Steve Cavanagh, zijn beste legal thrillers en nieuwste boek

De echte bekende namen op het gebied van de legal thriller komen uit de VS, maar ook elders is het genre opgepikt. In sommige landen doen schrijvers het net weer anders dan hun Amerikaanse voorbeelden. De boeken van Steve Cavanagh, vooral met Eddie Flynn als hoofdpersoon zijn daarvan een goed en succesvol voorbeeld.

Wie is Steve Cavanagh?

Cavanagh is Belfast geboren in 1976. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij naar Dublin om daar rechten te gaan studeren. In tegenstelling tot veel Amerikaanse collega’s koos hij voor een carrière in het civiele recht. Hij begon pas later te schrijven (2015). Zijn boeken zijn onder meer vertaald in het Nederlands. Voor ‘De getuige’ (The liar) werd hij onderscheiden met de golden dagger Award.

Wat kun je verwachten van de boeken van Steve Cavanagh?

Ook de boeken van Steve Cavanagh spelen zich voornamelijk af in de Amerikaanse rechtbank. De jury-rechtspraak lijkt voor auteurs in het genre de meeste kansen te bieden voor spectaculaire ontknopingen. Eddie Flynn, de hoofdpersoon in deze thrillers, is een bijzondere advocaat. Hij heeft namelijk een eerdere carrière als oplichter en straatvechter achter de rug en kent het criminele circuit zeer goed. Eigenlijk probeert hij strafprocessen voor de rechtbank zoveel mogelijk te vermijden. Al gauw merkt hij dat er duidelijke overeenkomsten zijn tussen zijn oude beroep en het nieuwe. Vaak staat hij in de rechtbank omdat anderen hem daartoe dwingen. De zaken die Eddie Flynn behandelt, zijn niet geschikt voor zwakke zenuwen.

Bekijk ook:  Toppers van de legal thriller: Steve Martini

De boeken van Steve Cavanagh op volgorde

De 6 boeken die in het Nederlands zijn vertaald staan hieronder. Een korte beschrijving van de meest spannende boeken volgt.

Los te lezen boek van Steve Cavanagh

Eddie Flynn op volgorde

  1. Het verweer (Eerder uitgegeven onder de titels: De verdediging en Geen tijd om te sterven, originele titel: The defence)
  2. Het pleidooi (Originele titel: The plea)
  3. De getuige (Originele titel: The liar)
  4. Dertien (Originele titel: Thirteen)
  5. Fifty Fifty (Originele titel: Fifty Fifty)
  6. Advocaat van de duivel – The devil’s advocate

De drie beste boeken van Steve Cavanagh

Heb jij nog geen enkel boek van Steve Cavanagh gelezen? Hieronder vind je onze aanraders.

Het verweer Steve Cavanagh

1. Het verweer

De FBI en het openbaar ministerie hebben het beruchte hoofd van de Russische maffia voor de rechter gekregen. De aanklacht luidt moord. Eddie Flynn zou beslist de verdediging niet op zich hebben genomen als Voltsjek hem niet voldoende motivatie had geboden. De 10-jarige dochter van Eddie is ontvoerd en zal niet terugkomen tenzij Eddie naar behoren presteert. Als extraatje draagt hij ook nog eens een bom op zijn lichaam. Dat moet voldoende aanmoediging zijn voor een sensationeel proces.

De getuige Steve Cavanagh

2. De getuige

De ergste nachtmerrie van Leonard Howell komt uit als zijn dochter wordt ontvoerd. Hij durft de politie niet te informeren en er is maar 1 man die hij vertrouwt: Eddie Flynn. Deze is bereid om mee te werken omdat hij weet wat een dergelijke ontvoering inhoudt. Hij begeeft zich weer in de onderwereld waar hij eens thuishoorde. Maar die tijd is voorbij en de regels zijn veranderd. Wie kan Eddie nu nog vertrouwen in een wereld die de zijne niet meer is?

Dertien

3. Dertien

Robert Solomon en zijn vrouw waren het beroemdste koppel uit Hollywood. Nu staat hij voor de rechtbank op beschuldiging zijn mooie vrouw te hebben vermoord. Dit is het proces van de eeuw en de verdediging wil Eddy Flynn de ster zal vrijpleiten. Eigenlijk denkt Eddie in eerste instantie dat Solomon schuldig is omdat alle bewijzen in diens richting wijzen. Tijdens het proces begint hij te twijfelen. Stel dat er een andere dader is en deze in de jury zit?

Nieuw boek Steve Cavanagh

Ben je op zoek naar het nieuwste boek van Steve Cavanagh? De twee nieuwste boeken van Steve Cavanagh vind je hieronder. Zodra er een nieuw deel aangekondigd wordt, melden we dat hier.

Fifty-fifty nieuw boek Steve Cavanagh

Fifty-fifty

De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.

Bekijk ook:  Alle thrillers van J.D. Robb op volgorde (Nora Roberts)

Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…

Advocaat van de duivel

Ze noemen hem de koning van de dodencel. De ambitieuze officier van justitie Randal Korn ziet graag dat gevangenen worden geëxecuteerd. Zelfs als ze niet schuldig zijn. Andy Dubois is zo iemand, opgepakt voor de moord op een jong meisje. Maar op wie Korn nu niet heeft gerekend, is de New Yorkse advocaat Eddie Flynn. Want die is vastbesloten deze onschuldige man uit een corrupt systeem te redden, en de echte moordenaar te vinden. Hoe gevaarlijk het ook is. Over een week zal de rechter het vonnis voorlezen, maar zal Eddie dan nog leven? 

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord