De kokkin van Castamar – het Nederlandse boek komt eraan!

Heb jij genoten van de serie De kokkin van Castamar op Netflix? Dan is het je vast niet ontgaan dat deze serie gebaseerd is op een boek. Hieronder lees je meer over het boek en wanneer De kokkin van Castamar in het Nederlands wordt uitgegeven. Verder gaan we kort in op seizoen 2 van La Cocinera de Castamar op Netflix.

De kokkin van Castamar boek Nederlands Netflix

De kokkin van Castamar boek samenvatting

Clara is nieuw aangesteld als kokkin op het landgoed van Castamar, en wekt al snel de interesse van hertog Diego. Negen jaar geleden verloor hij zijn vrouw door een dramatisch ongeval en nu pas begint hij langzaam weer deel te nemen aan het adellijke leven. Omdat ze elkaar vanwege het grote verschil in sociale klasse niet zomaar kunnen ontmoeten, ontwikkelen Diego en Clara een geheime taal op basis van aantekeningen in kookboeken en ongebruikelijke gerechten. Maar al snel gaan de eerste geruchten rond op het hof. Naarmate de geruchten aanzwellen, groeit het aantal tegenstanders, die de toenadering tussen de hertog en de kokkin met argwaan observeren. Heeft deze liefde kans van slagen?

Deel 2 van de Kokkin van Castamar: Een samenzwering aan het hof, Fernando J. Muñez

Een samenzwering aan het hof

Chef-kok Clara is inmiddels verliefd op hertog Diego. Maar ook al krijgt ze zeker wederzijdse signalen, ze vindt het moeilijk te geloven dat deze liefde kans van slagen zou kunnen hebben. Wanneer Clara tijdens een groot banket aan de gasten van de hertog wordt voorgesteld loopt de situatie uit de hand. Verschillende edellieden maken suggestieve opmerkingen en Clara bijt van zich af – Door haar lagere sociale positie wordt dit een groot schandaal en Diego en Clara belanden in een web van leugens en intriges. Ondertussen zweren de vijanden van Diego samen om hem tot val te brengen. Wordt deze samenzwering op tijd ontdekt? En welke rol speelt Clara hier precies in?

Wie is Fernando J. Múñez en heeft hij nog meer boeken geschreven?

Fernando J. Múñez is een Spaanse schrijver. Hij werd in 1972 in Madrid geboren. Hoewel hij een graad in de filosofie behaalde, ging hij aan het werk in de reclamewereld en filmproductie. Later heeft hij dan ook nog een opleiding in de cinematografie gevolgd in Amerika. Múñez begon met het schrijven van kinderboeken, maar gooide in 2019 het roer om met La Cocinera de Castamar. Het boek werd meteen een enorm succes, mede dankzij de Netflix-verfilming. In 2021 schreef hij nog een titel voor volwassenen: Loz Diez Escalones. Het is nog niet bekend of dit boek ook verfilmd gaat worden. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen.

Bekijk ook:  Hotel Portofino: de boeken waar de serie op gebaseerd is

De kokkin van Castamar seizoen 2

Komt er een tweede seizoen van La Cocinera de Castamar? Die kans zit er inmiddels wel in, omdat er ook een tweede deel in de boekenreeks verschenen is. Toch is er nog niets over een tweede seizoen bekendgemaakt. Mocht Netflix kansen zien voor een vervolg, dan kun je dat t.z.t. op deze pagina lezen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “De kokkin van Castamar – het Nederlandse boek komt eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *