Goed nieuws: afhaalbieb vrijwel overal beschikbaar

De bibliotheken moesten tijdens de laatste lockdown opnieuw hun deuren sluiten. Slecht nieuws voor veel boekenliefhebbers. Het is immers de mooiste manier om boeken te lezen zonder dat je huis helemaal vol komt te staan. Sommige bibliotheken boden al de mogelijkheid om boeken af te halen, maar het worden er steeds meer. De afhaalbieb is misschien wel een van de beste woorden van 2020/2021.

De afhaalbieb is populair

De afhaalbieb is populair ten tijde van corona. Niet zo gek, we zitten immers allemaal thuis en hebben meer vrije tijd dan ooit. Dat inmiddels vrijwel alle bibliotheken een afhaalmogelijkheid hebben, is dus beslist goed nieuws. Je kunt je favoriete titels zelf reserveren, maar bij veel biebs kun je ook kiezen voor een verrassingspakketje. Zo lees je misschien boeken die je anders niet zo snel gekozen zou hebben.

Wat is de afhaalbieb?

De afhaalbieb is jouw vertrouwde bibliotheek, maar dan alleen met de mogelijkheid om boeken af te halen. Je kunt dus niet binnen tussen de boeken snuffelen, maar bestelt je boeken van tevoren online. Wellicht biedt jouw bibliotheek ook de mogelijkheid om telefonisch een pakketje boeken aan te vragen in deze tijd.

Toch boeken lenen in coronatijd?

Wil je dus toch boeken lenen in coronatijd? Surf dan naar de website van je plaatselijke bibliotheek. Hier kun je zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw regio. Was je nog geen lid van de bieb? Dan is dit wellicht juist een mooie periode om lid te worden. In deze moeilijke tijden zijn er maar weinig dingen fijner dan een spannend boek uitlezen. Op Bibliotheek.nl vind je de informatie die je zoekt.

Bekijk ook:  De lancering van Atlas, het verhaal van Pa Salt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *