Tabea Bach: series Het bloemeneiland en De Zijdevilla op volgorde

Schrijfsters als Anne Jacobs, Corina Bomann en Lucinda Riley zijn momenteel mateloos populair. Maar als je een veellezer bent, ben je op een gegeven moment door hun boeken heen. Dan zijn nieuwe schrijfsters zoals Tabea Bach en Rebekka Eder beslist aanraders. Hieronder lees je meer over de serie Het bloemeneiland van Tabea Bach én over haar nieuwe serie: De Zijdevilla. Wat mag je verwachten van het eerste deel en de nieuwe serie van Tabea Bach uit?

Wie is Tabea Bach?

Tabea Bach komt uit Tübingen en wist als klein meisje al dat ze op een dag de harten van veel lezers wilde veroveren. Al op 7-jarige leeftijd wist ze dat ze graag zou willen schrijven. Op 12-jarige leeftijd schrijft ze al vastbesloten in haar dagboek dat ze schrijfster wil worden. Tabea Bach bracht haar jeugd afwisselend door in Zuid-Duitsland en Frankrijk. Het verblijf in deze landen heeft haar gevormd. Na de afronding van haar opleiding werkte ze enige jaren als dramaturg, gespecialiseerd in opera. Een dramaturg geeft advies bij de keuze van opera’s, maar begeleidt ook de uitvoering ervan en bepaalt wie tot de doelgroep behoren. Vandaag de dag werkt ze fulltime als schrijver, maar ze reist ook veel. De plaatsen die ze bezoekt, verwerkt ze in haar romans.

Alle boeken van Tabea Bach op volgorde

Inmiddels komt er een tweede serie uit van Tabea Bach: De Zijdevilla. Dit is dus een nieuwe serie, naast haar bestaande serie Het bloemeneiland. Hieronder vind je beide series op volgorde en kun je de cover met de flaptekst vinden.

Serie Het bloemeneiland op volgorde

  1. Het bloemeneiland (Originele titel: Die Kamelien-Insel)
  2. De vrouwen van het bloemeneiland (Originele titel: Die Frauen der Kamelien-Insel)
  3. Terugkeer naar het bloemeneiland (Originele titel: Heimkehr auf die Kamelien-Insel)

Extra verhaal: Winterliefde op het bloemeneiland

Serie De Zijdevilla op volgorde

  1. De Zijdevilla (verwacht zomer 2024)

Meer over Het bloemeneiland van Tabea Bach

het-bloemeneiland-tabea-bach-serie

1. Het bloemeneiland

Sylvia heeft een druk leven en een schijnbaar perfect huwelijk, maar toch knaagt er iets. Wanneer ze een bloemeneiland aan de Franse kust erft, is ze blij met de afleiding. Maar wanneer ze het eiland bezoekt, hoort ze dat haar man het achter haar rug om al te koop heeft gezet. In de bloemenkwekerij moet dan ook niemand iets hebben van de nieuwe erfgename, en Sylvia verbergt haar identiteit. Ze wordt al snel verliefd op het eiland. Maar als ze ook gevoelens krijgt voor Maël, die als bloemenkweker op het eiland werkt, wordt het pas echt ingewikkeld…

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Santa Montefiore

Wat mag je van dit boek verwachten?

Waar het boek echt in uitblinkt, is de setting. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, beschrijft Tabea Bach graag plaatsen in haar boek waar ze zelf ook geweest is en dat merk je tijdens het lezen van deze roman. Het eiland bij de kust van Bretagne komt echt voor je ogen tot leven. Het is geen zoetsappig romannetje waarin de liefde volkomen centraal staat, maar het gaat echt om het ‘familiegevoel’ voor de mensen op het eiland en het eiland zelf. Een leuk detail is dat je ook echt meer te weten komt over allerlei soorten bloemen. Een fijne roman, zeker voor deze zomermaanden.

de-vrouwen-van-het-bloemeneiland-tabea bach deel 2

2. De vrouwen van het bloemeneiland

Een meeslepende roman over een erfenis, een liefde en een bloemenkwekerij in Bretagne.

Na een betoverende bruiloft op het Bloemeneiland, staat plotseling Maëls eerste liefde Chloé voor de deur met haar zevenjarige zoon. Tot ieders grote verrassing beweert ze dat Maël de vader is. En dat is nog niet alles: Choé wil Maël terug. Kan Sylvia strijden voor haar grote liefde, zonder tussen vader en zoon te komen staan? En dan raakt de bloemenkwekerij in de problemen, een gevaar dat Sylvia en Maël alleen samen kunnen afwenden…

Wanneer komt deel 3 van Het bloemeneiland uit?

Binnenkort wordt het derde deel van Het bloemeneiland uitgegeven. Op 7 maart 2024 is deel 3 uitgebracht. Genoten van Het bloemeneiland deel 1 en 2? Je kunt het derde deel van Tabea Bach nu al bestellen via bol.com. Hieronder lees je meer over dit boek.

terugkeer-naar-het-bloemeneiland-Tabea-Bach

3. Terugkeer naar het bloemeneiland

Sylvia en Maël verwachten hun vurig gewenste eerste kind. Maar dan krijgt Maël een telefoontje; het gaat niet goed met zijn moeder, die hem bij zijn geboorte heeft afgestaan en die hij al dertig jaar niet heeft gezien. Sylvia heeft er geen goed gevoel over, maar Maël reist naar haar toe. Op dat moment treft een zware storm het bloemeneiland. Niet alleen Sylvia en de andere bewoners lopen gevaar, ook de kwekerij dreigt verwoest te worden.
In dit laatste deel van de Bloemeneiland-serie moet Sylvia alles op alles zetten om het bloemeneiland te redden.

Bekijk ook:  Boek Koningsdag - Lidewij Martens
winterliefde-op-het-bloemeneiland-extra verhaal Tabea Bach

Extra verhaal: Winterliefde op het bloemeneiland

Na een onverwachte erfenis woont Sylvia nu op het bloemeneiland, voor de kust van Bretagne. Op een avond steekt er een winterse storm op en kan ze niet terugvaren naar het eiland. Ze overnacht bij Rozenn, die haar vertelt hoe ze dertig jaar eerder in eenzelfde winterse storm haar grote liefde heeft ontmoet. Dit is het verhaal van Rozenn en Maart, en van de winter waarin hun liefde ontstond op het bloemeneiland. Een hartverwarmende roman over de dingen die er toe doen in het leven: liefde, moed en vertrouwen.

NIEUW: De Zijdevilla

Onlangs is bekendgemaakt dat er een nieuwe serie van Tabea Bach uitkomt: De Zijdevilla. Het is nog wel even geduld hebben, want dit boek komt pas in de zomer van 2024 uit. Het staat nu gepland voor half augustus. Hieronder lees je alvast wat meer over het eerste boek: De Zijdevilla. Als het goed is, gaat het hierbij weer om het eerste deel van een driedelige serie. Net als bij Het Bloemeneiland hoort hier ook nog een winters verhaal bij, een kerstverhaal wat zich eveneens afspeelt in Venetië.

de zijdevilla tabea bach

1. De Zijdevilla

Na het overlijden van haar man besluit Angela in te gaan op de uitnodiging van haar tante in Veneto. Al snel raakt ze geïntrigeerd door de lokale zijdeweverij, waar volgens oude tradities de prachtigste stoffen worden gemaakt. Wanneer ze de vrouwen die er werken probeert te helpen, ontdekt ze een familiegeheim dat haar wereld op zijn kop zet. En dan ontmoet ze de geheimzinnige Vittorio. Maar is ze wel klaar voor een nieuwe liefde?

De Zijdevilla is het eerste deel van een nieuwe serie, van de auteur van Het bloemeneiland.

Bekijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *