Helen Fields boeken op volgorde: Callanach

Nieuwsgierig naar de boeken van Helen Fields? Op deze pagina vind je de boeken van Helen Fields op volgorde, lees je een korte samenvatting per deel en kom je meer te weten over het nieuwste boek van deze auteur. De thrillers van Helen Fields staan bekend als zeer spannend en worden vaak vergeleken met de boeken van bijvoorbeeld M.J. Arlidge.

Wie is Helen Fields?

Helen Fields volgde een studie rechten aan de University of East Anglia en vervolgens aan de Inns of Court School of Law in Londen. Ze heeft vervolgens bijna 15 jaar als advocate gewerkt. Nadat haar tweede kind was geboren, zette Helen een punt achter haar carrière in de rechtspraak. Vandaag de dag runt ze een filmproductiebedrijf met haar man David. Daarnaast schrijft ze aan haar boeken. Deze spelen zich tot nu toe met name af in Schotland, de plaats waar Helen zich het meest thuisvoelt. Ze woont echter in Los Angeles met haar man, drie kinderen en twee honden.

Helen Fields boeken op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Helen Fields op volgorde en vertellen we per deel kort waar het boek over gaat.

Los te lezen boeken van Helen Fields

Serie Callanach op volgorde

  1. Perfecte resten
  2. Perfecte prooi
  3. Perfecte dood
  4. Perfecte stilte
  5. Perfecte misdaad
  6. Perfecte moord
  7. Perfecte wraak

Serie Connie Woolwine op volgorde

Stiekem hoopten wij er al een beetje op na het lezen van De schaduwman. Connie Woolwine is terug!

  1. De schaduwman
  2. De kliniek

Meer over de boekenreeks Callanach

perfecte-resten-helen-fields-callanach op volgorde

Helen Fields, deel 1: Perfecte resten

Ergens in de Schotse Hooglanden gaat een lichaam in vlammen op. Het slachtoffer valt bijna niet meer te identificeren. Ergens in Edinburgh schreeuwt een vrouw wanhopig om hulp vanuit een dichte kamer. Luc Callanach begint net pas bij de Schotse politie en heeft meteen een moordonderzoek op zijn bureau liggen. Hij wil zich graag bewijzen en samen met zijn directe collega Ava Turner stort hij zich op de zaak. De moordenaar wist echter elk spoor uit. Als er nog een vrouw wordt ontvoerd, wordt het voor Callanach en Turner een race tegen de klok.

perfecte-prooi-helen-fields-callanach deel 2

Helen Fields, deel 2: Perfecte prooi

Een medewerker van een liefdadigheidsinstelling valt plotseling dood neer tussen het publiek van een festival. Met slechts een haal is zijn buik opengesneden. Niemand heeft het gezien. Een week later is er weer een macabere moord gepleegd. Ava Turner en Luc Callanach worden op de zaak gezet. Ze hebben echter geen enkel aanknopingspunt en tasten volledig in het duister. Dan ontdekken ze dat de moordenaar via graffiti in de stad steeds de volgende moord aankondigt. De prooi moet zo onschuldig mogelijk zijn.

perfecte-dood-helen-fields-callanach deel 3

Helen Fields, deel 3: Perfecte dood

Edinburgh houdt zijn adem in. Er is een seriemoordenaar actief. Luc Callanach en Ava Turner beseffen het niet, want de moordenaar weet wat hij doet. Het gif zorgt voor een langzame, pijnlijke dood, zonder dat het in de bloedbaan terechtkomt. Hoe kun je een moordenaar vinden als je nauwelijks kunt bewijzen dat het om moord gaat? Deze moordenaar heeft één zwakte. Hij observeert zijn slachtoffers van een afstand. Maar wie is het volgende slachtoffer?

perfecte-stilte-helen-fields

Helen Fields, deel 4: Perfecte stilte

Aan de rand van Edinburgh vindt men het lichaam van een jonge vrouw. Het gaat echter niet zomaar om een lijk. Een macabere vondst zorgt namelijk voor een grote schok bij de patholoog-anatoom. Uit de huid is een silhouet gesneden. Ava Turner en Luc Callanach kunnen geen voet aan de grond krijgen in deze zaak. Totdat ze in een kinderwagen een pop vinden die van huid gemaakt is, naast een in de steek gelaten baby. Niet lang daarna vinden ze opnieuw een lichaam. Kunnen ze de moordenaar op tijd stoppen, doordat ze het patroon kennen?

Bekijk ook:  De schijfwereld van Terry Pratchett: alle boeken op volgorde
perfecte-misdaad-helen-fields

Helen Fields, deel 5: Perfecte misdaad

Perfecte misdaad is deel 5 in de D.I. Callanach-serie van Helen Field. Stephen Berry is van plan om zelfmoord te plegen door van een brug te springen. Zijn psycholoog weet hem om dat moment ervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen echter alsnog dood aangetroffen. Is hij wel zelf gesprongen of heeft hij toch een duwtje in de rug gekregen? Dan ontdekken Callanach en Turner dat er meer van dit soort zaken zijn die op zelfmoord lijken. Ondertussen hebben ze er echter geen enkel idee van hoe dichtbij de moordenaar is.

perfecte-moord-helen-fields-boeken op volgorde

Helen Fields, deel 6: Perfecte moord

Perfecte moord komt in juli 2022 uit en is het zesde deel in de serie over Ava Turner en Luc Callanach. Het gaat over Bart Campbell, die urenlang opgesloten zit in een container. Hij was in Edinburgh, maar werd daar gedrogeerd en bevindt zich nu op een containerschip. Hij weet echter niet dat hem een gruwelijk lot staat te wachten in Frankrijk.

Luc Callanach en Ava Turner werken elk aan een andere zaak. Dan blijkt dat mensen naar Frankrijk worden vervoerd om daar geruild te worden tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Luc en Ava krijgen de taak om hen te redden.

perfecte-wraak-helen-fields

Helen Fields, deel 7: Perfecte wraak

Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de methoden van de dader worden almaar gruwelijker. Het is een race tegen de klok voor Luc en Ava om te ontdekken wie hierachter zit, voordat ze zelf slachtoffer worden…

Moet je de serie Callanach op volgorde lezen?

De boeken zijn ook los te lezen, maar als je het levensverhaal van inspecteur Callanach en Ava Turner wilt volgen, dan is het handig om ze op volgorde te lezen.

Nieuwste boek van Helen Fields

Wat is het nieuwste boek van Helen Fields? Momenteel is dat de onderstaande stand-alone. Deze wordt uitgegeven in 2024. Wanneer deel 8 in de serie Callanach uitkomt, lees je daar meer over op deze pagina.

de-laatste-die-sterft-helen-fields-los te lezen

De laatste die sterft

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos – de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden.

Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana in een grot vindt, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van de eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?

Meer over de serie Connie Woolwine van Helen Fields

Meteen toen wij de naam Connie Woolwine zagen, zorgde dat voor een glimp van herkenning. Waarvan ook alweer? O ja, dan moet De schaduwman deel 1 in de serie Connie Woolwine zijn! Inmiddels komt deel 2 er dus aan en dat is goed nieuws voor iedereen die deel 1 niet weg kon leggen. Hieronder vind je beide delen uit deze nieuwe boekenreeks van Helen Fields.

1. De schaduwman

In De schaduwman lees je het lugubere verhaal van een psychopaat die langzaam zijn slachtoffers verzamelt. Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda moeten hem opsporen, voor het te laat is.

de-schaduwman-helen fields

De schaduwman is het eerste deel in de serie over Connie Woolwine van internationale bestseller auteur Helen Fields en een perfecte spin-off van de Callanach-serie, met Luc en Ava. Voor lezers van Slaughter en MJ Arlidge.

Bekijk ook:  Nieuwste boek M.J. Arlidge

hij verzamelt zijn slachtoffers

Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

en hij is op zoek naar het volgende

Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda worden op de zaak gezet en zij ontdekken dat de ontvoering van Elspeth slechts het topje van de ijsberg is. Woolwine en Baarda moeten alles op alles zetten om de dader te vinden.

de-kliniek-helen-fields-connie-woolwine-deel-2

2. De kliniek

Op de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Recensie De schaduwman

Titel: De schaduwman
Auteur: Helen Fields
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 392 blz.

Hoe zit het boek in elkaar?

Het verhaal wordt volledig in chronologische volgorde verteld. Het perspectief wisselt wel voortdurend, het ene moment lees je het verhaal van de slachtoffers en het andere moment volg je het politieonderzoek. Dat is een normale gang van zaken bij dit soort thrillers en het wordt nergens verwarrend.

Recensie De schaduwman

Als je op zoek bent naar een thriller waardoor je voortdurend over je schouder kijkt, dan is De schaduwman wat je zoekt. Connie Woolwine en Brodie Baarda vormen het politie-duo dat deze zaak moet gaan oplossen. Connie Woolwine is een Amerikaanse profiler die kleurenblind is, Brodie Baarda is de inspecteur die overgekomen is vanuit Londen. Dit koppel is interessant, waardoor deze thriller goed van de grond komt. Het deed me enigszins denken aan de boeken van Elizabeth George, alhoewel de personages daarin verder uitgewerkt worden.

De schaduwman is hier en daar wat luguber en zeer detaillistisch als het om de misdaden gaat. Daar moet je als lezer tegen kunnen. Het is echter geheel in de stijl van Helen Fields, dus als je al eerder boeken van haar gelezen hebt, verrast dit je zeker niet. De auteur weet je van het begin tot het eind te boeien met haar verhaallijn. De thriller zit knap in elkaar en gaandeweg krijgt het verhaal ook steeds meer diepgang.

Het is een spin-off van de Callanach-serie, maar het boek is ook prima los te lezen, want alleen in de bijrollen zit wat overlap. De hoofdpersonen zijn compleet nieuw. Al hoopt iedere lezer waarschijnlijk dat we dit duo nog vaker gaan tegenkomen!

Zijn de boeken van Helen Fields een aanrader?

Helen Fields is een zeer populaire auteur onder thrillerlezers en dat is ook niet voor niets. Wanneer je begint aan een van haar spannende boeken, dan word je al snel in het verhaal gezogen. Her en der is het misschien wel erg detaillistisch waar het de misdaad betreft, maar dat kun je natuurlijk ook realistisch noemen. Ben je een thrillerlezer in hart en nieren, dan zijn de boeken van Helen Fields vast iets voor jou.

Auteurs die vergelijkbaar zijn met Helen Fields

Wat te lezen na Callanach of de andere boeken van Helen Fields? De boeken van Helen Fields zijn geschikt voor de doorgewinterde thrillerfan, dus het is wel fijn om dan boeken te lezen die op hetzelfde niveau zitten. Je kunt daarbij onder andere denken aan de thrillers van:

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, dan ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Helen Fields boeken op volgorde: Callanach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *