5 verfilmingen van boeken op Netflix

Houd je van series of films kijken én van boeken, dan ben je bij Netflix beslist aan het juiste adres. Maar welke series kun je nu het beste kijken wanneer je van lezen houdt? Wij verzamelden 5 verfilmingen van boeken op Netflix voor je en geven je nog 1 bonustip.

Bridgerton

De serie Bridgerton is momenteel echt trending op Netflix. En niet alleen daar, ook vele nieuwssites besteden er aandacht aan, omdat het niveau behoorlijk 18+ zou zijn. Deze serie kwam in 2021 online en is dus beslist nog niet oud te noemen. Het is een Netflix Originals, dus ontwikkeld door Netflix zelf. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn. Dit zijn de boeken van Julia Quinn in de reeks Bridgerton op volgorde:

 1. De ongetrouwde hertog – The Duke and I
 2. De verliefde graaf – The Viscount who loved me
 3. Een vorstelijk aanbod – An offer from a gentleman
 4. Een nobel streven – Romancing Mr Bridgerton
 5. De hand van de gravin – To Sir Phillip, with love
 6. Een royale vergissing – When he was wicked
 7. De edele opdracht – It’s in his kiss
 8. Een man van stand – On the way to the wedding

Deze boeken zijn inmiddels al in vele talen uitgegeven, en het is dan ook niet verwonderlijk dat er een filmserie van verschijnt. Door alle aandacht op Netflix behoort deze serie misschien ooit wel tot de meest gelezen boeken ter wereld.

De volgorde van de Bridgerton boeken én twee andere series van Julia Quinn

Recensie Bridgerton op Netflix

Bridgerton krijgt veel lovende recensies, maar ook kritiek. Wat wij van de serie vonden? Een prima serie om in één ruk uit te kijken. Het mag dan wel niet razend spannend zijn, het verhaal is leuk en de beelden zijn echt schitterend. Een kostuumdrama in Engelse decors, paleizen en kastelen om jaloers op te worden. Vooral het ouderlijk huis van Daphne is prachtig, dankzij de schitterende seringen aan de voorgevel. Een aanrader dus, als je van kostuumdrama’s in een mooie omgeving houdt! Bekijk hier alvast de trailer:

Anna Karenina

Anna Karenina is geen serie, maar een film. De hoofdrolspeelster is Keira Knightley, en dat belooft al veel voor het acteerwerk in de film. Het is een van de verfilmingen van boeken op Netflix die beslist tot de klassiekers behoren. Het is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Tolstoj. Wanneer je eerst de film kijkt en dan pas het boek leest, dan zal je je wel realiseren dat het boek langzamer op gang komt. Het is echter wel een literair hoogstandje om eens gelezen te hebben. Het verhaal gaat over een Russische aristocrate, die weliswaar getrouwd is, maar toch een relatie aangaat met iemand anders uit de Russische adel. Maar of ze dat aankan?

Anna Karenina Netflix recensie

Het is al enkele jaren geleden dat ik de film gezien heb, maar toen ik zag dat de film op Netflix stond, heb ik die meteen op mijn lijst gezet. Ook deze film kan bogen op schitterende decors. Maar wat het meest bijzonder is aan deze film, is de sfeer. Die is bijna op het poëtische af. Heb je ergens nog 2 vrije uurtjes over, dan is het dus beslist een goed idee om Anna Karenina te kijken.

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken april 2024

Outlander

De serie Outlander is gebaseerd op de Reiziger-reeks van Diana Gabaldon. Deze serie heeft acht delen en begint met het verhaal over een verpleegster die net na de Tweede Wereldoorlog ineens in 1743 terechtkomt. Dat levert heel bijzondere ervaringen op.

De Reiziger-serie van Diana Gabaldon op volgorde:

 1. De reiziger
 2. Terugkeer naar Inverness
 3. De verre kust
 4. Het vuur van de herfst
 5. Het vlammende kruis
 6. Sneeuw en as
 7. Een echo in de tijd
 8. Met het bloed van mijn hart I
 9. Met het bloed van mijn hart II

Netflix Outlander review

Outlander telt inmiddels 5 seizoenen. Het eerste seizoen heeft 16 delen, de andere seizoenen hebben 13 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer een uur, dus je bent zeker wel even zoet met deze serie. Het is een Netflix-serie die zowel voor vrouwen als voor mannen geschikt is. Eigenlijk is het een historisch drama, met een klein beetje fantasy erin. Verder zal je de nodige actie tegenkomen. Het is een heel gevarieerde serie voor volwassenen.

When calls the heart

When calls the heart gaat over een jonge vrouw die een rijk leventje heeft, maar dit opgeeft om lerares te worden in een mijnstadje. Elizabeth Thatcher, gespeeld door Erin Krakow, is niets gewend, maar komt ineens in Coal Valley terecht, waar nog maar weinig luxe is. Er is niet eens een school, waardoor Elizabeth moet gaan lesgeven in de saloon. Langzaam weet ze zich echter aan te passen aan het stadje en zijn inwoners en dat levert prachtige banden op. De serie is gebaseerd op boeken van Janet Oke.

Bekijk ook:  Jojo Moyes: boeken en verfilmingen

Recensie When calls the heart op Netflix

Het is beslist een zoete serie, maar wil je een serie zien die echt helemaal ter ontspanning is, dan is When calls the heart een goed idee. De serie heeft een club fervente volgers: hearties genoemd. Op Facebook kan je veel updates vinden over de serie en de acteurs. Het is een serie voor vrijwel alle leeftijden; de Kijkwijzer geeft aan dat het geschikt is voor 6+.

Bonustip: The Guernsey Literary Society

The Guernsey Literary Society is geen lange film. Het is niet inspannend om de film te zien en het einde is redelijk voorspelbaar, maar desalniettemin is het een mooie verfilming van de roman van Annie Barrows en Mary Ann Shaffer. Het is niet waargebeurd, maar wel in een zeer realistische setting neergezet. Iets voor jou?

Weet jij nog mooie verfilmingen van boeken op Netflix? Of ken je een verfilming van een boek die niet op Netflix staat, maar jou altijd is bijgebleven? Laat jouw tips hieronder achter in een reactie!


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

12 gedachten over “5 verfilmingen van boeken op Netflix

 1. In het verleden had ik een Netflix account, vanwege documentaires over de Formule 1. Omdat ik het account bijna nooit gebruikte, heb ik die niet meer. Op Netflix heb ik zelf wel eens een film, of docu gezien. Films kijk ik heel weinig. Wel vaak over de Eerste of Tweede Wereldoorlog en van personen uit de Bijbel.

 2. Ik mis wel the Queens Gambit, nog een graadje populairder op dit moment dat Bridgerton. Die laatste is een mooi gestylde serie met zeer aantrekkelijke acteurs, maar het verhaal is een kasteelroman, hetzelfde niveau. Soms dus heel lekker om je mee te vermaken.

 3. honder jaar geleden heb ik Anne Karenina gelezen, tijd om eens naar de film te gaan kijken!
  dank voor alle andere tips, dat helpt me bij het zoeken op Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *