Nivea boeken: de trilogie van Lena Johannson

Antonias-hoop-vrouwen-van-Beiersdorf-Lena-Johansson

Op zoek naar boeken in de stijl van Anne Jacobs? Dan is de trilogie van Lena Johannson wellicht iets voor jou. Deze boeken beschrijven het ontstaan van het bedrijf Beiersdorf, bekend geworden door producten als Nivea-crème en Labello. De ‘Nivea boeken’ zijn dus gebaseerd op waargebeurde verhalen. Historische romans die lekker weglezen en een extra dimensie hebben door het waargebeurde aspect. Lees snel waar de boeken over gaan.

Wie is Lena Johannson?

Lena Johannson is een Duitse schrijfster. Ze werkte eerst als boekverkoper, maar de geschiedenis van Hamburg en het pakhuisdistrict fascineerden haar zo, dat ze zelf de pen ter hand nam. Ze schrijft al langere tijd historische romans, maar pas met haar serie over de oprichters van Beiersdorf schoot ze meteen de bestsellerlijsten in. De serie wordt ook wel Nivea trilogie of Nivea boeken genoemd.

Serie De vrouwen van Beiersdorf op volgorde

Hieronder vind je De vrouwen van Beiersdorf op volgorde met een korte samenvatting per deel.

  1. Gertrudes besluit
  2. Antonia’s hoop
  3. Irma´s geheim

1. Gertrudes besluit

Hamburg, 1889: als Gerda Oscar Troplowitz ziet, jaren na zijn stage bij haar vaders bedrijf en inmiddels een succesvol ondernemer vol ideeën, is het snel duidelijk dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Ze willen niets liever dan samen iets opbouwen. Oscar neemt het laboratorium over van een zekere Paul Beiersdorf en begint met het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder de inmiddels klassieke Nivea-crème. Het wordt een succesvolle onderneming met een eigen fabriek, waar hij oog blijkt te hebben voor alle werknemers en hun rechten.
Maar hoe succesvol hij ook is, de hogere kringen in Hamburg mijden Oscar vanwege zijn moderne opvattingen – maar ook omdat hij joods is. Om Oscar te helpen begint Gerda, samen met een bevriende kunstenares, salonavonden te organiseren en invloedrijke gasten uit te nodigen. Zal het haar lukken om alle tegenstanders van gedachten te doen veranderen en Oscars bedrijf te redden?

2. Antonia’s hoop

Hamburg, 1903: Gertrude en Oscar Troplowitz worden na jaren hard werken steeds succesvoller met hun bedrijf Beiersdorf. Oscar is als zakenman ook zeer betrokken bij de mensen die het minder goed hebben, iets wat in die tijd nog ongebruikelijk is en waarmee hij de rijke Hamburgse kooplieden tegen zich in het harnas jaagt. Gertrude organiseert inmiddels zeer succesvolle kunstsalons in haar villa in Eimsbüttel. Bevriend kunstenares Irma staat mede dankzij Gertrude aan de vooravond van haar internationale doorbraak. Arbeidster Antonia heeft eindelijk haar geluk gevonden in de liefde. Maar na een klap van het noodlot moet zij plotseling voor het dochtertje van haar beste vriendin zorgen. Ze kan niet vermoeden welke moeilijke strijd voor dit kind haar nog wacht. Tegelijkertijd ondersteunen deze drie krachtige vrouwen Oscar bij de ontwikkeling van een nieuw type crème die een revolutie teweeg moet brengen in de wereld van cosmetica – maar ook de concurrentie volgt dit idee…

Wat mag je verwachten van De vrouwen van Beiersdorf?

De serie De vrouwen van Beiersdorf is vlot geschreven en een bijzonder aspect is dat het verhaal deels waargebeurd is. Het is weliswaar geromantiseerd, maar het bedrijf Beiersdorf heeft echt bestaan en bestaat nog steeds. Dit Duitse bedrijf is met name bekend geworden door de Nivea-crème die het ontwikkeld heeft. De boeken uit deze trilogie lezen lekker weg en het verhaal op zich is ontroerend. De personages komen zo tot leven dat je weer uitkijkt naar het volgende deel.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Bekijk ook:  Steve Berry, beste boek & nieuwste boek

Geef een antwoord