het stadje Promise Falls in rep en roer. Dat de dader niet veel ouder is dan het slachtoffer is bijzaak: het enige wat er voor de inwoners toe doet is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf krijgt.

Bekijk ook:  Alle boeken van Nicci French op volgorde + nieuwste boek uitgelicht

Al snel worden de jongen en zijn familie op vreselijke manieren bedreigd. Ze schakelen privédetective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het zal niet lang meer duren voor iemand het heft in eigen handen neemt en er nog meer slachtoffers vallen.

5. Robert Bryndza

Hoewel Robert Bryndza in Groot-Brittannië werd geboren, woont hij vandaag de dag in Slowakije. Hij staat bekend om zijn Erika Foster-serie en zijn Kate Marshall-serie. Als je op zoek bent naar ijzersterke thrillers zoals die van Slaughter, dan is Bryndza beslist een tip voor jou.

robert-bryndza-fatale-waarheid-Erika Foster

Deel 7 uit de Erika Foster-serie: Fatale waarheid

Erika Foster komt tijdens een avondwandeling in de buurt van haar nieuwe appartement een politie-eenheid tegen. Die onderzoekt het lijk van een vrouw die op brute wijze is vermoord: de keel is doorgesneden en de tong is door de snee heen getrokken. Het blijkt Vicky Clarke te zijn, een onderzoeksjournalist met een eigen podcast. Erika wordt op de zaak gezet en ontdekt dat alle documenten over de podcast weg zijn. Ze duikt in de wereld van privédetectives om erachter te komen wat Vicky mogelijk wist over haar moordenaar. Maar dan blijkt dat het lichaam fout geïdentificeerd is: het is niet Vicky, maar een coassistent die in hetzelfde gebouw woonde. Erika leidt nu naast een moordzaak ook een vermissingszaak en moet Vicky vinden, voordat de moordenaar dat doet.

Bekijk ook: Alle boeken van Robert Bryndza

6. Sterre Carron

Voor schrijvers zoals Karin Slaughter hoef je echt niet altijd ver van huis te zoeken. Sterre Carron is een Vlaamse schrijfster die debuteerde met de thriller Mara. Ze studeerde tropische geneeskunde en heeft lange tijd in Rwanda gewerkt. Ze had echter vanaf haar jeugd al belangstelling voor criminologie, dus het was geen verrassing dat ze op een gegeven moment thrillers begon te schrijven. Rani Diaz speelt de hoofdrol in haar serie.

Verdwaalde ziel

Twee jaar na de dood van haar zoon kampt Krista Pauwels met psychoses. Ze hoort en ziet hem overal en beseft dat ze snel moet handelen om haar zoon en zichzelf in veiligheid te brengen. Het gevolg daarvan is dat de familie niet wil dat ze alleen thuis is. Op een ochtend maakt de werkster melding van een gruwelijke ontdekking ten huize Pauwels. De zaak wordt toevertrouwd aan hoofdinspecteur Rani Diaz. Als even later de bekende en geliefde huisarts Loes Luzac spoorloos verdwijnt, neemt de druk op Rani toe. Haar team wordt door elkaar geschud door de komst van een nieuwe collega. Hij krijgt niet de kans om zich goed in te werken, want de bloedstollende gebeurtenissen vragen om een snelle oplossing. Intimiderende boodschappen vanuit een onbekende hoek vergroten de stress. De speurders willen zo snel mogelijk een eind maken aan de nachtmerrie waarin ze zijn beland, maar worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe delicten.

7. M.J. Arlidge

M.J. Arlidge is wellicht de meest gelezen thrillerauteur van nu. Zijn nieuwe boek Kom eens gauw rolde meteen de bestsellerlijst in. Deze thrillerauteur mag dan ook zeker niet ontbreken aan dit lijstje met schrijvers zoals Karin Slaughter.

Kom eens gauw, M.J. Arlidge

Kom eens gauw

Kom eens gauw is het 11e deel in de Helen Grace-serie.

Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen en die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn echtelijke slaapkamer, waar zijn vrouw levenloos in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar meest recente aartsvijand loopt nog vrij rond en maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van en al helemaal niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?

Bekijk ook: Alle boeken van M.J. Arlidge

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Karin Slaughter

8. Emilie Schepp

Emilie Schepp is een Zweedse thrillerschrijfster. Zoals de meeste auteurs uit dit lijstje, heeft ook zij zich op een serie gericht, namelijk Jana Berzelius. De boeken zijn los van elkaar te lezen, al loopt het levensverhaal van de hoofdpersoon als een rode draad door de serie heen.

Vertigo Emelie Schepp Nieuwste boek

Vertigo

Het nieuwste boek van Emelie Schepp is momenteel Vertigo. In dit boek zit Jana Berzelius achter een moordenaar aan, maar zelf wordt ze ingehaald door haar verleden.

Bekijk ook: Alle boeken van Emelie Schepp

9. Harlan Coben

De boeken van Harlan Coben kwamen nog meer in de belangstelling te staan door de recente verfilmingen op Netflix. Inmiddels staan er al heel wat miniseries online die gebaseerd zijn op deze thrillers.

the-stranger-de-vreemde-harlan-coben

The Stranger

Ook The Stranger op Netflix is een serie naar aanleiding van de boeken van Harlan Coben.

Een vreemdeling spreekt Adam aan in de kroeg en haalt met een paar woorden zijn hele leven overhoop. ‘Je had niet bij haar hoeven blijven. Hannah was nooit zwanger. En misschien is het slim om een DNA-test te doen bij je andere kinderen…’

Thuis is Adam in shock en durft hij niet meteen zijn vrouw te confronteren. Maar eigen onderzoek maakt het steeds waarschijnlijker dat de man de waarheid sprak. Wat te doen? Hij houdt van zijn kinderen, ze zijn van hem. Wil hij wel meer weten?

Dan zegt Hannah dat ze tijd voor zichzelf nodig heeft en laat ze Adam achter met de kinderen. En blijft weg. Adam zet alles op alles om zijn vrouw terug te vinden en duikt in een uiterst gevaarlijke wereld…

Bekijk ook: Alle boeken van Harlan Coben

10. Nicci French

Het schrijversduo Nicci French is wereldwijd beroemd, maar de Frieda Klein-serie is wellicht de kroon op hun werk. Als je op zoek bent naar schrijvers zoals Karin Slaughter, dan zijn de boeken van Nicci French zeker een aanrader.

zondagochtend-breekt-aan-meerlezen

Het beste boek uit de Frieda Klein-serie

De serie Frieda Klein kun je het beste op volgorde lezen, als je van plan bent om meerdere delen te lezen. Ga je toch voor een los deel? Dan raden wij je aan om voor Zondagochtend breekt aan te kiezen.

Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French. Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Bekijk ook: Alle boeken van Nicci French

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *