Series David Baldacci: alle boeken op volgorde

De series van David Baldacci zijn wereldwijd populair. Ook in Nederland en België worden deze thrillers door menig lezer verslonden. Hieronder vind je de boeken van David Baldacci op volgorde, lees je meer over de persoon achter de schrijver en hebben we het beste boek van Baldacci uitgelicht. Natuurlijk vertellen we je ook meer over het nieuwste boek van David Baldacci, zoals je van ons gewend bent.

Wie is David Baldacci?

David Baldacci wordt door velen vergeleken met John Grisham, hoewel de vergelijking beslist niet helemaal opgaat. Wel hebben beide schrijvers een carrière als advocaat achter de rug. Hij studeerde eerst Engels en geschiedenis en daarin studeerde hij cum laude af. Daarna begon hij aan zijn rechtenstudie, die hij in 1986 afrondde. Al tijdens zijn rechtenstudie begon hij met schrijven. Zijn eerste boek werd echter pas tien jaar later uitgegeven.

In 1996 kwam zijn debuut uit: Het recht van de macht. Inmiddels heeft hij vele boeken op zijn naam staan en is hij met name bekend geworden door zijn series, zoals Aloysius Archer en Amos Decker. Samen met zijn vrouw Michelle is hij de strijd tegen analfabetisme aangegaan en richtte hij de Wish You Well Foundation op. Zo’n 15 jaar geleden kreeg hij daarvoor The Silver Bullet Award.

Los te lezen boeken van David Baldacci

Series van David Baldacci op volgorde

David Baldacci heeft wel series geschreven. Moet je al deze boeken per se op volgorde lezen? Nee, de boeken zijn ook los te lezen. Het is echter wel zo dat er vaak een rode draad doorheen loopt van de hoofdpersonen. Als je het complete verhaal wilt volgen, dan is het dus verstandig om de series van David Baldacci op volgorde te lezen.

Serie 6:20 op volgorde

Aloysius Archer

 1. Een goede daad – One good deed
 2. Dodelijk spel – A gambling man
 3. Schaduwstad – Dream town

Amos Decker

 1. De geheugenman – Memory man
 2. De laatste mijl – The last mile
 3. Het motief – The fix
 4. Doodskleur – The fallen
 5. Verlossing – Redemption
 6. Ondergronds – Walk the wire
 7. De lange schaduw – Long shadows

Atlee Pine

 1. De lange weg naar genade – Long road to mercy
 2. Een minuut voor middernacht – A minute to midnight
 3. Daglicht – Daylight
 4. Spiegelbeeld – Mercy

De Camel Club

 1. De samenzwering – The Camel Club
 2. De verzamelaars – The collectors
 3. De verraders – Stone cold
 4. De rechtvaardigen – Divine justice
 5. Rechteloos – Hell’s corner

John Puller

 1. De provocatie – Zero day
 2. Vergeten – The forgotten
 3. De ontsnapping – The escape
 4. Niemandsland – No man’s land
Bekijk ook:  Alle boeken van Agatha Christie op volgorde & haar beste boeken

Sean King en Michelle Maxwell

 1. Onbewaakt ogenblik – Split second
 2. Het uur van de zonde – Hour game
 3. Geniaal geheim – Simple genius
 4. Familieverraad – First Family
 5. De zesde man – The sixth man
 6. King & Maxwell – King and Maxwell

Shaw en Katie James

 1. Niets dan de waarheid – The whole truth
 2. Verlos ons van het kwaad – Deliver us from evil

Vega Jane (Young adult – Uitgeverij A.W. Bruna)

 1. De voltooiing – The finisher
 2. De waker – The keeper

Will Robie

 1. Onschuldig – The innocent
 2. De aanslag – The hit
 3. Doelwit – The target
 4. De schuldigen – The guilty
 5. Eindspel – End game

Kinderboeken

The Finisher / Vega Jane (Young adult – Leopold-editie)

 1. Vechten voor de waarheid – The finisher (deels)
 2. Sprong in de wildernis – The finisher (deels)
 3. Rennen voor je leven – The keeper (deels)
 4. Wereld vol gevaar – The keeper (deels)

De beste serie van David Baldacci

Wat de beste serie van David Baldacci is, dat is wellicht een persoonlijke keuze, maar sommige boeken steken er toch met kop en schouders bovenuit. Onze tip is de serie Aloysius Archer, hoewel de serie Atlee Pine ook beslist een goede is om mee te starten.

aloysius-archer-1-een-goede-daad

Aloysius Archer 1. Een goede daad

Wanneer oorlogsveteraan Aloysius Archer in 1949 voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis, waar hij zat voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, vestigt hij zich in het stadje Poca City. Archer heeft een lijst meegekregen met wat hij verplicht is te doen na zijn vrijlating en wat hem allemaal verboden is. Hij moet een baan zoeken en zich regelmatig melden bij zijn reclasseringsambtenaar. Maar een bar bezoeken, laat staan alcohol nuttigen, is hem verboden. Contact met ‘losbandige’ vrouwen is al helemaal uit den boze.

Archers zoektocht naar werk brengt hem de eerste de beste avond al naar een bar waar hij aan de praat raakt met Hank Pittleman, een van de machtigste zakenmannen in het stadje. Pittleman biedt hem een baan aan, maar wat in eerste instantie een simpel klusje lijkt – het innen van een schuld – blijkt algauw een stuk complexer te liggen. Wanneer er een moord wordt gepleegd en Archer de belangrijkste verdachte is, beseft hij dat hij wel eens snel weer in de gevangenis zou kunnen belanden. Tenzij hij zelf de moordenaar weet te vinden…

aloysius-archer-2-dodelijk-spel-david baldacci

Aloysius Archer 2. Dodelijk spel

Onderweg naar Californië maakt Aloysius Archer een tussenstop in Reno. Nog geen 24 uur later is hij de trotse eigenaar van een peperdure, zeer zeldzame Franse sportauto, heeft hij een reisgenoot gevonden in de mysterieuze danseres Liberty Callahan en moet hij zich enkele zwaar bewapende criminelen van het lijf houden. Geluk bij een ongeluk: Liberty blijkt niet alleen zeer verleidelijk te zijn, maar ook uitstekend met een pistool overweg te kunnen. Het zijn twee eigenschappen die hun niet veel later uitstekend van pas komen, wanneer privédetective Archer in een politiek wespennest belandt waarin een schatrijke familie, een nachtclub en een mysterieuze militaire installatie de hoofdrollen spelen.

schaduwstad-aloysius-archer-3

Aloysius Archer 3. Schaduwstad

Privédetective Aloysius Archer viert samen met zijn goede vriendin Liberty Callahan oudjaarsavond in Los Angeles, waar Liberty naam probeert te maken als actrice. Die avond ontdekt Archer dat achter alle pracht en praal van Hollywood een duistere wereld schuilgaat. Scenarioschrijfster Ellie Lamb vraagt hem uit te zoeken wie haar wil vermoorden, maar wanneer hij bij haar langsgaat in Malibu, is de vrouw nergens te bekennen. Wat hij wel aantreft, is het lichaam van een vermoorde man. En in de uren daarna wordt Archer buiten westen geslagen, achtervolgd door smokkelaars en bijna doodgeschoten. Kortom: het jaar 1953 had niet beter kunnen beginnen…

Bekijk ook:  Nederlandse boek The Night Agent van Matthew Quirk

Nieuwste deel in de Amos Decker-serie

de-lange-schaduw-david-baldacci

Amos Decker deel 7: De lange schaduw

Samen met zijn nieuwe partner Frederica White onderzoekt FBI-agent Amos Decker de brute moord op een federale rechter en haar bodyguard in haar woning in Florida. Rechter Julia Cummins had naar het zich laat aanzien geen vijanden en er zijn ook geen sporen van braak aangetroffen in haar woning. Buren en vrienden die in de buurt wonen hebben niks gezien of gehoord, en ex-man Barry en tienerzoon Tyler hebben beiden een sterk alibi.

Decker moet antwoord zien te vinden op twee vragen. Waarom had de rechter behoefte aan een bodyguard en wat is de betekenis van de boodschap die de moordenaar heeft achtergelaten? Naarmate het onderzoek vordert, loopt het dodental op. Het spoor leidt naar een vroegere presidentscampagne en een onopgeloste misdaad. En naar hebzucht, bedrog, misleiding en corruptie in het centrum van de macht.

Nieuwste boeken van David Baldacci

Op zoek naar het nieuwste boek van David Baldacci? Hier houden we je op de hoogte van de nieuwste thriller van Baldacci. Hieronder vind je de twee nieuwste boeken van David Baldacci in de serie De 6:20 man.

Series David Baldacci alle boeken op volgorde

De 6:20 man

Wall Street meets The Firm

Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen.
Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…

Staatsgeheim

Wanneer CIA-agent Jenny Silkwell wordt vermoord in een kustplaatsje in Maine, maakt de top van Homeland Security zich grote zorgen over de nationale veiligheid. Jenny’s laptop en telefoon worden vermist en deze stonden vol met staatsgeheimen die, als ze in verkeerde handen vallen, het leven van talloze agenten in gevaar brengen. De belangen zijn dan ook te groot om de zaak in handen van de lokale politie te geven. Een speciaal onderzoeker moet worden aangesteld om de moord op te lossen en de verdwenen documenten terug te vinden. Voormalig Army Ranger Travis Devine heeft in het leger geleerd op elk moment te kunnen inspelen op elke denkbare situatie. Na zijn militaire tijd volgde een kortstondige carrière op Wall Street, gedurende welke hij een van de grootste financiële samenzweringen allertijden wist te ontrafelen. Zijn analytische geest maakt hem dan ook bijzonder geschikt voor complexe, hoogwaardige taken, hoewel de moord op Jenny Silkwell op het eerste gezicht niet al te moeilijk lijkt. Maar kleine stadjes koesteren diepe geheimen en Jenny’s familie en de lokale bevolking staan wantrouwig tegenover de buitenstaander.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *