Tabea Bach: serie Het bloemeneiland

Schrijfsters als Anne Jacobs, Corina Bomann en Lucinda Riley zijn momenteel mateloos populair. Maar als je een veellezer bent, ben je op een gegeven moment door hun boeken heen. Dan zijn nieuwe schrijfsters zoals Tabea Bach en Rebekka Eder beslist aanraders. Hieronder lees je meer over de serie Het bloemeneiland van Tabea Bach. Wat mag je verwachten van het eerste deel en wanneer komt deel 2 van Het bloemeneiland uit?

Wie is Tabea Bach?

Tabea Bach komt uit Tübingen en wist als klein meisje al dat ze op een dag de harten van veel lezers wilde veroveren. Al op 7-jarige leeftijd wist ze dat ze graag zou willen schrijven. Op 12-jarige leeftijd schrijft ze al vastbesloten in haar dagboek dat ze schrijfster wil worden. Tabea Bach bracht haar jeugd afwisselend door in Zuid-Duitsland en Frankrijk. Het verblijf in deze landen heeft haar gevormd. Na de afronding van haar opleiding werkte ze enige jaren als dramaturg, gespecialiseerd in opera. Een dramaturg geeft advies bij de keuze van opera’s, maar begeleidt ook de uitvoering ervan en bepaalt wie tot de doelgroep behoren. Vandaag de dag werkt ze fulltime als schrijver, maar ze reist ook veel. De plaatsen die ze bezoekt, verwerkt ze in haar romans.

Serie Het bloemeneiland op volgorde

  1. Het bloemeneiland (Originele titel: Die Kamelien-Insel)
  2. De vrouwen van het bloemeneiland (Originele titel: Die Frauen der Kamelien-Insel)
  3. Winterliefde op het bloemeneiland (Originele titel: Heimkehr auf die Kamelien-Insel)

1. Het bloemeneiland

Sylvia heeft een druk leven en een schijnbaar perfect huwelijk, maar toch knaagt er iets. Wanneer ze een bloemeneiland aan de Franse kust erft, is ze blij met de afleiding. Maar wanneer ze het eiland bezoekt, hoort ze dat haar man het achter haar rug om al te koop heeft gezet. In de bloemenkwekerij moet dan ook niemand iets hebben van de nieuwe erfgename, en Sylvia verbergt haar identiteit. Ze wordt al snel verliefd op het eiland. Maar als ze ook gevoelens krijgt voor Maël, die als bloemenkweker op het eiland werkt, wordt het pas echt ingewikkeld…

Wat mag je van dit boek verwachten?

Waar het boek echt in uitblinkt, is de setting. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, beschrijft Tabea Bach graag plaatsen in haar boek waar ze zelf ook geweest is en dat merk je tijdens het lezen van deze roman. Het eiland bij de kust van Bretagne komt echt voor je ogen tot leven. Het is geen zoetsappig romannetje waarin de liefde volkomen centraal staat, maar het gaat echt om het ‘familiegevoel’ voor de mensen op het eiland en het eiland zelf. Een leuk detail is dat je ook echt meer te weten komt over allerlei soorten bloemen. Een fijne roman, zeker voor deze zomermaanden.

De vrouwen van het bloemeneiland, Tabea Bach

2. De vrouwen van het bloemeneiland

Een meeslepende roman over een erfenis, een liefde en een bloemenkwekerij in Bretagne.

Bekijk ook:  Een nieuwe Deverill-roman van Santa Montefiore!

Na een betoverende bruiloft op het Bloemeneiland, staat plotseling Maëls eerste liefde Chloé voor de deur met haar zevenjarige zoon. Tot ieders grote verrassing beweert ze dat Maël de vader is. En dat is nog niet alles: Choé wil Maël terug. Kan Sylvia strijden voor haar grote liefde, zonder tussen vader en zoon te komen staan? En dan raakt de bloemenkwekerij in de problemen, een gevaar dat Sylvia en Maël alleen samen kunnen afwenden…

Wanneer komt deel 3 van Het bloemeneiland uit?

Binnenkort wordt het derde deel van Het bloemeneiland uitgegeven. Op 2 november 2023 komt deel 3 uit. Genoten van Het bloemeneiland deel 1 en 2? Je kunt het derde deel van Tabea Bach nu al reserveren via bol.com. Hieronder lees je meer over dit boek.

Winterliefde op het bloemeneiland

3. Winterliefde op het bloemeneiland

Na een onverwachte erfenis woont Sylvia nu op het bloemeneiland, voor de kust van Bretagne. Op een avond steekt er een winterse storm op en kan ze niet terugvaren naar het eiland. Ze overnacht bij Rozenn, die haar vertelt hoe ze dertig jaar eerder in eenzelfde winterse storm haar grote liefde heeft ontmoet. Dit is het verhaal van Rozenn en Maart, en van de winter waarin hun liefde ontstond op het bloemeneiland. Een hartverwarmende roman over de dingen die er toe doen in het leven: liefde, moed en vertrouwen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie